Selamlar hocam, bu soruyu ben biraz daha ayrıntıya açayım, tecrübe sahibi biri olarak. Xiaomi unlock sistemi de değişiyor sürekli güncelleme falan. En son bu rom yükleme kilit falan 2 gün beni uğraştırdı.
Şimdi recovery rom yükleme ile kilit açmadan Miui.en deki romlar yükleniyor normalde ama telefon satıcıları cihaza galiba Spflashtoool yada farklı bir yol ile bir rom kuruyor ve öyle bir rom sürümu hiçbir yerde yok. Ne güncelleme alıyor nede yükleniyor. Üzerinde dubatery cleanmaster tarzı saçma uygulamalar ile geliyor bu bahsettiğim rom. Ve kilit açmadan hiçbir şekil rom yüklenmiyor ama ben biraz da tesadüfi bir yolunu buldum. O yol ise fastboot Mod ile oluyor. Yani recovery ile sittin sene yukleyemezsin, ama fastboot ile de biraz farklı.
Fastboot mod talimatlardaki gibi yaptım yüklemeye çalıştım ama hata mesajı verdi Bootloader kilitli diye. Ama sonrasinda brick olan telefonlarda kullanılan download modu deneyim dedim. Onada ses açma güç tuşları ile giriyoruz ve açılan ekranda download a tıklıyoruz. Ekran kararıyor ve öyle kalıyor sonra aynı işlemi yapın yani fastboot metodunu bu defa yiyecek telefon. Tek fark telefonu fastboot mode yerine download moda aldık. Bu şekilde en son stabil veya geliştirici romu kuruyoruz ve unlock işlemini tekrar deniyoruz. Böylece unlock oluyor cihaz. Ve ardından twrp ardından ver elini Paris
istediğin romu rahatça yükle.