Soru Endonezya romu üzerine global rom yüklenir mi?

Türkmen0412

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Halil Furkan
Cihazım
Note 8 Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
4
Arkadaşlar cihazımda şuanda endonezya romu yüklü 12.0.4 var. Geçenlerde global 12.5 yayınlandı ben şuanda global recovery romu indirip telefonuma Manuel güncelleme şeklinde kurabilir miyim?

Ekli dosyalar

• Screenshot_2021-07-12-22-49-19-413_com.android.settings.jpg
    Screenshot_2021-07-12-22-49-19-413_com.android.settings.jpg
    248,1 KB · Görüntüleme: 24

kitaarist

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ptntlhckr
Cihazım
Note 8 pro
Konular
18
Arkadaşlar cihazımda şuanda endonezya romu yüklü 12.0.4 var. Geçenlerde global 12.5 yayınlandı ben şuanda global recovery romu indirip telefonuma Manuel güncelleme şeklinde kurabilir miyim?
Twrp varsa yükleyebilirsiniz diger türlü fastboot romu gerekir

Türkmen0412

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Halil Furkan
Cihazım
Note 8 Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
4
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Twrp maalesef yok ne zaman kurmaya kalksam dosya isimleri twrpde karışık oluyor bütün yöntemleri denedim bir türkü düzelmedi

kitaarist

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ptntlhckr
Cihazım
Note 8 pro
Konular
18
Twrp maalesef yok ne zaman kurmaya kalksam dosya isimleri twrpde karışık oluyor bütün yöntemleri denedim bir türkü düzelmedi
Karışık biraz en iyisi bence siz endonezya guncellemesi ya da fastboot rom çıkmasını bekleyin o zaman rahat olur

Türkmen0412

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Halil Furkan
Cihazım
Note 8 Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
4
Teşekkür ederim çok sağolun

SerseristyLe

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Gökhan
Cihazım
Mi 10 T
Konular
47
Bunun sebebi cihaza twrp attıktan sonrası wipe/ data wipe seçip kaydırın sonrasında geri yapıp ama menüde reboot/recovery seçin cihaz kendini kapatıp recovery açar install tıklayınca dosyalar normal görünür usb ile pcye bağlayıp yüklemek istenen Endonezya romunu kopyalayıp install kısmından kurun
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Yanı dosyaları bozuk görünmesinin düzelip normal görünmesi için bir kez format atmak gerekiyor hocam

Türkmen0412

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Halil Furkan
Cihazım
Note 8 Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
4
Bunun sebebi cihaza twrp attıktan sonrası wipe/ data wipe seçip kaydırın sonrasında geri yapıp ama menüde reboot/recovery seçin cihaz kendini kapatıp recovery açar install tıklayınca dosyalar normal görünür usb ile pcye bağlayıp yüklemek istenen Endonezya romunu kopyalayıp install kısmından kurun
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Yanı dosyaları bozuk görünmesinin düzelip normal görünmesi için bir kez format atmak gerekiyor hocam
Peki bu yöntemle global rom yüklenir mi içinde endonezya romu varken hocam twrp üzerinden

bitexx

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
TuGi
Cihazım
Poco X3
Meslek
CNC tekniker
Konular
9
Peki bu yöntemle global rom yüklenir mi içinde endonezya romu varken hocam twrp üzerinden
Twrp işini halledince Full wipe format data yaparak Global romun (Recovery Rom) dosyasını indirip twrp üzerinden Endonezya rom üzerine Global 12.5 rom kurabilirsiniz
Rom yüklerken dikkat etmeniz gereken konular

Twrp den yüklerken Recovery rom indirmek

Mi flash ile yüklerken fastboot rom indirmek

boyutları farklıdir zaten recovery rom hem zip halindedir hemde Fastboot rom dosyasının boyut olarak yarısıdır

M2007J20CI cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Türkmen0412

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Halil Furkan
Cihazım
Note 8 Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
4
Twrp işini halledince Full wipe format data yaparak Global romun (Recovery Rom) dosyasını indirip twrp üzerinden Endonezya rom üzerine Global 12.5 rom kurabilirsiniz
Rom yüklerken dikkat etmeniz gereken konular

Twrp den yüklerken Recovery rom indirmek

Mi flash ile yüklerken fastboot rom indirmek

boyutları farklıdir zaten recovery rom hem zip halindedir hemde Fastboot rom dosyasının boyut olarak yarısıdır

Anladım hocam çok teşekkür ederim ben hemen twrp işini halledeyim Manuel güncelleme yapsam recovery rom dosyası ile olur mu twrp kullanmadan

bitexx

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
TuGi
Cihazım
Poco X3
Meslek
CNC tekniker
Konular
9
Anladım hocam çok teşekkür ederim ben hemen twrp işini halledeyim Manuel güncelleme yapsam recovery rom dosyası ile olur mu twrp kullanmadan
Hayır hocam Twrp varken Manuel güncelleme yapamazsınız zaten sizi dosyayı indirir indirmez telefon açılıp kapanınca recovery menüsüne atacaktır

Twrp yok ise telefonunuzda Endonezya rom dan Global roma da geçemezsiniz daha dogrusu romlar arası geçiş yapamazsınız

yukarı da da belirttim Recovery rom dosyası sadece TWRP de çalışır

Twrp yokken Manuel güncelleme yapmak demek telefonunuzda hangi rom varsa ona güncelleme gelir siz indir derseniz aynı romun güncellemesini indirmiş olur ve aynı romu güncellemiş olursunuz

söyle bir durum da Twrp var cihazda siz de de Endonezya rom var güncelleme geldi ota üzerinden ve romu güncelle dediniz indirdi ve telefon yeniden başladı başladiktan sonra cihazda twrp olduğu için kendi recoberysine değil twrp ye atıcak tir sizi ve ordan güncellemenizi isteyecektir oradan güncellemek için ise dosyanın tamamini indirmenizi ister yani aynı romu güncellemek için bile full güncelleme gelmiş recovery rom dosyasını indirmeniz gerek ve

Rom değiştirmek için TWRP şart veya bilgisayar var ise Mi flash ile fastboot rom kurarak geçiş sağlarsınız
en kolay yöntem TWRP dir

Son düzenleme:
Üst Alt