Yaklaşık bir haftadır bu romu deniyorum. Daha evvel kurduğumda NFC problemi yüzünden roma sadece yüzeysel bakabilmiştim. Değişim günlüğünde NFC probleminin halledildigini görünce romu denemek istedim. Kendimce artı ve eksilerini yazmaya çalışacağım.
+ Menü tasarımını zaten çok beğeniyordum. Yine gözüme çok hoş gelen bir menü var. Widgetlar basit ama hoş. Dahili gelen simge paketleri az ama renkler/tasarım cezbedici. Normalde diğer romlarda siyah arka fon kullanmama rağmen bu romda açık ve parlak renkleri/arka planları tercih eder oldum. Kilit ekranı saat tasarımlarını beğendim.
+ Günlük kullanım için rom uygun. Kullandığım hiçbir uygulama uyumsuzluğuna denk gelmedim.
- Fazla widget kullanan birisi değilim ancak ihtiyaç halinde Romun sunduğu widget yetersiz kalacaktır. Böyle bir durumda Kwgt yüklenip kullanılabilir. Bende Kwgt pro olmasına rağmen ihtiyaç duymadım.
- ben genelde telefonumda şifre kullanmıyorum şifre kullanmam için parmak izi okuyucunun oldukça iyi çalışması gerekiyor. Syberia 4.9 da parmak izi oldukça hızlı okuyordu. Bu romda sürekli parmak izi kullanan birisini muhtemelen tatmin etmeyecektir. Parlaklık %40 ve üzeri olduğunda parmak izi okumama problemi hiç yaşamadım ama böyle durumda bile 1- 1,5 saniye içinde okuyor. Parlaklık%40 altında ise hiç okumuyor.
+ Şarj süresi iyi. Accubattery boşta bekleme değeri 10-12 mah civarında oluyor. Syberia+ soviet Star kernelde 7 mah görüyordum ancak büyük bir fark değil. Cihazım 2.5 yıllık ve batarya kapasitem 3300 mah civarında. Ekran sürem 6 saat civarında. Lakin dediğim gibi siyah arka plan vs kullansam diğer romlardaki gibi 7 saati yakalayacagimi düşünüyorum.
+ NFC günlük kullandığımdan benim için önemli. Bu sebeple NFC çalışmayan romları tercih edemiyordum. Bu problem çözülmüş ve gayet hızlı çalışıyor.
- bir eksi olarak rom beni oneplus cihaz almaya yöneltiyor. Bir süredir aklımda olan cihaz değişikliği fikri bu romla yeniden alevlendi
+Boot animasyonu olan cyberpunk 2077 çok hoş.
- telegram grubunda paylaşılan fod fix dosyaları ve diğer fod patchleri bende işe yaramadı hatta işe yaramadığı gibi boot ekranında kaldım. Yeniden system flashlayip telefonu açmak zorunda kaldım.
- özelleştirmeler genel anlamda yeterli olsa da bol özelleştirme arayanlar için yetersiz gelebilir.
+Dahili gelen dolby atmos özelliği iyi çalışıyor.
+volte den emin değilim ancak vowifi görünmemesine rağmen çalışıyor.
- gördüğüm kadarıyla telegram grubundaki yardımlaşma seviyesi zayıf.