Yardım Forum benim hızımı niye yavaşlatıyor

• Konbuyu başlatan enoes
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar 51
  • Görüntüleme 3K

enoes

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Enes
Cihazım
henüz yok
Konular
17
Reklam engelleyici falan kullanmıyorum ama giriş yaptıktan sonra site girilmeyecek kadar yavaşlıyor.
Giriş yapmazsam şimşek gibi

Zenex

Zirveye Doğru
Onursal Yönetici
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Baki
Cihazım
OnePlus 7T Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
62
Ben emekli bir eğitimciyim HiddeNKinG hocam. Forumdaki vazifeleriyle alâkalı site yöneticilerine tavsiye ve önerilerde bulunmak haddimiz değil belki. Lâkin öğretmenlik yaptığımız yıllarda sınıfların disiplin ve huzurunu sağlamak için hadise çıkaran yada çıkarmaya tevessül eden talebelere disiplin yönetmeliğine uygun cezalar verirdik. Tabii idarenin de tasarrufuyla... Bu cezalardan biri ve belki de en caydırıcı olanı ise okuldan uzaklaştırmaktı.
Siz de çözüm olur mu yada böyle bir yönteme başvurur musunuz pek tabi ki bilemem. Lâkin son günlerde forumla alâkalı mevzuularda lüzumsuz ve art niyetli yorumlar yapan,( bazı arkadaşlar provakatif diyebilir ama ben düşüncesiz, fikri kıt ve terbiye kültürü almamış haylaz çocuklar olduklarını düşünüyorum ) bazı arkadaşların forum kural ve kaideleri dışındaki bu yazışmalarına bir hal çaresi bulunması icap ettiğine inanıyorum. Zannederim onlar da yaptıklarının binci içinde olmalılar ki sizlerden böyle bir tutum sergilemenizi bekliyorlar.
Sizleri şahsen tanımam; hiç bir forum yöneticisi yada üyesi ile burada yapmış olduğumuz bilgi alışverişinin dışında herhangi bir teşrik-i mesaimiz yoktur. Elli yaşından sonra, bir eğitimci olan benim gibi bir insanın bile bir çok konuda istifade ettiği böyle faydalı bir forumun bu tür art niyetli ve maksatlı beyanlarla yıpratılamayacağını düşünmekle birlikte yapılmak istenenleri ahlâki bulmadığımı da söylemeliyim.

Bir forumun uyulması icap eden kuralları varsa uymayanlar hakkında ceza-i işlem uygulanması da o kuralların sağlıklı işleyişi bakımından mutlaka elzemdir.

Yine de takdir sizlerindir. İyi forumlar....
Elinize dilinize düşüncelerinize sağlık hocam clap~~clap~~clap~~

Oyla:

ercmaster

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ercan
Cihazım
mi5s
Konular
17
Ben emekli bir eğitimciyim HiddeNKinG hocam. Forumdaki vazifeleriyle alâkalı site yöneticilerine tavsiye ve önerilerde bulunmak haddimiz değil belki. Lâkin öğretmenlik yaptığımız yıllarda sınıfların disiplin ve huzurunu sağlamak için hadise çıkaran yada çıkarmaya tevessül eden talebelere disiplin yönetmeliğine uygun cezalar verirdik. Tabii idarenin de tasarrufuyla... Bu cezalardan biri ve belki de en caydırıcı olanı ise okuldan uzaklaştırmaktı.
Siz de çözüm olur mu yada böyle bir yönteme başvurur musunuz pek tabi ki bilemem. Lâkin son günlerde forumla alâkalı mevzuularda lüzumsuz ve art niyetli yorumlar yapan,( bazı arkadaşlar provakatif diyebilir ama ben düşüncesiz, fikri kıt ve terbiye kültürü almamış haylaz çocuklar olduklarını düşünüyorum ) bazı arkadaşların forum kural ve kaideleri dışındaki bu yazışmalarına bir hal çaresi bulunması icap ettiğine inanıyorum. Zannederim onlar da yaptıklarının binci içinde olmalılar ki sizlerden böyle bir tutum sergilemenizi bekliyorlar.
Sizleri şahsen tanımam; hiç bir forum yöneticisi yada üyesi ile burada yapmış olduğumuz bilgi alışverişinin dışında herhangi bir teşrik-i mesaimiz yoktur. Elli yaşından sonra, bir eğitimci olan benim gibi bir insanın bile bir çok konuda istifade ettiği böyle faydalı bir forumun bu tür art niyetli ve maksatlı beyanlarla yıpratılamayacağını düşünmekle birlikte yapılmak istenenleri ahlâki bulmadığımı da söylemeliyim.

Bir forumun uyulması icap eden kuralları varsa uymayanlar hakkında ceza-i işlem uygulanması da o kuralların sağlıklı işleyişi bakımından mutlaka elzemdir.

Bakın yönetimi destekleyici mesaj yazdım. Forumu da çok seviyorum. Ancak şikayet veya serzenişte bulunanlara hoşgörülü olduğu için bu forumu seviyorum. Sizin gibi bir eğitimcinin ceza ile disipline etme öneriniz , enoes isimli kişi için hakaret etmediği halde, başvurulacak bir tedbir olarak görmeniz beni gayet üzdü.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Yani adam çok basitve mantıksız bi şey istese bile , admin çok hoşgörülü, bu da forumun kalitesini arttırıyor.

Oyla:

HiddeNKinG

Administration
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hasan Özkan
Cihazım
Xiaomi 13
Meslek
Uçak Tek.
Konular
1.247

Hocam yıllarca forum yönettim yada yöneticiliği yaptım. İnsanları uzaklaştırmak yerine hep kazanmaya çalıştım. Şimdiye kadar bu tür yaptırımlara bazen başvursakta arkadaşların ben art niyetli olmadıklarını ama bir sorun yaşadıklarının farkındayım, memnuniyetler olduğu gibi şikayetlerde olacaktır. Ben arkadaşların şikayetlerini göze alarak sunucu hakkında tekrar bir kontrolü gün içinde sağlayacam belki IP adresi kaynaklı kara listeye düşmüş olabilirler sık sık temizliyor olsamda tekrar buna da göz atacağım.

Umarım herkes huzurlu ve mutlu bir şekilde forum içinde bol muhabetli güzel günler geçirir.

Oyla:

Peocawe

Bilgi paylaştıkça güzel.
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cem
Cihazım
OnePlus 6T 128
Konular
115

Yerinde bir yazı hocam, düşüncelerinize sağlık. Sizler gibi değerli insanları burada görmek mutluluk veriyor.

Oyla:

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Forum Kurallarımızı bir defa daha hatırlatmak istiyorum.
  • 2.2. Üslup : Kullanılan dilin saldırgan öğeler içermemesi ve üyelerin birbirlerine “siz” diyerek hitap etmesi esastır. Sizin için sorun olmayacak herhangi bir kelimenin, bir başkası için kırıcı olabileceğini düşünerek yazın. Sinirlerinize hâkim olamayacaksanız yazmayınız. Bir başka üyeye veya gruba hakaret/küfür edilmesi kabul edilebilir bir davranış değildir.
İyi niyet ve eleştiri sınırlarını aşan üyelerimiz için hemen her zaman elden bırakmamaya çalıştığımız iyi niyetimizi ve "insan kazanma" çabalarımızı işletmeyerek uyarısız cezai yaptırımlar uygulanacağını bildirmiş olayım...

Bu arada bahsedilen özellik son derece güzel fikir, sitemize en kısa süre içerisinde eklenecek. Hatta bugün veya yarın bitirip uygulamaya koyarım herhalde. Teker teker sıkıntılı üyeler için uzaklaştırma yaptırımı uygulamak kişisel problemler yaratıyor, bunun yerine uyarı alan, tartışma çıkartan, saldırgan dil kullanması nedeniyle mesajları silinen, gereksiz ve forumu kirletecek şekilde konu açması nedeniyle forumu kirleten vs. üyeler için belirli bir süreç için yavaşlatma güzel bir ceza olacaktır kanaatindeyim. Ancak bu işlemin komplo teorilerinizde belirttiğiniz üzere hesapla değil IP adresi üzerinden yapılması, özel olarak üye profiline girerek manuel değil de belirli kusurlar işlenmesi nedeniyle otomatik olarak eklenmesi çok daha mantıklı olur.

Yani bugünden sonra eğer "bana mı yavaş?" gibi bir soru gelecek ise cevap evet "özel olarak size yavaş" olacak. Bilginiz olsun :)

Her neyse konu güzel bir hal almış yeni fikirler üretilmiş, fikirlerin muhtemel açıkları belirlenmiş neredeyse hazır bir sistem sunulmuş oldu. Mesaj yazarak katkıda bulunan tüm arkadaşlarımıza teşekkürler. clap~~

Oyla:

MANUPLE

Ctrl + L
Uzman Üye
MIUI Sever
Adım
Netizen
Cihazım
Poco X3 Nfc
Meslek
Yazılım Uzmanı
Konular
39
Burası binlerce insanın giriş / çıkış yaptığı, düşüncelerini yazdığı, sıkıntılarını paylaştığı, çaresiz bir duruma düştüğünde aceleyle üye olup gelir / gelmez imdat dediği bir alan.
Genel anlamda değerlendirdiğimde söz sahibi konumunda olan arkadaşlarımızın saygılı, olgun ve anlayışlı davrandıkları, eleştirinin dozunu artıranlara dahi son noktayı koymadıklarını, tahammül ettiklerini görüyorum.
Bu yaklaşım gayet yerinde bir yaklaşımdır.
Bu yazıyı okuduğum da da eleştiri yapanların sorun teşkil edecek bir davranışlarını görmedim.
O yüzden de hem yöneticiler hem de üyeler dozunda yaklaşımda bulunduklarında bundan kimse rahatsız olmamalı.

Bu yorumum elbette sitede okuduğum alanlarla ilgilidir.

Sadece, Geçen günlerde ansızın ortaya çıkan bir kaç üye taşkınlık yapmıştı, amaçları kavga olan tartışma başlatmışlardı. Orada bile yöneticiler sabırlı davranmışlardı.

Unutmayalım ki, sabırlı ve olgun davranmak adam olanlara en güzel cevaptır.

Olumlu eleştirilerden de kimse rahatsız olmasın.

Bu tür davranışlar ve ortam gönüllerde yer bulacaktır, aksi davranışlar ise insanları kaçıracaktır.

Amacımız kaçırmak değil gönlümüzü açmak olmalıdır.

Oyla:

Koçara

Eğitime adanmış bir ömür...
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Avni Ataver
Cihazım
Xiaomi 13 Pro
Meslek
Eğitimci
Konular
45
Bakın yönetimi destekleyici mesaj yazdım. Forumu da çok seviyorum. Ancak şikayet veya serzenişte bulunanlara hoşgörülü olduğu için bu forumu seviyorum. Sizin gibi bir eğitimcinin ceza ile disipline etme öneriniz , enoes isimli kişi için hakaret etmediği halde, başvurulacak bir tedbir olarak görmeniz beni gayet üzdü.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Yani adam çok basitve mantıksız bi şey istese bile , admin çok hoşgörülü, bu da forumun kalitesini arttırıyor.
Üzülmeyin sevgili hocam. Demek ki siz talebelik yıllarınıžda hiç ceza almamışsınız yada cezayı hakedecek bir suç işlememişsiniz. Kaldı ki biz " Eti senin kemiği benim" düsturuyla büyüyen bir nesilden geliyoruz. Adı üstünde, disiplin talimatı...Sadece eğitim olarak ta düşünmeyin.Her kurum ve kuruluş için aynı durum söz konusudur. Caydırıcı tedbir diye bir kavram olduğunu biliyorsunuzdur herhalde.
Nacizane tavsiyem Dostoyevsky nin suç ve cezssini okumanız olacaktır.
Yöneticilerinin sabır, anlayış ve iyi niyetli yaklaşımlarıyla benzerlerinden farklı bir konumda olan bu forumu elbette ki hepimiz seviyoruz.
Ne var ki yine aynı forumda bir delinin kuyuya attığı taşı kırk akıllı hep beraber çıkarmaya çalışıyoruz.
Tuhaf bir ironi, öyle değil mi?

Oyla:

MANUPLE

Ctrl + L
Uzman Üye
MIUI Sever
Adım
Netizen
Cihazım
Poco X3 Nfc
Meslek
Yazılım Uzmanı
Konular
39
Girilen bir sitede internet hızını sorgulamak, çok farklı sonuçlarla geri döner.
Çünkü, internet hızını etkileyen o kadar çok faktör var ki.

Site yöneticileri eğer siteyi yavaşlatıyorlar ise bu bindikleri dalı kesmek anlamına gelir. Bunu neden yapsınlar ki?
Yöneticiler ister ki site en hızlısı olsun, site arı kovanı gibi çalışsın.

O yüzden de eleştiri yapanlar da eleştirilerini araştırarak ve ne yazdıklarını anlayarak yazmalıdır.
"Siz benim girişimi yavaşlatıyorsunuz" iddiası da bunlardan birisidir.

İlk okul çocuklarının birbirlerine söyleyecekleri sözlerden de farksızdır.

İnternetin yavaşlığını etkileyen muhtemel nedenler:

1- Anlık olarak yaşanan bir sorun.
2- Anlık olarak siteye dışarıdan yapılan müdahaleler
3- Günün yoğunluk saati.
4- Bağlı olunan operatör
5- Bağlanılan cep telefonu ya da bilgisayarın yetersizliği
6- Virüs
7- O an için site üzerinde yapılan iyileştirme çalışmaları.
8- Bilgisayar ve cep telefonunda o an için açık sayfalar ve interneti etkileyecek işlemler
9-Giriş çıkış yapan üye yoğunluğu ve bu üyelerin yaptıkları işlemler.
10- Sitenin çok kullanılan, çok yazılan, çok okunan dinamik ve hayatın içerisinde olan yapısı
11- Vs.Vs.

Oyla:

MANUPLE

Ctrl + L
Uzman Üye
MIUI Sever
Adım
Netizen
Cihazım
Poco X3 Nfc
Meslek
Yazılım Uzmanı
Konular
39
Pavlovun köpeği gibi insanları ceza ile hizaya getirdiğiniz için ülke şu anda bu kadar sinir küpü zaten !
Biz ki Mevlana'nın nesliyiz. İnsanları kazanmaya çalışan bir nesilden cezacı, susturucu bir yapıya dönüştürmek ancak böyle insanlara yakışır.
Bu zihniyete devam edin çok güzel iş çıkartıyorsunuz.
MIUI Turkiye'nin astığım astık, kestiğim kestik bir yapılanma olduğunu da öğrenmiş olduk.
Hocam, yazdıklarımıza bizi pişman etme.
İnsanları etkilemek ve yazdıklarının etkisini görmek istiyorsanız lütfen yumuşak ve güzel bir dil kullanmanızı öneriyorum.

Aksi durumda, yazdıklarınız gönüllerde yer tutma yerine sadece size tepki olarak geri döner.

Oyla:

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
I.am.China isimli kullanıcı yukarıda yazmış olduğum uyarıya rağmen agresif tavrını sürdürmesi ve birden fazla hesaba sahip olması nedeniyle forumumuzdan süresiz olarak uzaklaştırılmıştır.

Diğer hesabına da aynı yaptırım uygulanmıştır.

Forum Kuralları
  • 2.6. Her kişinin sadece bir üyeliğe sahip olması esastır. Üyeliğiniz sadece size özeldir. Bir başkasına vermeniz/satmanız mümkün değildir.
  • 2.7. Bir kişinin birden fazla üyeliğe sahip olduğu tespit edildiğinde tüm hesapları sitemizden süresiz olarak uzaklaştırlacaktır.
  • 2.8. Daha önce forumumuzdan uzaklaştırılan bir kişinin yeniden üyelik alarak kayıt olması mümkün değildir.

Arkadaşlar bir şey açıklığa kavuşturalım. Astığımız astık, kestiğimiz kestik değil. Eleştiri yapıcı olduğu sürece başımızın üstüne ancak bizler burayı huzurlu bir ortam olduğu için seviyoruz. Tartışma çıkartmak, kavga etmek istiyorsanız başka pek çok forum mevcut oralara gidebilirsiniz ancak burada biz izin vermiyoruz. Eğer ki sizlerin kazanılma gayesi varsa sonuna kadar yanınızda oluruz fakat ilgisiz önyargılarınızı tatmin edebileceğiniz, günlük hayatınızdaki sıkıntılarınızı yansıtabileceğiniz platform burası değil.

Oyla:
Üst Alt