Ben emekli bir eğitimciyim
HiddeNKinG hocam. Forumdaki vazifeleriyle alâkalı site yöneticilerine tavsiye ve önerilerde bulunmak haddimiz değil belki. Lâkin öğretmenlik yaptığımız yıllarda sınıfların disiplin ve huzurunu sağlamak için hadise çıkaran yada çıkarmaya tevessül eden talebelere disiplin yönetmeliğine uygun cezalar verirdik. Tabii idarenin de tasarrufuyla... Bu cezalardan biri ve belki de en caydırıcı olanı ise okuldan uzaklaştırmaktı.
Siz de çözüm olur mu yada böyle bir yönteme başvurur musunuz pek tabi ki bilemem. Lâkin son günlerde forumla alâkalı mevzuularda lüzumsuz ve art niyetli yorumlar yapan,( bazı arkadaşlar provakatif diyebilir ama ben düşüncesiz, fikri kıt ve terbiye kültürü almamış haylaz çocuklar olduklarını düşünüyorum ) bazı arkadaşların forum kural ve kaideleri dışındaki bu yazışmalarına bir hal çaresi bulunması icap ettiğine inanıyorum. Zannederim onlar da yaptıklarının binci içinde olmalılar ki sizlerden böyle bir tutum sergilemenizi bekliyorlar.
Sizleri şahsen tanımam; hiç bir forum yöneticisi yada üyesi ile burada yapmış olduğumuz bilgi alışverişinin dışında herhangi bir teşrik-i mesaimiz yoktur. Elli yaşından sonra, bir eğitimci olan benim gibi bir insanın bile bir çok konuda istifade ettiği böyle faydalı bir forumun bu tür art niyetli ve maksatlı beyanlarla yıpratılamayacağını düşünmekle birlikte yapılmak istenenleri ahlâki bulmadığımı da söylemeliyim.
Bir forumun uyulması icap eden kuralları varsa uymayanlar hakkında ceza-i işlem uygulanması da o kuralların sağlıklı işleyişi bakımından mutlaka elzemdir.
Yine de takdir sizlerindir. İyi forumlar....