Yardım Evo Bt Ekran Değişimi (Sorun)

Birkan_KZLTN

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Birkan
Cihazım
Redmi 5 Plus
Konular
8
Herkese selamlar, kısa süre önce Redmi 5 Plus cihazımı dokunmatik sorunu ile servise gönderdim. Cihazımın ekranı değişmiş ve kontrolleri yapılmış fakat yeni takılan ekranda yakınlık sersörüm, ön flashım ve bildirim ışığım mavi olmuş. çalışmadığı halde güneşin altında sensör, flash ve bildirim ışığı masmavi parlıyor ve ön flash ve bildirim ışığım mavi yanıyor . en önemli sorun ise ekranımın köşeleri beyazlaşmış. ikinci görselde gözüktüğü gibi her yerde telefon ekranın kenarlarını beyazlatıyor (oyun oynarken, dizi izlerken vb.). yazılımsal değil çünkü rom değiştim sıfırladım hala aynı. ekranın yan sanayi olma ihtimali var mı ve ne yapmam gerekiyor ? yardım ederseniz sevinirim :)

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2019-04-07 at 15.08.29 (1).jpeg
    WhatsApp Image 2019-04-07 at 15.08.29 (1).jpeg
    86,7 KB · Görüntüleme: 99
  • WhatsApp Image 2019-04-07 at 15.08.29.jpeg
    WhatsApp Image 2019-04-07 at 15.08.29.jpeg
    101,6 KB · Görüntüleme: 101

pendroz

Kardan Adam
Emekli Yönetici
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kaan
Cihazım
Redmi Note 4x
Konular
250
Cihazı servise yeniden göndermeniz de fayda var.Normal bir durum değil resimlerdeki beyazlıklar.

Oyla:

Cb1111-1

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Coşkun
Cihazım
Xiaomi Mi 8lite
Konular
5
Herkese selamlar, kısa süre önce Redmi 5 Plus cihazımı dokunmatik sorunu ile servise gönderdim. Cihazımın ekranı değişmiş ve kontrolleri yapılmış fakat yeni takılan ekranda yakınlık sersörüm, ön flashım ve bildirim ışığım mavi olmuş. çalışmadığı halde güneşin altında sensör, flash ve bildirim ışığı masmavi parlıyor ve ön flash ve bildirim ışığım mavi yanıyor . en önemli sorun ise ekranımın köşeleri beyazlaşmış. ikinci görselde gözüktüğü gibi her yerde telefon ekranın kenarlarını beyazlatıyor (oyun oynarken, dizi izlerken vb.). yazılımsal değil çünkü rom değiştim sıfırladım hala aynı. ekranın yan sanayi olma ihtimali var mı ve ne yapmam gerekiyor ? yardım ederseniz sevinirim :)
Garantin devam ediyorsa sorununu mutlaka buraya attığın gibi açıkca belirterek yeniden yolla mutlaka resimlerini çek ve sakla...

Oyla:

Birkan_KZLTN

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Birkan
Cihazım
Redmi 5 Plus
Konular
8
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
geri göndermeyi düşünüyorum ama cihazı daha kötü hale getirmelerinden korkuyorum

Oyla:

veliazak

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Veli
Cihazım
Redmi Note 4X
Konular
10
geri göndermeyi düşünüyorum ama cihazı daha kötü hale getirmelerinden korkuyorum
Gözünü korkutmak istemem ancak; ellerinde orijinal ekran yoksa ve piyasadaki ekranları kullanıyorlarsa zaten telefonun ilk günkü ekranı gibi olmayacak... Ya güneşte ekran parlayacak, ya klavyede saçmalayacak... Umarım ben yanılırım.

Oyla:

Birkan_KZLTN

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Birkan
Cihazım
Redmi 5 Plus
Konular
8
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Gözünü korkutmak istemem ancak; ellerinde orijinal ekran yoksa ve piyasadaki ekranları kullanıyorlarsa zaten telefonun ilk günkü ekranı gibi olmayacak... Ya güneşte ekran parlayacak, ya klavyede saçmalayacak... Umarım ben yanılırım.
peki bu halde iken para iadesi veya değişim yapabilir miyim ?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

cihazıma teknosadan 1 yıllık kasko yaptırdım. kaskoyu kullanıp bir şekilde hallettirebilirmiyim ?

Oyla:

veliazak

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Veli
Cihazım
Redmi Note 4X
Konular
10
peki bu halde iken para iadesi veya değişim yapabilir miyim ?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

cihazıma teknosadan 1 yıllık kasko yaptırdım. kaskoyu kullanıp bir şekilde hallettirebilirmiyim ?
Cihazın garantisine bakan aynı servis olduğundan dolayı ne yaparsan yap cihaz yine o servise gidecektir ve ellerinde orijinal ekran yoksa, eskisi gibi olmayacaktır... Tekrar gönder, yapsınlar beğenmezsen kanuni prosedür ne ise onu takip edersin... Aynı hatadan dolayı kaç kez tamir gören ürünlerin değişim/iadesi hangi prosedürdedir garantili telefon almadığım için bilmiyorum. Garanti şartlarında yazıyordur mutlaka.

Kasko şartları için Teknosa ile görüşebilirsin, onlar farklı bir çözüm getirirler mi, onu da bilmiyorum. Muhtemelen onlar da, ekran değişimi için servise göndereceklerdir.

Oyla:

byAndroid

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selim
Cihazım
Mi 5x
Konular
17
Yan sanayi ekran taktıkları çok belli üstelik çıtasız bir ekren takmış gibiler. Mavi ışık sanırım bildirim ışığına ait lakin bir eksik parça takmışlar diğer her şeye yayılmış. Garantiye geri gönderip hakkınızı arayın derim.

Oyla:

Birkan_KZLTN

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Birkan
Cihazım
Redmi 5 Plus
Konular
8
garantiye teknosa aracılığı ile göndermiştim sizce yine aynı yöntem ile mi göndermeliyim yoksa kendim mi göndermeliyim ?

Oyla:
Üst Alt