Yardım Forum Satıcısının Yanlışları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

sub-zero

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Haluk
Cihazım
LG
Konular
1
23/05/2017 Tarhinde Sefa Kişisinin Açmış Olduğu İlandan bir adet Mi5 64 GB Gold telefon aldım. Telefon Gayet güzel başarılı olduğunu bildiğim için Forumdan Alan Razem @mefistotr nin ve forum dışı satın alan abimlerinin refansı ile satın aldım. Allah var yiyiği öldür hakkını yeme her koşulda satıcı her manada yardımcı oldu. Yaklaşık Ağustos ayı iti bari telefon bir anda ekranda gidip gelmeler oldu satıcı ile irtibat kuruldu gerekli sorunlar anlatıldı filan vs. Telefonu Satıcıya 1nci elden teslim ettim Sorunlarının ne olduğunu söyledim 1 günlük hata değil dediğimi belirttim bazen ekran gelip gidiyor dedim daha önceden de whatsapp üzerinden arkadaş ben ürünün durumu hakkında bilgi verdim. Hatta Saçmalık şu ki ben samsung'a yazılım desteği sağlıyorum arkadaş bana telefonun sıkıntısı yazılımsal olabilir dedi. Bu güne kadar samsung cihazda Boot ekranında Download ekranında Gelip gitme Titreme vs olmadığını biliyorum Zaten Samsung un kendi GSPN paneli üzerinde bile bu şekilde teknik makale yoktur.Gelelim Konumuza 1nci Elden Teslim ürünü arkadaş aldı kullanmış Yazılım Yüklemiş geri verdi O sırada ben arkadaşa ısrarcı olarak bak her zaman yapmıyor zaman zaman gelip gitmeler olmaktadır dememe rağmen birşey yok yazılım yükledim hocam sağlamdır diye bana cihazı iade etti. Telefonu arkadaştan aldım 1 gün ya kullanıldı yada kullanılmadı ekran da gene gitmeler oldu rezil bir durumda kaldım. Bir şekilde satıcı ile irtibat kurdurup cihazı teslim ettim aradan. Yaklaşık yarım saat yada 1 saat sonra Hocam bu cihaz sıvılı size fotosunu atacağım dedi eyvallah sefa sıkıntı benden ise ne gerekiyorsa ilgilen dedim Daha sonra Cihaz Yurt dışına garantiye vs gidemez ekran değişmesi gerek olduğunu belirtti. Atmış olduğu görüntüler ve aramızda geçmiş olan video kayıtları Ses kayıtları vs herşeyi durmaktadır. Çin'e gitmeyeceğini duyunca burada müdahale edileceğini söyleyince ister istemez bir takım aklımda sorunlar oluştu. Dedim hata bende madem sefa ne gerekiyorsa yap kardeşim ekransa ekran başka birşeyse başka. Bu Arkadaş tabiri caiz ise kasap gibi kendisi tarafından Beyaz Ekran takıp Gönderiyor. Beni arayarak diyor ki hocam benden çıkma ikinci el ekran vardı beyaz onu taktım ücretsiz bu seferlik bizden olsun diyor birde bana . Ama Benim yazışmlarımda duruyor kardeşim ne ücret gidiyorsa yap dememe rağmen ekran takıp yolluyor ben hiç bir şekilde masrafdan kaçınma amma işlem yapmadan önce ücret belirt bana dememe rağmen arkadaş elinden Pelt ekran takıp orta tuşu tabiri caiz ise bok olmuş komple ekran takıp gönderiyor. Cihaz Tarafıma ulaştı video ve fotosu var dedim sefa böyle işcçilikmi olur yapılan işlem tam bir rezillik tuşa bak diyorum hocam ikinci el ekran anca böyle olur diyor.Ben sana masraf ne gerekiyor diyorum ama babası hayrına değişti ya arkadaş anca böyle olur diyor. Sefa Bunun Arka Kapağı Neden Böyle diyorum baya bir açıklık var hocam git bir telefoncuya yapıştır diyor. Böyle Cevaplar vermeye başlayınca baktım olacak gibi değil kardeşim eski ekranımı tak arızalı bir şekilde ürünümü gönder diyorum. Buradan Şunu Söylemek istiyorum refaranslı arkadaşlara satıcı hiç bir zaman size Çin 1 Yıl garantili deyip sattığı ürün arkasında Böyle Duruyor. Buradan da sefa arkaşıma söylüyorum o ürünü almazdım senin ticari olayından öyle bir oynarım ki yeter di sana buradan SEFA arkadaştan ürün alacaklar Lütfen Almadan Önce Bu şikayet Yaızısını görmesini istiyorum. Adminlerden ricam Bu konuyu sizde değerlendirin isterseniz satıcı ile irtibat kurun size whatssap yazışmalarımı da atabilirim video ses kaydı vs herşeyi Böyle Satıcılardan dolayı Mi piyasada bir şekilde yürümez. Sonuç Ekran Destek vermiş olduğum Alt bayi tarafından Avrasya Teknik malzeme satıcı tarafından satın alındı bugün yarın yedek parçam tarafımdan değiştirilicek umarım cihazda farklı sorun olmaz

Yönetici Notu: Satıcı talebi üzerine soyadı silinmiştir.

Moderatör tarafında düzenlendi:

__SEFA__

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
SEFA
Cihazım
mix 3
Konular
15
ilgili yazınız için teşekkür ederim.
ses kayıtları ve yazışmaların hepsi bende de mevcut. konu ile alakalı yönetici bir arkadaşımızın ilgilenmesini ve konuyu güzellikle çözmemizi umuyorum. tabii ki istendiği takdirde ses ve resimleri bende gönderebilirim

haluk hocam cihazı aldıktan bir süre sonra ekranda gidip gelme olduğunu belirtti. her zaman olduğu gibi cihaza ilk öncelikle yazılım atacağımızı belirttim .
kendisi özellikle %30 şarjın altında ve wifi ile 4g de problemin zuhur ettiğini söylediği için qcn problemi tabiiki ilk önceliğimiz oldu .
problemimiz de tam olarak şuydu ekran anlık gidiyor ve kendine gelmiyordu.
Haluk hocam her seferinde özellikle çine servise gönderelim diye belirtti hakkını yiyemem. ama ben cihazı burada kontrol etmeden servise gönderemem. bunu zaten konumda '' Cihazlar 1 yıl anakart arızası durumunda Çin e RESMİ servise gönderilecektir. '' şeklinde belirtmiştim.
haluk hocamdan bana cihazı göndermesini istedim ve oda bayramdan sonra geleceğini belirtti. istersen hemen göndereyim dedi. adres vererek kararı kendisine bıraktım ve cihazı göndermedi.

bayram sonrası haluk hocam geldi ve kardeşimi gönderip cihazı kendisinden aldırdım. ortada mevcut bir problem var ve problemin çözülmesi gerekir.
cihazı açtık ilk etapta problem göremedim. haluk hocanın attığı video da fastboot mode da da problem görüldüğü için qcn değişimi ve edl den rom yüklemesi yapıldı.
çift hat kullandığımı bilen bilir. bir hattı o cihaza takarak o gün test ettik. akasından da cihazı kardeşime verdim ve o kullandı. herhangi bir problem oluşmadı. cihazı geri teslim ettik.
ertesi gün haluk bey problemin devam ettiğini söyledi. bu arada önceden belirtmedim galiba cihaz Xiaomi Mi 5
cihazı aldık. arka kapağını açmamla birlikte anakart kapağı ve alt usb kart kapağında sıvı olduğunu gördüm. Sıvı temaslı cihazı Çine servise gönderemem. çünkü alacağımız sonuç belli. Haluk bey de sevdiğim bir abimizin arkadaşı. mağdur etmek de istemedim. cihazın sıvı temaslı bölgelerini contact sprey ile temizledik. ancak problemimize özüm olmadı. haluk hocayı arayıp durumu anlattım. sıvı teması kaynaklı ücretli ekran değişimi olacağını belirttim. tamam dedi kabul etti.
elimde beyaz renk anakart arızalı bir cihaz vardı. kasa tamamen sıfır. sadece parmak izi okuyucu da hafif boşluk vardı ve arka kapakta milimlik açıklık vardı ( xiaomi mi 5 kullanıcıları bilir ) haluk hocama cihazı teslim ettik. oda cihazı bu şekilde kullanmayacağını belirtti. evet bundan sonrasında yapmam gereken tamam hocam deyip ücretli ekran değişimini sağlayıp cihazını ona geri göndermek.
ama haluk hocam kendisinin hafız olduğunu söyleyip beni dolandırıcılıkla itham ederek Çine servise filan göndermediğimi insanları kandırdığımızı belirtti.
kendisi de bilir bu ithamına rağmen saygımı bozmadım. Ardından cihazının orijinal kasa ve ekranını geri istediğini kendisi ekra değiştirteceğini belirtti.
cihazını bana gönderdi . ekran kasasını geri takıp cihazını geri yolladım. yazışmaların tümünü okuyup yorumlamanızı rica ediyorum.
buradan haluk hoca herhangi bir hak talep etmemiş ama eğer haksız taraf ben çıkarsam ekran v.b. masrafları karşılamaya da hazırım.
ama haklı taraf bensem daha fazla mağduriyet olmaması için konunun kapatılmasını rica ediyorum.

HiddeNKinG cantara chatin_62 Zenex ve diğer yönetici arkadaşlar

Oyla:

sub-zero

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Haluk
Cihazım
LG
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bin Mukabele kardeşim sana sisteme şimdi video ve fotoğraları atacağım internet yavaş olduğundan atamıyorum gerekli incelemeleri gerekirse yönetici tarafına iletişimi sağlarım. Sadece biraz zaman tanıyın upload ediyorum zaten video ve resimleri

Oyla:

__SEFA__

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
SEFA
Cihazım
mix 3
Konular
15
Bin Mukabele kardeşim sana sisteme şimdi video ve fotoğraları atacağım internet yavaş olduğundan atamıyorum gerekli incelemeleri gerekirse yönetici tarafına iletişimi sağlarım. Sadece biraz zaman tanıyın upload ediyorum zaten video ve resimleri
özel görüşmeler buraya upload etseniz bile silinecektir hocam. ilgilenen yada ilgilenmesini istediğiniz yönetici arkadaşlara gönderin zaman kaybı yaşamayın

Oyla:

sub-zero

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Haluk
Cihazım
LG
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Zaman Kayıbı yaşamamın bir sıkıntısı yok nasıl olsa o kadar bekledim kaç zamandır emanet telefondan duruyorum silenecek ise en azından durumu görür karar verilir gerekirse yöneticiler ile paylaşılır nasıl olsa foruma upload etmiyorum youtube üzerinden link paylaşırım en kötü

Oyla:

__SEFA__

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
SEFA
Cihazım
mix 3
Konular
15
Zaman Kayıbı yaşamamın bir sıkıntısı yok nasıl olsa o kadar bekledim kaç zamandır emanet telefondan duruyorum silenecek ise en azından durumu görür karar verilir gerekirse yöneticiler ile paylaşılır nasıl olsa foruma upload etmiyorum youtube üzerinden link paylaşırım en kötü
olur hocam nasıl isterneniz

Oyla:

Zenex

Zirveye Doğru
Onursal Yönetici
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Baki
Cihazım
OnePlus 7T Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
62
Biz yöneticilere ilgili konuşmaları ve video kayıtlarını atabilirsiniz. Aynı şekilde --SEFA-- hocam sizden de beklemekteyim.

Oyla:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt