Yardım Forum Satıcısının Yanlışları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

sub-zero

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Haluk
Cihazım
LG
Konular
1
23/05/2017 Tarhinde Sefa Kişisinin Açmış Olduğu İlandan bir adet Mi5 64 GB Gold telefon aldım. Telefon Gayet güzel başarılı olduğunu bildiğim için Forumdan Alan Razem @mefistotr nin ve forum dışı satın alan abimlerinin refansı ile satın aldım. Allah var yiyiği öldür hakkını yeme her koşulda satıcı her manada yardımcı oldu. Yaklaşık Ağustos ayı iti bari telefon bir anda ekranda gidip gelmeler oldu satıcı ile irtibat kuruldu gerekli sorunlar anlatıldı filan vs. Telefonu Satıcıya 1nci elden teslim ettim Sorunlarının ne olduğunu söyledim 1 günlük hata değil dediğimi belirttim bazen ekran gelip gidiyor dedim daha önceden de whatsapp üzerinden arkadaş ben ürünün durumu hakkında bilgi verdim. Hatta Saçmalık şu ki ben samsung'a yazılım desteği sağlıyorum arkadaş bana telefonun sıkıntısı yazılımsal olabilir dedi. Bu güne kadar samsung cihazda Boot ekranında Download ekranında Gelip gitme Titreme vs olmadığını biliyorum Zaten Samsung un kendi GSPN paneli üzerinde bile bu şekilde teknik makale yoktur.Gelelim Konumuza 1nci Elden Teslim ürünü arkadaş aldı kullanmış Yazılım Yüklemiş geri verdi O sırada ben arkadaşa ısrarcı olarak bak her zaman yapmıyor zaman zaman gelip gitmeler olmaktadır dememe rağmen birşey yok yazılım yükledim hocam sağlamdır diye bana cihazı iade etti. Telefonu arkadaştan aldım 1 gün ya kullanıldı yada kullanılmadı ekran da gene gitmeler oldu rezil bir durumda kaldım. Bir şekilde satıcı ile irtibat kurdurup cihazı teslim ettim aradan. Yaklaşık yarım saat yada 1 saat sonra Hocam bu cihaz sıvılı size fotosunu atacağım dedi eyvallah sefa sıkıntı benden ise ne gerekiyorsa ilgilen dedim Daha sonra Cihaz Yurt dışına garantiye vs gidemez ekran değişmesi gerek olduğunu belirtti. Atmış olduğu görüntüler ve aramızda geçmiş olan video kayıtları Ses kayıtları vs herşeyi durmaktadır. Çin'e gitmeyeceğini duyunca burada müdahale edileceğini söyleyince ister istemez bir takım aklımda sorunlar oluştu. Dedim hata bende madem sefa ne gerekiyorsa yap kardeşim ekransa ekran başka birşeyse başka. Bu Arkadaş tabiri caiz ise kasap gibi kendisi tarafından Beyaz Ekran takıp Gönderiyor. Beni arayarak diyor ki hocam benden çıkma ikinci el ekran vardı beyaz onu taktım ücretsiz bu seferlik bizden olsun diyor birde bana . Ama Benim yazışmlarımda duruyor kardeşim ne ücret gidiyorsa yap dememe rağmen ekran takıp yolluyor ben hiç bir şekilde masrafdan kaçınma amma işlem yapmadan önce ücret belirt bana dememe rağmen arkadaş elinden Pelt ekran takıp orta tuşu tabiri caiz ise bok olmuş komple ekran takıp gönderiyor. Cihaz Tarafıma ulaştı video ve fotosu var dedim sefa böyle işcçilikmi olur yapılan işlem tam bir rezillik tuşa bak diyorum hocam ikinci el ekran anca böyle olur diyor.Ben sana masraf ne gerekiyor diyorum ama babası hayrına değişti ya arkadaş anca böyle olur diyor. Sefa Bunun Arka Kapağı Neden Böyle diyorum baya bir açıklık var hocam git bir telefoncuya yapıştır diyor. Böyle Cevaplar vermeye başlayınca baktım olacak gibi değil kardeşim eski ekranımı tak arızalı bir şekilde ürünümü gönder diyorum. Buradan Şunu Söylemek istiyorum refaranslı arkadaşlara satıcı hiç bir zaman size Çin 1 Yıl garantili deyip sattığı ürün arkasında Böyle Duruyor. Buradan da sefa arkaşıma söylüyorum o ürünü almazdım senin ticari olayından öyle bir oynarım ki yeter di sana buradan SEFA arkadaştan ürün alacaklar Lütfen Almadan Önce Bu şikayet Yaızısını görmesini istiyorum. Adminlerden ricam Bu konuyu sizde değerlendirin isterseniz satıcı ile irtibat kurun size whatssap yazışmalarımı da atabilirim video ses kaydı vs herşeyi Böyle Satıcılardan dolayı Mi piyasada bir şekilde yürümez. Sonuç Ekran Destek vermiş olduğum Alt bayi tarafından Avrasya Teknik malzeme satıcı tarafından satın alındı bugün yarın yedek parçam tarafımdan değiştirilicek umarım cihazda farklı sorun olmaz

Yönetici Notu: Satıcı talebi üzerine soyadı silinmiştir.

Moderatör tarafında düzenlendi:

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Arkadaşlar mesajlar uzun ve ayrıntılı olduğu için karışabiliyor. Anladığım kadarıyla özet geçmek istiyorum...

sub-zero hocamın --SEFA-- hocamdan almış olduğu cihaz arızalandı ve çin servisine gönderilmek üzere --SEFA-- 'ya teslim edildi. Ancak üründe sıvı teması olması nedeniyle garanti dışı kalacağı düşüncesi ile --SEFA-- ürünü çine göndermek yerine yurtiçinde tamir etti/ettirdi ve sub-zero'ya iade etti. sub-zero ise işçilikten memnun kalmayarak eski ekranın takılmasını istedi ve bu konuyu açtı. Doğru mu anlamışım?

Eğer doğru anladıysam;

Sefa hocamın garanti dışı sayılan bir durum için ürün tamir ettirmesi takdire şayan ancak müşterisinin "hiç bir masraftan kaçınmaması" telkinine rağmen Çin'e göndermemesi eleştirilebilir. Ürünün çine gidiş-geliş maliyeti + oradaki ekran değişimi vs. toplandığında cihazdan daha yüksek bir maliyet oluşturacağı ve uzun bir süre gerektireceği için zannediyorum sefa hocam bu yöntemi tercih etmiş ancak Haluk hocamın isteği doğrultusunda işlem yapılması bence sıkıntıyı giderecektir.

Sorunun muhatapları ne düşünür acaba? Farklı bir çözüm yolu öneriniz var mıdır arkadaşlar?

EDIT : Özel görüşmeleri lütfen çok mecbruri olmadıkça kimseyle paylaşmayın. Bir zaruret oluşması durumunda da herkese açık alanlarda değiş özel mesaj yoluyla paylaşınız.

Oyla:

__SEFA__

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
SEFA
Cihazım
mix 3
Konular
15
Arkadaşlar mesajlar uzun ve ayrıntılı olduğu için karışabiliyor. Anladığım kadarıyla özet geçmek istiyorum...

sub-zero hocamın --SEFA-- hocamdan almış olduğu cihaz arızalandı ve çin servisine gönderilmek üzere --SEFA-- 'ya teslim edildi. Ancak üründe sıvı teması olması nedeniyle garanti dışı kalacağı düşüncesi ile --SEFA-- ürünü çine göndermek yerine yurtiçinde tamir etti/ettirdi ve sub-zero'ya iade etti. sub-zero ise işçilikten memnun kalmayarak eski ekranın takılmasını istedi ve bu konuyu açtı. Doğru mu anlamışım?

Eğer doğru anladıysam;

Sefa hocamın garanti dışı sayılan bir durum için ürün tamir ettirmesi takdire şayan ancak müşterisinin "hiç bir masraftan kaçınmaması" telkinine rağmen Çin'e göndermemesi eleştirilebilir. Ürünün çine gidiş-geliş maliyeti + oradaki ekran değişimi vs. toplandığında cihazdan daha yüksek bir maliyet oluşturacağı ve uzun bir süre gerektireceği için zannediyorum sefa hocam bu yöntemi tercih etmiş ancak Haluk hocamın isteği doğrultusunda işlem yapılması bence sıkıntıyı giderecektir.

Sorunun muhatapları ne düşünür acaba? Farklı bir çözüm yolu öneriniz var mıdır arkadaşlar?

EDIT : Özel görüşmeleri lütfen çok mecbruri olmadıkça kimseyle paylaşmayın. Bir zaruret oluşması durumunda da herkese açık alanlarda değiş özel mesaj yoluyla paylaşınız.
yazdıklarınız doğru ancak biraz eksik hocam
ben anakart arızalı cihazları garanti kapsamında çine gönderiyorum. sıvı temaslı ve ekran arızalı cihaz garanti kapsamında olmadığı için mantıken hiç göndermem gerekmiyor. bunu alıcının isteği yada takdirine bırakmıyorum. çünkü çine giden bir cihazda müşteriden talep ettiğim ücrettin 2 katından fazlasını cebimden ödüyorum , bunu da göz önünde bulundurursanız sevinirim

Son düzenleme:
Oyla:

sub-zero

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Haluk
Cihazım
LG
Konular
1
Benim Sorumum Aklıma Takılan Sıkıntı şuydu sıvı temaslı cihaz sizce kaç gün çalışır ( Bu sıvının temasına bağlı olarak değişir ) elbette 1 ay yaklaşık gelgite rağmen 1 hafta kullanıyorum 3 gün sonra cihaz gene saçmalama yapıyor 1 ay böyle kırık düzen gidiyor. Cihazı zaten çalışır durumda test edilmesi için teslim ediyorum yazılım yüklenip birşey olmamış gibi geri yönlendiriliyorsunuz. Aradan 1 gün sonra cihaz aynı hatayı yapıyor ve servise veriyorsunuz cihaz bu sefer sıvılı çıkıyor. Siz ne anlarsınız sizce soruyorum. Ayrı Kuruya Kuruya Bu kadar mı kaldı onu düşünüyorum 1 aydır bak şimdi cihazı gene yolladın eski ekranından önceden verdiğim de görüntü gelip gidiyordu şimdi ekran sadece dokunmatik basıyor ekrana görüntü gelip gitmiyor da

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2017-09-11 at 16.59.43 (1).jpeg
    WhatsApp Image 2017-09-11 at 16.59.43 (1).jpeg
    75,6 KB · Görüntüleme: 66
  • WhatsApp Image 2017-09-11 at 16.59.43.jpeg
    WhatsApp Image 2017-09-11 at 16.59.43.jpeg
    104,4 KB · Görüntüleme: 65
Oyla:

sub-zero

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Haluk
Cihazım
LG
Konular
1
yazdıklarınız doğru ancak biraz eksik hocam
ben anakart arızalı cihazları garanti kapsamında çine gönderiyorum. sıvı temaslı ve ekran arızalı cihaz garanti kapsamında olmadığı için mantıken hiç göndermem gerekmiyor. bunu alıcının isteği yada takdirine bırakmıyorum. çünkü çine giden bir cihazda müşteriden talep ettiğim ücrettin 2 katından fazlasını cebimden ödüyorum , bunu da göz önünde bulundurursanız sevinirim
Peki Güzel Kardeşim Oldu ki Fabrikasyon arızalı ekran çıktığında ne yapıyorsun kendin tamir ediyorsun demek ki kendin yazmışsın . Kendin ile çelişi yorsun Sefa

Oyla:

__SEFA__

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
SEFA
Cihazım
mix 3
Konular
15
Peki Güzel Kardeşim Oldu ki Fabrikasyon arızalı ekran çıktığında ne yapıyorsun kendin tamir ediyorsun demek ki kendin yazmışsın . Kendin ile çelişi yorsun Sefa
fabrikasyon problemlerde cihaz jelatinleri kaldırılmadan alınan bayiye iade ediliyor , jalatinleri de kaldırılmış ise türkiye den ekran değiştirip sahibinden.com da durumu anlatarak EKRAN DEĞİŞTİĞİNİ BELİRTEREK satışa sunuyorum.
buzzer arızalı cihazda geldi. onda da aynı şeyi yaptım.
problemi çözülmeyen 2 cihaz var şuan elimde (Xiaomi mi 5s ve Nubia z17 ) bu cihazlarda da müşteriye değişim sağladım ve cihazlar hala elimde duruyor. problemleri çözemezsem yedek parça olarak satışa sunarım.

bu hesapları size vermek zorunda değilim. yaptığım zarar benim zararımdır. tek hedefim kimseyi mağdur etmemek. ancak etik olmak adına mesajınızı cevaplıyorum

Oyla:

sub-zero

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Haluk
Cihazım
LG
Konular
1
cantara Hocam artık Bu saatten sonra kendisi bile göndereceğini düşünmüyorum bile Garanti etiketlerini arkadaş tamir edeyim derken yırtılmış. En basiti biz buradan Elektronik Sigara alıyorum arızalı çıkınca firma yolla diyor girişi çıkışı sıkıntılı olan cihazı nasıl garantiye gidiyor belli ki anakartsal bir problem olduğunda sadece anakart gidiyor cihazın resmi olarak giriş çıkışı zaten tehlikeli. Basit bir işlem olsa insanlar ebay dan gearbest ve fasttech gibi bir çok satış sitesi üzerinden ürün alır

Oyla:

sub-zero

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Haluk
Cihazım
LG
Konular
1
Ki Kaldı ki Arka Kapak üzerinde olan sıvı çekmiş olduğu anakart kafesinin olduğu yer kuru üst kısımdan bahsetmiyorum orta kısım dan

Oyla:

__SEFA__

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
SEFA
Cihazım
mix 3
Konular
15
cantara Hocam artık Bu saatten sonra kendisi bile göndereceğini düşünmüyorum bile Garanti etiketlerini arkadaş tamir edeyim derken yırtılmış. En basiti biz buradan Elektronik Sigara alıyorum arızalı çıkınca firma yolla diyor girişi çıkışı sıkıntılı olan cihazı nasıl garantiye gidiyor belli ki anakartsal bir problem olduğunda sadece anakart gidiyor cihazın resmi olarak giriş çıkışı zaten tehlikeli. Basit bir işlem olsa insanlar ebay dan gearbest ve fasttech gibi bir çok satış sitesi üzerinden ürün alır
Zaten sıvı temaslı ve garanti kapsamında olmayan cihaz hocam void etiketlerini yırtmadan ekran mı değiştirilir ?

Cihazı söküp göndermem anakart arızasına komple cihaz gider.

Bunca cihazı getirdiğime inanıyorsunuzda geri gönderdiğme mi inanmıyorsunuz ? Geri göndermek de tamamen yasal olmasına rağmen .

Edit: o gün sizinle konuştuğumda ve burada contact sprey ile temizlefiğimi belirttim. Siz görselleri temizlik sonrası istediğiniz için sadece arka kapaklarda kalan yerleri çekmek zorunda kalmıştım ve bunu da size belirtmiştinim. Sizin amacınız üzüm yemek değil hocam ben buradan bunu anlıyorum

Oyla:

sub-zero

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Haluk
Cihazım
LG
Konular
1
Zaten sıvı temaslı ve garanti kapsamında olmayan cihaz hocam void etiketlerini yırtmadan ekran mı değiştirilir ?

Cihazı söküp göndermem anakart arızasına komple cihaz gider.

Bunca cihazı getirdiğime inanıyorsunuz

Edit: o gün sizinle konuştuğumda ve burada contact sprey ile temizlefiğimi belirttim. Siz görselleri temizlik sonrası istediğiniz için sadece arka kapaklarda kalan yerleri çekmek zorunda kalmıştım ve bunu da size belirtmiştinim. Sizin amacınız üzüm yemek değil hocam ben buradan bunu anlıyorum
O gün kontak spreyle silmeden önce size ne dedim Hocam bakın sıvılı resimleri atıyorum görün inanın ondan sonra gerekli ne varsa yapıyorum dedin ve o sırada fotoğrafı attın.
Bende sana hocam mikroskop ile çek sıvı temaslı bölgeyi görmek istiyorum dedim demi. Senden Cevap Ne çıktı Hocam zaten mikroskopa gerek yok cihazın üzerinde bariz sıvı görünüyor resimlere bakınca anlarsın diye cevap almadınmı senden

Oyla:

sub-zero

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Haluk
Cihazım
LG
Konular
1
Burada ki Atışma Şu şekilde Çöp olacak gibi O bunu dedi Şu bunu dedi deyip tartışma boyut alacak ki konunun silinmesini istemiyorum herkesin görmesini istiyorum sayın yöneticimiz madem işlemler karışacak tarafınıza gerekli olanları ileteyim ona göre sabit kalsın özelden yada whatsapp üzerinden iletimi sağlayalım yoksa mahalle kavgasına dönüşecek konu

Oyla:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt