Haber [Geçmiş Olsun] AKK Kaldırılıyor Yerine AKK Geliyor

SmashTR

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
-
Cihazım
----
Konular
68
Donanım haber'den alıntıdır. Akk kaldırılıp yerine AKK getiren Türk telekoma teşekkür edelim :)

BTK’nın 27 Aralık 2016’da aldığı karara göre internet servis sağlayıcılar (İSS), 31 Aralık 2018’de AKK, AKN ve türevi uygulamalara son vermek zorunda. AKK uygulamasına göre kullanıcıların internet hızı, paketinde belirtilen GB’ı aştıktan sonra düşürülüyor. BTK’nın kararına göre hız düşürme uygulamaları sona erecek. Ancak kullanıcılara iletilen bilgilere göre Türk Telekom, AKN yerine farklı bir yöntem ile kullanıcıların hızını düşürecek.
Türk Telekom, şuan yürürlükte olan AKN’li tarifelerde 16 Mbps internet hızını 5 Mbps’e, 20 Mbps internet hızını 10 Mbps’e düşürüyor. BTK’nın kararına göre bu hızların düşmeden devam etmesi lazım.

Ek paket uygulaması ile hız düşürülüyor
Türk Telekom’un kullanıcılarına gönderdiği bilgilendirme metnine göre kullanıcıların herhangi bir onayı olmaksızın AKN’li sınırsız tarifeler, kotalı tarifelere dönüştürülüyor. Örneğin 150 GB AKN’li 16 Mbps sınırsız internet paketi tarifesi, kullanıcıların izni olmadan 150 GB kotalı pakete dönüştürülüyor. Kota bittikten sonra Türk Telekom’un ücretsiz ve sınırsız ek paketi devreye giriyor. Ek pakette ilginç bir durum var. Ek paketin internet hızı, tarifenin internet hızından daha düşük. Yani 16 Mbps kotalı pakete uygulanan ücretsiz ek paketteki 8 Mbps hızında internet sunuyor.

Ana paket hızı > Ek paket devreye girdikten sonra düşeceği hız:
8 Mbps > 5 Mbps
16 Mbps > 8 Mbps
24 Mbps > 10 Mbps
35 Mbps > 20 Mbps
50 Mbps > 35 Mbps
100 Mbps > 35 Mbps

Türk Telekom, tarife değişiminin yapılacağı ile ilgili bilgilendirme metnini kullanıcı faturalarının sağ alt bölümüne yerleştirmiş. Firmanın ifadesine göre kota + ek paket uygulaması 1 Aralık 2018 tarihinde başlayacak.

Abonelik Sözleşmeleri Yönetmeliği'nin 14. maddesine göre kullanıcının yararına olmayan bir değişiklik yapılamaz. İlgili değişiklik, AKN’nin serbest olduğu Aralık ayında kullanıcıya avantaj sağlasa da sonraki aylarda AKN kalkacağı için kullanıcının aleyhine değişiklik olacak.

Abonelik Sözleşmeleri 14. Maddesi:
(2) Taahhütlü aboneliklerde taahhüt süresince sözleşme ve taahhütname koşullarında tüketici aleyhine değişiklik yapılamaz.Kullanıcılara gönderilen ve faturaların sağ alt bölümünde yer alan bilgilendirme metni:

Moderatör tarafında düzenlendi:

veliazak

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Veli
Cihazım
Redmi Note 4X
Konular
10
2019 Yılından itibaren AKK kalkıyor haberini ilk duyduğum gün, Türk aklı buna farklı bir kılıf bulur yine tüketicinin lehine kullandırtmaz demiştim... Beni yanıltmadığı için Türk Telekom'a sonsuz sevgilerimi !! sunuyorum... monkey~~monkey~~

shuj

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
...
Cihazım
Xiaomi Mi6
Meslek
Fotoğrafçı
Konular
27
Abonelıkten direk çıkarım. Ben böyle çelişki görmedim arkadaş yemin ederim başka bi ülkede imkansız bu tip şeyler bize özgü.

Üst Alt