- Adım
- Bilal
- Cihazım
- Redmi Note 3
- Konular
- 13
Haklısınız hocam. Çin çok büyük bir üretim kapasitesine sahip. Ölçek ekonomisi olayını adamlar çözmüş ve yapıyor. Zaten dediğiniz gibi bir çok firma orda üretiyor.Bakın hocam ben size bir örnek vereyim üretim dediniz üretsekde çinden ucuz üretemeyeğimiz için üretmek yine bizi kurtarmaz birçok firmada zaten ucuz diye çinde üretiyor velhasıl;
biz muskuk işi yapıyoruz taharat muslukları var bilirsiniz, büyük bir firmadan alıyoruz oda çinden getiriyor tabi, nasıl oldu bilmiyorum adamların ürünleri gümrükte takılmış ve gümrük ürünleri satan devletin yerleri var belki bilirsiniz bu ürünler oraya gelmiş. Bizim firmadan 6 tl + kdv ye aldığımız ürün gümrük markette (ismi neyse şuan unuttum) 3 tl den satılıyor. ve bu adamlar bunun fiyatını bilmeden satıyor noldu devlete bi faydasınımı gördü vergimi aldı, alsada 3 tl nin vergisini aldı. yani anlatmak istediğim üretim yapılsada çin kadar düşük maliyetli üretim yapılacağını hiç sanmıyorum. telefon pazarından bu olaya bakıldığındada büyük firmalar işi götürüyor devlet öyle bi sistem çıkarsa tüketici çinden bile alsa (garanti olayı tamamen kendi tercihi olarak) vergisini verip kullanmalı devletin derdi vergi ise bu şekilde bir yöntem bulunabilir aksi halde büyük firmalar büyümeye bizde yüksek fiyatlar vermeye devam edeceğiz..
Benim üretimden kastım biz teknoloji ürünlerini üretmiyoruz ya da ürettiremiyoruz. Dünya çapında tanınmış yüksek teknoloji üreten firmamız yok (Çin'de de üretse bizim firmamız olmalı, pazarlamalı). Her şeyi hazır alıyoruz. Haliyle giren paradan çok çıkan paramız oluyor bu da olumsuz etkiliyor.
Tabi bir çok etken var bu konuda. Ben kesinlikle ülkede ki vergi sistemini savunmuyorum ve adaletli bir vergi sistemi olduğunu düşünmüyorum.
Gönül isterdi ki dediğimiz gibi kişiye bırakılsa ama maalesef bu durum bazı kişilere ve şirketlere ters düşüyor.
Umarım düzelir. Ama kendiliğinden olmaz bilinçli, somut adımlar gerekiyor.
Bu arada konuyu fazlasıyla dağıttık
GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi