MIUI 11 Forum çöp doldu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

veliazak

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Veli
Cihazım
Redmi Note 4X
Konular
10
Genellemedir, kimse üzerine alınmasın lütfen... Forum kültürü; kullanma, paylaşım yapma, yardımcı olma kriterleri genel olarak yıllar öncesinden gelen kemikleşmiş ilkelere dayanır... Düzeni, kullanım tekniği, konu bölümleri/başlıkları belli bir sistematik içinde çalışır. Bu sebeple de, "kütüphane gibi" tanımlaması yapılabilir...

İnternetin önce laptoplara sonra da telefonlara gelmesi, anlık olarak mesajlaşma (face, insta, twit, watçap vb.) imkanlarının artması, sabırsız bir neslin, anlık tüketim toplumunu oluşturması, ayrıca kütüphaneyi kullanmayı bırakın önünden geçmemiş güruhun emeğe saygıyı bırakın, ne olduğu hakkında fikrinin olmaması neticesinde forumlar üzerinde baskı oluşmaya başladı...

Gelinen bu noktada, çoğunluğun forum içinde arama yapmasını, konuyu nereye ve hangi kurallar çerçevesinde açacağını, daha önce benzer konu var mı? Bilincinde olması mümkün değildir... Forumda açılmış olan yüzlerce değerli konuların da, göz önünde bulundurulmasının imkanı kalmamaktadır.

Gir foruma, "bilmem ne linki" ile üye ol, konu aç butonunu bul, forum kurallarına aykırı bir başlık ile konuyu aç... Nasıl olsa 120 bin kişi içerisinden mutlaka birileri cevaplar... Aklı başında bir üye veya moderatör hasbelkader uyaracak olursa da, şiddetle çemkir...

Bu durumda; moderatörlerin, yöneticilerin ve bilinçli üyelerin çabası nafiledir. Mecburen, forum ortamı, yavaş yavaş anlık soru cevap formatına dönüşmüştür.

Son düzenleme:

Cemented

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Timuçin
Cihazım
Xiaomi Mi 6
Meslek
Makine Mühendisi
Konular
17
Gelişen ve büyüyen forumlarda bu sorunlar mutlaka oluyor.
Bu duruma bazen hak vermek gerekiyor. Tek konu altında yüzlerce sayfada sorun çözümünü bulmak, konu içinde kaybolmaya neden olabiliyor. Kabul edilebilir bir durumdur bence. Tabi bunun ayrımını iyi yapmak gerekiyor.
Ama genel olarak gençlerimizde hazıra konma durumu oldukça fazla. Kendi oğlumdan biliyorum :)
Oysa kaynakları o kadar çok fazla ki. Ama her şeye bir "tık" ile ulaşmak istiyorlar.
Benim gibi Meyan Larousse ile büyüyenler için internet alemi büyük bir nimet.

Mi Band 4 Uzmani

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
Adım
MB4
Cihazım
Mi Band 4
Konular
44
Sadece MIUI 11 mi?

buzutku

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Utku
Cihazım
Iphone
Konular
22
Merhaba,
Mi 8'e 31 Ekim'e kadar gelecek demişlerdi, bugün 1 Kasım. Gelen, giden yok.

Punch

Don't criticize something you don't understand
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ahmet
Cihazım
Mi 11 Ultra
Konular
9

Ekli dosyalar

• IMG_20191101_035141.jpg
    IMG_20191101_035141.jpg
    259,2 KB · Görüntüleme: 11

Sneijder

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Metin
Cihazım
Redmi Note 7
Konular
51
Bilmeden konuşmuyorum hocam saygılar.
Hocam siz ne dediğinizi veya neyi iddaa ettiğinizin farkında bile değilsiniz ben o konuya yorum yapmadım diyorum siz benim bugün yorum yaptığım farklı konunun resmini paylaşıyorsunuz cidden ne anlatmaya çalıştığınızı anlamadım iyi forumlar..

Punch

Don't criticize something you don't understand
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ahmet
Cihazım
Mi 11 Ultra
Konular
9
Hocam siz ne dediğinizi veya neyi iddaa ettiğinizin farkında bile değilsiniz ben o konuya yorum yapmadım diyorum siz benim bugün yorum yaptığım farklı konunun resmini paylaşıyorsunuz cidden ne anlatmaya çalıştığınızı anlamadım iyi forumlar..
Konuyu açan arkadaşın yapmış olduğu gönderi o konuya hitaben di hocam o yorum yapmış olduğunuz konuya yönelik çöp göndermesi idi iyi günler xiaomi li günler...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt