Yardım Evofone Servis Rezaleti

Red Baron

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Enes
Cihazım
Mi6
Konular
5
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Global Beta
Telefon Modeli
Xiaomi Mi6
Bootloader Kilidi
Kapalı
Herkese merhaba,

Bu konuyu servisle yaşadığım sıkıntılar silsilesini anlatmak ve bu servisten garantili telefon almayı düşünen arkadaşlara yardımcı olmak için açıyorum. Yaşadığım problemler ile alakalı ekşi sözlükte açtığım başlığın linki:

Tüm bunların üzerine salı günü servisi aradım. Saçma sapan nedenlerle (teknik servis öğle arasında-toplantıda vs vs.) beni cuma gününe kadar oyaladılar. Cuma günü nihayet cihazın durumunu öğrenebildim. Anakart değişmiş yazılımın yüklenmesini bekliyorlarmış. Yurtdışından yazılım gelecekmiş. (?)

Tüm bunların üzerine ben de dün servise yüz yüze konuşmak için gittim ve oradaki görevli bir de anakart değiştikten sonra kullanın diyor. Yine bozulursa (ki çok yüksek ihtimal) değişim yapılacağının sözünü verebilir misiniz diyorum, olumsuz diyor. Teknik servisle konuşayım diyorum ona da olumsuz diyor. Yapılan işlemlerin teknik dökümünü istiyorum o da olmsuz.

Toplam 6 defa servise gitti telefon, artık değişmeleri için ne yapmam lazım? Sizce değişim olmadığı sürece teslim almamam işe yarar mı? Bu konu hakkında tecrübesi olan varsa yardım edebilir mi? Artık sabrım taştı, paramızla rezillik yaşıyoruz resmen.

kimyagERdem

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erdem
Cihazım
Xiaomi mi8
Konular
24
Cevaplar için herkese teşekkür ederim. Hakem heyeti başvurusunu internet üzerinden tamamladım. Sizce anakartı değişmiş cihazı teslim alayım mı yoksa servisi yine cihaz değişimine mi ikna edeyim?
Hocam hakem heyetine başvuru yapmışsan eğer cihazı kargodan teslim aldığın an uzlaşmaya gitmiş olarak kabul edilirsin. Yani cihazı hiç bi şekilde teslim almayın. THH sizin lehinize karar verecektir.

Oyla:

StubborN

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Serkan
Cihazım
Mi 8
Konular
0
Cevaplar için herkese teşekkür ederim. Hakem heyeti başvurusunu internet üzerinden tamamladım. Sizce anakartı değişmiş cihazı teslim alayım mı yoksa servisi yine cihaz değişimine mi ikna edeyim?
Servise doğrudan para iadesi talebinde bulunun, cihazı almayın. Hakem Heyetine başvuruyu yapmışsınız ancak tüketici olarak seçimlik haklarınızdan bedel iadesini kullandığınızı da belirtiyor olmanız gerekecektir. 3 defa kuralı eski TKHK'da olan bir durumdu, artık böyle bir kısıtlama yoktur. Misli cihazla değişimi tavsiye etmeyişimin gerekçesi yeni cihaz için ayrı bir garanti süresi başlamayacaktır. Dolayısıyla da ikinci cihazda mağdur olma riskiniz olur. Bedel iadesi alın, yine cihaz almak isterseniz sıfırdan alırsınız böylece garanti mağduriyeti daha aza indirgenmiş olur.

Oyla:

Red Baron

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Enes
Cihazım
Mi6
Konular
5
Servise doğrudan para iadesi talebinde bulunun, cihazı almayın. Hakem Heyetine başvuruyu yapmışsınız ancak tüketici olarak seçimlik haklarınızdan bedel iadesini kullandığınızı da belirtiyor olmanız gerekecektir. 3 defa kuralı eski TKHK'da olan bir durumdu, artık böyle bir kısıtlama yoktur. Misli cihazla değişimi tavsiye etmeyişimin gerekçesi yeni cihaz için ayrı bir garanti süresi başlamayacaktır. Dolayısıyla da ikinci cihazda mağdur olma riskiniz olur. Bedel iadesi alın, yine cihaz almak isterseniz sıfırdan alırsınız böylece garanti mağduriyeti daha aza indirgenmiş olur.

Merhabalar, zaten amacım yeni cihaz almak. Bıktım çünkü. Az önce servis islem tamam diye mesaj attı, gidip hakem heyetine başvurduğumu ve ücret iadesi istediğimi söyleyeyim mi? Cihazi teknosadan almıştım, bu yüzden belki iade yapamaz servis. Ayrıca hakem heyetinde de değişim diye belirttim.

Servise gidip cihazı teslim almayarak para iadesin talebinde mi bulunayım diyorsunuz?

Oyla:

pathfinder1

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
Adım
zeki
Cihazım
xiaomi mi max 2
Konular
9
Merhabalar, zaten amacım yeni cihaz almak. Bıktım çünkü. Az önce servis islem tamam diye mesaj attı, gidip hakem heyetine başvurduğumu ve ücret iadesi istediğimi söyleyeyim mi? Cihazi teknosadan almıştım, bu yüzden belki iade yapamaz servis. Ayrıca hakem heyetinde de değişim diye belirttim.

Servise gidip cihazı teslim almayarak para iadesin talebinde mi bulunayım diyorsunuz?
Hocam bence her şekilde para iadesi alırsınız, 6 defa aynı arızadan yapılamaması akla zarar bir durum. Ben sizin yerinizde olsam artık servisle muhatap olup kendimi üzmezdim, cihazı da artık teslim almazdım, ayrıca tüketici hakem heyetine gidip ek beyanda bulunarak para iadesi istediğimi yazılı bildirirdim.

MI MAX 2 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

andersin

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ersin
Cihazım
Redmi 5 Plus
Konular
4
Para iadesi alırsanız hakem heyetine ne gerek var. Siz paranızı alın cihazı veya değişimi kabul etmeyin. Vermezse hakem heyetine devam edin.

Oyla:

pathfinder1

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
Adım
zeki
Cihazım
xiaomi mi max 2
Konular
9
Hocam bence her şekilde para iadesi alırsınız, 6 defa aynı arızadan yapılamaması akla zarar bir durum. Ben sizin yerinizde olsam artık servisle muhatap olup kendimi üzmezdim, cihazı da artık teslim almazdım, ayrıca tüketici hakem heyetine gidip ek beyanda bulunarak para iadesi istediğimi yazılı bildirirdim.

Bu arada 6 defa aynı arızadan yapılamadığına dair belgeleri umarım hakem heyetine sunmuşsunuzdur.

Oyla:

Red Baron

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Enes
Cihazım
Mi6
Konular
5
Çok tesekkurler cevaplariniz icin, dediginiz gibi yapayim o zaman. Hakem heyetine servis formlarını sundum.

Oyla:

akdrhmz

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kadir
Cihazım
Xiaomi Mİ 9 SE
Konular
28
hocam bende daha önce delta servis ile benzer sorun yaşadım mi4 cihazımla. ürünü 20 iş günü içerisinde tamir edemediler 21. gün hakem heyetine başvuruda bulundum. servisi arayıp ürünü göndermeyin hakem heyetine başvurdum dedim. aynı gün beni servisten ve ürünü satın aldığım firmadan aradılar hemen yapıp gönerelim geri çekin başvurunuzu dediler. bende güvenemedim 20 gün boyunca pazartesi olacak çarşamba anakart gelecek diye oyalayıp sonra hemen yapıp gönderelim demeleri güvensiz geldiği için kalsın dedim güvenmiyorum size yasal yollardan hakkımı arayacağım ve 6 - 7 ay gibi bir sürede karar lehime çıktı. telefonun parasını iade aldım.

Oyla:

Red Baron

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Enes
Cihazım
Mi6
Konular
5
hocam bende daha önce delta servis ile benzer sorun yaşadım mi4 cihazımla. ürünü 20 iş günü içerisinde tamir edemediler 21. gün hakem heyetine başvuruda bulundum. servisi arayıp ürünü göndermeyin hakem heyetine başvurdum dedim. aynı gün beni servisten ve ürünü satın aldığım firmadan aradılar hemen yapıp gönerelim geri çekin başvurunuzu dediler. bende güvenemedim 20 gün boyunca pazartesi olacak çarşamba anakart gelecek diye oyalayıp sonra hemen yapıp gönderelim demeleri güvensiz geldiği için kalsın dedim güvenmiyorum size yasal yollardan hakkımı arayacağım ve 6 - 7 ay gibi bir sürede karar lehime çıktı. telefonun parasını iade aldım.

Anladım hocam, almıyorum cihazı hiçbir şekilde.

Oyla:
Üst Alt