Haber Enflasyon %11 miş duyda inanma

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
3 ay önce 2000 lira (note 8 pro)olan telefon 3000 olmuş 1500 e aldığım honor x 2250 berat bey açıklama yapıyor enflasyon 12 diye şaka gibi sadece telefon değil ha bilenler bilir bim de peripella diye 400 gr lık kavanoz çikolata var 7.75 ti bugün olmuş 9.95 kaç olmuş enflasyon varın siz hesaplayın

Ersinasil

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ersin
Cihazım
Mi 9t
Konular
19
Zamanında 50 kuruş veya 1 liraya yediğimiz erik ve türevi meyveler şimdi olmuş 9 lira 10 lira. 2001 de kiriz vardı diyorsunuz. Şimdi binlerce liralık telefon kullanıyoruz demişsiniz. Şaka gibi. Bir telefon alıp bir telefon devlete hediye ettiğiniz gerçeği ne olacak peki. Ben 2001 yılında 3310 almıştım. Ama bu, ülkede kriz olduğu gerçeğini değiştirmez. Ne yani şimdi ben 2000 liralık telefon kullanıyorum diye ülke uçuyor mu. En nazik tabur ile cahilliktir bu. Ayrıca koskoca ülkeyi bu forumda bazı üst seviye telefon kullananlardan ibaret sanmak da ayrı bir durum. Ama olsun. Padişahım çok yaşa. Siz yarın çıkar inandığınız insanlar gibi (kandırıldık) dersiniz olur biter.

g_almar

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Gökhan
Cihazım
Mi6
Konular
20
Haziran ve aralıkta düşer hocam enflasyon, normali bu :)

Eyüp Batuhan

M.K. Atatürk
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Eyüp Batuhan
Cihazım
Mi 10T
Konular
81
Ya arkadaşlar bırakın enflasyonu bakın 2. El araç piyasasına. Clio 'nun 120.000 Linea 'nın 75.000 , Symbol'un 80.000₺ olduğu bir devirde kimse kimseye şükür, ekonomi dersi vermesin. Acilen yani kalkınma planına ihtiyacımız var. 15-20 yıldır Yap-İşlet-Devret modeli uygulanıyor bundan ötürü maliyetler artıp piyasa yükseliyor. Yabancı yatırımcı artık ülkeye gelmiyor. Acilen reforma girmemiz gerekiyor, 2000'lerde (araştırdığım kadarıyla) çoğu şirket devletin, yerli üretim teşviğinin yüksek olduğu, kurun da düşük olduğu dönemlerdeydik. Zaten fark ettiyseniz gelişmiş ülkelerde olduğu gibi sanat ve spor alanında kazandığımız başarılar da cabası ( Eurovision, GS UEFA Cup, Dünya 3. lüğü, ) Şuan yapabileceğimiz tek şey bazı kafamızdaki düşünceri değiştirmek. Evet, başkalarının düşüncelerine saygı olmalıyız ama artık bazı sevdalardan vazgeçmemiz gerekiyor. Osmanlı bizim geçmişimiz ama artık geride bırakmalıyız, kaç yy öncesinde bitmiş bir devlet, evet Atatürk biz liderimiz her şeyimiz ama onun ilkelerinin önderliğinde ilerlemezsek ne anlamı kalır. Geçmişimize sahip çıkmalıyız, övünmeliyiz ama sürekli geçmişe bakıp zamanında şöyleydi deyip kenara atarsak işte o zaman cahilleğe kapılırız. Şuanki yolumuz pek aydın inşaallah yakında çok daha güzel günler olur inşaallah. Bu işin siyaset ya da partiyle alakası yok, tarafsız olmalıyız bu konuda. Daha konuşulacak çok şey var ama forumun amacına çıkmayalım, iyi günler dilerim.

serhatk55

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serhat
Cihazım
Mi 8
Konular
16
Dostum abes abes yorumlar yapmayın . 2001 ekonomik krizinde insanlar ekmek alamıyordu elinizde binlerce liralık akıllı telefonlar var
Şükretmek yerine milleti gaza getirip durmayın
Eğer böyle provokasyonlar yapılacaksa ben forumu bırakıyorum
Siz de haklısınız artık akılcı düşünüp sorgulamak provakasyona dahil oluyor. 98-20 li yılları iyi hatırlıyorum kredi kartı kullanmazdık, ev araba alınacaksa birikimle rahatlıkla alınırdı, ihtiyaç kredisi vs adı bile anılmazdı. Ekmek pek almazdık evet kilo kilo et alıp her hafta pikniğe giderdik şimdi ekmekle de doyuyoruz elhamdülillah. Dolar, Mark Türk lirasını 7 ye 8 e katlamıyordu. Yurt dışına çıktığınızda kendinizi beş kuruşsuz gibi hissetmiyordunuz. Arabamı satsam son model iPhone alamıyorum. Binlerce liralık çin malı Xiaomi telefonumu güç bela aldım ve teknoloji çağında bunun bir lüks olduğunu düşünmüyorum. Bir de 2000lerde arabamızın deposunu doldurup tüm Akdeniz Ege'yi haftalarca gezip Samsun'a dönüp et mangal yapmaya devam edebiliyorduk. Ben açıklanan rakamlardan anlamam görünen köy de kılavuz istemez. Orta sınıf diye anılan kesimdeydik o yıllarda hani bugün yok olan kesim. Devletimiz zor günler geçiriyor evet bir çoğunun da üstesinden geliyor evet ama kimse çıkıp süper ekonomimiz var diye şişirip bu milletle alay etmemeli. Ben bankalara borçlanmadan tüm ihtiyaçlarımı gideriyorum istediğim ürünü alıyorum diyen varsa tüm sözlerimi geri alıyorum

blackshadow

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
#
Cihazım
Redmi Note 7
Konular
22
Adam 2001 krizini gösterip akıllı telefon var herkesin elinde halinize şükredin demiş ya. 2010 dan evvel akıllı telefon pazarı varmıydı diye sorarlar, internet çağında akıllı telefon olmasını adam lüks sayıyor :) Haklısınız tuşlu takoz telefonlar kullanıyorduk eskiden hatta internet bile yoktu, ekonomi hakkında yorum yaparsın siyaset yapma derler gerçekleri anlatırsın rahatsız olurlar, cidden rahatsız olan grubu anlamak çok güç. Hakaret vs olmadığı sürece herşey konuşulabilmeli bu ülkede.

Ottomanprince

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kuzey
Cihazım
Mi 9 se
Konular
35
Forum yöneticilerini görevini yapma ya çağırıyorum, her türlü yanlış yazımı her türlü uygunsuz şeyi bulup engelliyorlar fakat forumla alakası olmayan siyasi konuları neden görmezden geliyorlar anlayamıyorum açıkçası.

kafeinsiz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
E
Cihazım
Xiaomi 14T Pro
Konular
12
Silivride internet çekmiyormuş diye duydum hocam siz yine de bir düşünün.

Omerim34

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Ömer
Cihazım
Xiaomi mix 2
Konular
2
Evet forum yavaş yavaş amacı dışına çıkıyor. Konuyu açan arkadaşa sonuna kadar katılıyorum. Ama burası yeri değil.

ynsyns

Mi9 SE (grus)
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yunus
Cihazım
Mi9 SE
Konular
98
Evet forum yavaş yavaş amacı dışına çıkıyor. Konuyu açan arkadaşa sonuna kadar katılıyorum. Ama burası yeri değil.
Forum niye amacı dışına çıksın. enflasyon telefon fiyatlarını etkilemiyor mu? gayet yerinde bir konu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt