Gümrük Hakkındaki Soru ve Sorunlarınız

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Maalesef hep kendimizi düşündüğümüz için bazı konuları da hep kendimize yontmaya çalışıyoruz. Evet serbest olmasını elbette ki bende isterim. Ancak bu iş sadece istemekle olmuyor.

MI 4LTE cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Escobar1945

Epicrom MIUI Developer&Android Rom Developer
Emekli Yönetici
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Redmi note4X
Meslek
Gıda sekt. Yön
Konular
52
ali expresten telefon parçası siparişi vermiştim gelen gonderinin üzerinde cell phone parts yazıyordu ve fiyat olarak 3 dolar yazılmıştı geçmeme ihtimali olabilirmiydi????

Customs

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Ali
Cihazım
Htc wildfire
Konular
1
Telefon parçasında sıkıntı çıkarmazlar. Rahatlıkla eline ulaşır diye sanıyorum.

yuhuju

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Kadir
Cihazım
Meizu Mx5
Konular
6
Sadece bazı ürünlerde izin yok. İzin verilen ürünler 75 Euro'ya kadar gümrük vergisine tabi değil. 75 Euro üzeri için vergisini ödemek şartı ile alabilirsiniz.

Telefona izin verilmemesi mantıklı. Düşünsenize izin verilse insanlar bu işin ticaretini yapacak ama vergi ödemeyecek. Yarın bir sorun olduğunda tüketici hakkını nasıl arayacak? Devlet hangi birini denetleyecek.
Evet izin verilse bize daha ucuza gelir ama biraz daha geniş düşününce farklı sonuçlar çıkıyor.

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hocam yanlış anlaşılmasın ben vergi ödemeyelim demiyorum yine vergisini alsın devlet ama fiyatlar yarı yarıya fark olunca insanın zoruna gidiyor böyle şeyler yani bizim diğer ülkelerden ne farkımız var adamlar 700 e alırken biz neden 1400 ödüyoruz benim derdim bu

Escobar1945

Epicrom MIUI Developer&Android Rom Developer
Emekli Yönetici
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Redmi note4X
Meslek
Gıda sekt. Yön
Konular
52
Bu gün arkadaşımın arkadaşının cinde yaşadığını öğrendim sorum şu bildik sorulardan bir cihaz aldirsak nasıl... Gönderebilir gümrüğe takılmadan böyle bir ihtimal varmı kargo ile paketin üzerine türkçe doğum günün kutlu olsun falan filan bir şey ler yazsak takilirmi

tasamek

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mehmet
Cihazım
mi4s mipad mi6
Meslek
teknisyen
Konular
51
Bu gün arkadaşımın arkadaşının cinde yaşadığını öğrendim sorum şu bildik sorulardan bir cihaz aldirsak nasıl... Gönderebilir gümrüğe takılmadan böyle bir ihtimal varmı kargo ile paketin üzerine türkçe doğum günün kutlu olsun falan filan bir şey ler yazsak takilirmi
Üzerinde 1 dolar dahi yazsa gümrük kanunlarına göre cep telefonunun kargo veya posta yolu ile Türkiye ye girmesi yasak ancak yolcu beraberinde getirilir ve imei no ile pasaporta işlenir 130 TL kayıt ücreti ödenir başka türlü yurt dışından telefon getiremezsiniz

MI 4W cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

blltlgn

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Bilal
Cihazım
Redmi Note 3
Konular
13
Hocam yanlış anlaşılmasın ben vergi ödemeyelim demiyorum yine vergisini alsın devlet ama fiyatlar yarı yarıya fark olunca insanın zoruna gidiyor böyle şeyler yani bizim diğer ülkelerden ne farkımız var adamlar 700 e alırken biz neden 1400 ödüyoruz benim derdim bu

Hocam çok haklısınız ama bizim diğer ülkelerden çok farkımız var. Öncelikle üretmiyoruz. Vergiler adaletsiz.

Sizin için demedim zaten ama malesef herkes sizin bizim gibi düşünmüyor. Bu işin ticaretini yapanlar olacaktır.

tr06

m!u!
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
tr
Cihazım
discovery
Konular
36
Son gümrük olayı deniyor, nedir bu? Elbette haklı yönleri olmakla beraber, çok can sıkıcı bi durum bu. Mesela ben, Mİ4S cihaz alacağım. 1000 TL gibi bir miktarı ayırdım koydum bunun için bir kenara, ama alamıyorum. Parası hazır, yurt dışı sitesinde 5 dk lık bir işlem sonucu cihazın gelmesini bekleyeceğim. Fakat böyle sıkıntılardan dolayı hiçbir şey yapamıyorum. 305 USD civarında bir yurt dışı sitesinde Orijinal istediğim bu cihaz. Ama bu gün bir satıcı ile görüştüm, 450 USD diyor bana. Fiyatı da bunun çok düşmez, Mİ5 düşer zamanla ama bu çok düşmez diyor. 150 USD fark var arada. Yurt dışı sitelerinden almaya kalksak cihazın gelmesi çok büyük bir şans.. Bu cihazlar zaten 450 USD'ye de alsak genel olarak zaten "Garantisiz".. Cihazın aracısız vs hiçbir şekilde bize ulaşma ihtimali %1'midir? Hiçbir çaresi,yolu yok mudur bunun? Bu sıkıntıdan çoğu insan zaten müzdarip.

yuhuju

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Kadir
Cihazım
Meizu Mx5
Konular
6
Son gümrük olayı deniyor, nedir bu? Elbette haklı yönleri olmakla beraber, çok can sıkıcı bi durum bu. Mesela ben, Mİ4S cihaz alacağım. 1000 TL gibi bir miktarı ayırdım koydum bunun için bir kenara, ama alamıyorum. Parası hazır, yurt dışı sitesinde 5 dk lık bir işlem sonucu cihazın gelmesini bekleyeceğim. Fakat böyle sıkıntılardan dolayı hiçbir şey yapamıyorum. 305 USD civarında bir yurt dışı sitesinde Orijinal istediğim bu cihaz. Ama bu gün bir satıcı ile görüştüm, 450 USD diyor bana. Fiyatı da bunun çok düşmez, Mİ5 düşer zamanla ama bu çok düşmez diyor. 150 USD fark var arada. Yurt dışı sitelerinden almaya kalksak cihazın gelmesi çok büyük bir şans.. Bu cihazlar zaten 450 USD'ye de alsak genel olarak zaten "Garantisiz".. Cihazın aracısız vs hiçbir şekilde bize ulaşma ihtimali %1'midir? Hiçbir çaresi,yolu yok mudur bunun? Bu sıkıntıdan çoğu insan zaten müzdarip.
Hocam bunun şuan için iki çaresi var çinde tanıdık birisi olmalı gelirken getirmeli veya herhangi bir ülkede tanıdık varsa siteden alıp o ülkedeki tanıdığa yollamak tanıdık gelirken yanında getirebilir,diğer türlü kargo ile gümrükten geçmesi çok zor..

yuhuju

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Kadir
Cihazım
Meizu Mx5
Konular
6
Hocam çok haklısınız ama bizim diğer ülkelerden çok farkımız var. Öncelikle üretmiyoruz. Vergiler adaletsiz.

Sizin için demedim zaten ama malesef herkes sizin bizim gibi düşünmüyor. Bu işin ticaretini yapanlar olacaktır.

Bakın hocam ben size bir örnek vereyim üretim dediniz üretsekde çinden ucuz üretemeyeğimiz için üretmek yine bizi kurtarmaz birçok firmada zaten ucuz diye çinde üretiyor velhasıl;
biz muskuk işi yapıyoruz taharat muslukları var bilirsiniz, büyük bir firmadan alıyoruz oda çinden getiriyor tabi, nasıl oldu bilmiyorum adamların ürünleri gümrükte takılmış ve gümrük ürünleri satan devletin yerleri var belki bilirsiniz bu ürünler oraya gelmiş. Bizim firmadan 6 tl + kdv ye aldığımız ürün gümrük markette (ismi neyse şuan unuttum) 3 tl den satılıyor. ve bu adamlar bunun fiyatını bilmeden satıyor noldu devlete bi faydasınımı gördü vergimi aldı, alsada 3 tl nin vergisini aldı. yani anlatmak istediğim üretim yapılsada çin kadar düşük maliyetli üretim yapılacağını hiç sanmıyorum. telefon pazarından bu olaya bakıldığındada büyük firmalar işi götürüyor devlet öyle bi sistem çıkarsa tüketici çinden bile alsa (garanti olayı tamamen kendi tercihi olarak) vergisini verip kullanmalı devletin derdi vergi ise bu şekilde bir yöntem bulunabilir aksi halde büyük firmalar büyümeye bizde yüksek fiyatlar vermeye devam edeceğiz..

Üst Alt