Arkadaşlar açıkçası her yeni Mi serisi cihazda bu tartışmalar hep yaşanıyor... Mi3, Mi4, Mi5 ve şimdi de Mi6.
Satışa ilk kim açacak ve kurban olarak kendini ortaya sunacak diye merak ediyordum ve
f.oksuz hocam bir adım önce çıktı. Dürüstçe söylemek gerekirse ben 2200-2300 civarı bir fiyat bekliyordum ama ön ödemeli 1900 gibi bir fiyat sundu ama tepkilerden yine de kurtulamadı.
Fiyat yüksek diyerek tepki veren arkadaşlarımıza öncelikle Xiaomi'nin satış politikasını açıklamamız gerekli. Mi serisi cihazlar Çin'de satışa çıktığı ilk bir kaç saniye içerisinde tamamen tükenir. Xiaomi ilk bir kaç ay yüksek stok vermez ki bu cihazlar nadir bulunsun, değerli olsun. Şanslı ve azimli Çin vatandaşları hemen girip bir kaç saniyede satın alırlar ve büyük çoğunluğu satın aldıkları bu cihazları aracılara kar ile satarlar. Bu aracılar ise kendi karlarını ekleyerek internet sitelerine satar. Siteler ise cihazları yurt dışında isteyen kişilere. Tabii kendi karlarını koyarak
Bu süreçte 300-350$ fiyatı olan telefon 500-550$ hatta daha yukarı fiyatlara satılır. Yani ilk bir kaç ay boyunca bahsedilen uygun fiyatlardan bulunması oldukça zor. Hatta fiyattan da öte bulunması zor. Hatta ilk Mi5'ler aklıma geldi... Forumda arama yaparsanız görebilirsiniz 1000 lira altında olması gereken cihazlar 2500 liraya satılmıştı. Özetle Mi6 isteyen arkadaşların yaz sonuna kadar beklemeleri ya da ortalama 2000 lira ve üzerini gözden çıkarmaları gerekli.
Kişisel düşüncem ise... Bu fiyatlara alınır mı yok bence hayır. Eğer acil telefon ihtiyacım varsa Mi5 veya Mi5s alırım, bekleyebilecek durumdaysam da beklerim. Alana da, bekleyene de, satana da her hangi bir eleştiri getiremiyorum. Herkes kendi açısından haklı ve geçerli sebepleri var. Böyle bir sistem içinde anlamsız eleştiri ve hatta hakaretler ile birbirimizi kırmak ise yapılacak en mantıksız şey gibi geliyor.