Soru Global/FlashRom,Flash,TWRP vs.Terimler Arasında Boğuldum

arconim

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Arconim
Cihazım
Mi5
Konular
2
Merhaba arkadaşlar,
Genel olarak Xiaomi firmasına olan ilgimden dolayı bir merak ile mi5 alıyorum. bugün yarın elime geçecek. Ancak Forumlarda dolaşa dolaşa Bir çok farklı uygulama arasında kafam çok karıştı.
Telefonu aldığımız zaman Pasaporta işletmenin akabinde tüm fonksiyonları ile kullanamıyor muyuz? Yani bu adı geçen bir çok ilginç uygulamayı yapmak mı gerekiyor?
Yardımcı olabilecek varsa çok memnun olurum.

arconim

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Arconim
Cihazım
Mi5
Konular
2
Hepiniz çok sağolun tek tek cevaplarınız ve iyi dilekleriniz için.
Yakın bir arkadaşımın Çin'de işi vardı. Denk geldi o şekilde getirtiyorum.
Hele bir geçsin elime, daha bol bol görüşürüz eminim :)

Oyla:

anlamli99

TaM35
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Ergin
Cihazım
Mi5 Pro
Konular
6
Hayırlısı olsun arkadaşım. Umarım global rom çıkar da uğraşmazsın :D

Oyla:

arconim

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Arconim
Cihazım
Mi5
Konular
2
Tekrar Merhaba arkadaşlar,
Sanırım korkulan oldu:) Rom China çıktı. Yani sadece ingilizce ve Çince var oradan anlıyorum. Şimdi yapmam gerekenler konusunda bir yönlendirme yapan olursa çok memnun olurum.
Bunun yanında bir de Pasaport konusunda da sıkıntı yaşadım. Şu anda kaydettirecek bir pasaportumda yok elimde, şanssızlık işte.
Diğer yöntem ile uygulama yapsak ileride bir şekilde sıkıntı yaşanır mı, güncelleme vs. durumlarında sıkıntı çıkartırmı?
Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden tekrar teşekkürler.

Oyla:

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Tekrar Merhaba arkadaşlar,
Sanırım korkulan oldu:) Rom China çıktı. Yani sadece ingilizce ve Çince var oradan anlıyorum. Şimdi yapmam gerekenler konusunda bir yönlendirme yapan olursa çok memnun olurum.
Bunun yanında bir de Pasaport konusunda da sıkıntı yaşadım. Şu anda kaydettirecek bir pasaportumda yok elimde, şanssızlık işte.
Diğer yöntem ile uygulama yapsak ileride bir şekilde sıkıntı yaşanır mı, güncelleme vs. durumlarında sıkıntı çıkartırmı?
Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden tekrar teşekkürler.

Hocam öncelikle aşağıda bağlantısını verdiğim konudaki şekilde bootloader kilidi açın. Kilidi açtıktan sonra yine aynı konuda belirtilen şekilde global rom yükleyebilirsiniz.

http://forum.miuiturkiye.net/konu/mi5-unlock-videolu-anlatim.5448/#post-53692

IMEI değiştirme işlemleri ise yasal olmadığı için forumumuzda açık bir şekilde rehber hazırlayamıyoruz ama yine forumumuzda biraz gezinerek nasıl yapılacağını, nerelerden kaynak bulabileceğinizi öğrenebilirsiniz :)

Oyla:

arconim

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Arconim
Cihazım
Mi5
Konular
2
Hocam öncelikle aşağıda bağlantısını verdiğim konudaki şekilde bootloader kilidi açın. Kilidi açtıktan sonra yine aynı konuda belirtilen şekilde global rom yükleyebilirsiniz.

http://forum.miuiturkiye.net/konu/mi5-unlock-videolu-anlatim.5448/#post-53692

IMEI değiştirme işlemleri ise yasal olmadığı için forumumuzda açık bir şekilde rehber hazırlayamıyoruz ama yine forumumuzda biraz gezinerek nasıl yapılacağını, nerelerden kaynak bulabileceğinizi öğrenebilirsiniz :)

BL için ayın 20sinde başvurmuştum ancak bir dönüş yok. O gelsin de durumuna göre bakacağız artık. Teşekkürler

Oyla:

Zenex

Zirveye Doğru
Onursal Yönetici
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Baki
Cihazım
OnePlus 7T Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
62
Mi5 bildiğim kadarıyla fastboot oem edl komutuyla EDL moda geçebiliyor yani anlayacağınız bootloader kilidini kaldırmadan da global roma geçilebilir. Seçim sizin isterseniz başvurunuzun onaylanmasını bekleyebilirsiniz. İsterseniz ben anlatımı yapabilirim size.

Oyla:

arconim

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Arconim
Cihazım
Mi5
Konular
2
Mi5 bildiğim kadarıyla fastboot oem edl komutuyla EDL moda geçebiliyor yani anlayacağınız bootloader kilidini kaldırmadan da global roma geçilebilir. Seçim sizin isterseniz başvurunuzun onaylanmasını bekleyebilirsiniz. İsterseniz ben anlatımı yapabilirim size.

Yani anlattığınız gibi bir yöntemi varsa, denenebilir.

Oyla:

ByKatre

Kafasına Göre..
Emekli Yönetici
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammed
Cihazım
Mi9 SE
Konular
72
Geçilmiyor hocam.

Oyla:

arconim

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Arconim
Cihazım
Mi5
Konular
2
O zaman beklemekten başka çare kalmıyor. Aslında iş güç derken hiç vaktimde yok. Şu işlerin tümünü uzaktan bağlantı ile halledebilecek birisi olsa çok memnun olacağım da bulamadım henüz.

Oyla:

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427

Hocam china rom yüklüyse geçilemiyor ancak global rom varsa geçilebiliyor. :)

Oyla:
Üst Alt