Merhaba arkadaşlar. Beni bazılarınız açtığım konulardan, bazılarınız da Mi 10 cihazımdakı bildirim sorunu konularından tanıyordur her halda. Ben Xiaomi ekosistemine ilk Mi 8 ile girdim. Sonra Mi 9, sonraysa Mi 10 ile yoluma devam etdim. Xiaomi demek MİUİ arayüzü demek. Mi 8 ile MİUİ 9.5 kullandım. Resmen aşık olmuştum. Çok hızlı ve 0 sorunlu bir arayüzdü. Sonra MİUİ 10 geldi. Yanında çok fazla sorun getirdi, gerek bildirim sorunları olsun, gerek ısınma sorunları olsun ve b. Sonra MİUİ 11 geldi, bu sorunlar kismen düzeldi. MİUİ 12 geldi, sorunlar tekrar başladı, ama MİUİ 12.5 ile sorunlar çözülmedi. ve benim MİUİ 13-ü bekleyecek sabrım da kalmadı.
Xiaomi-de en sevdiyim cihaz Mi 10 oldu. Cihazı donanım olarak çok seviyorum, her ihtiyacımı karşılayacak düzeyde, ama MİUİ arayüzü her geçen gün daha sorunlu oluyor. Ve bunları çözmeye çalışmaktan, beklemekten bıkıyorum. En son bildirim sorunu ortaya çıktı. Ne yaparsam yapayım çözemedim. Diğer Mi 10 kullanıcılarında böyle bir sorun yok. Anlayamadığım tarafı da bu. Cihaz hasarsız, İMEİ felan atılmadı, ama ne yapsam da bildirimler gelmiyordu. Ben bu sorunlardan bıktım.
Bu yüzden artık donanımı iyi bir cihaz aramak yerine arayüzü iyi bir cihaz kullanmak istedim. OnePlus desen hem arayüzü çok basit, hem donanıma bağlı hataları fazla, Oppo desen Azerbaycanda yok, Huawei desen Google Servisleri yok (en büyük eksisi Youtube uyğulamasını kullanamak, browserle girmek bence çok yorucu). Apple desen iOS bana göre değil. Geriye Samsung kaldı. Yenilenmiş OneUİ arayüzünü en son 2 ay önce Galaxy S21 Ultra ile test etdim ve aşık oldum. Hem sorunsuz, hem çok hızlı çalışıyordu. Bu yüzden Samsung-e geçmek istedim.
Bu gün Galaxy S21+ 128 GB modelini aldım. Elime geçti. Ve Gayet memnunum. Arayüzü çok iyi, çok mükemmel. Donanım kıyaslaması yapmayacağım, siz de yapmasanız iyi olur, zira telefonu değiştirme nedenim donanım değil, arayüzdü. Ben arayüzden memnunum, 120 Hz ekranla Mi 10-dan daha hızlı çalışıyor. Umarım Xiaomi büyük bir atılım geçirir ve MİUİ geliştirme sürecini iyileştirir. Zira arayüzü ve arayüz optimizasyonu, ayrıca ram yönetimi çok rezil bir yönde gidiyor.
Kısaca artık Xiaomi kullanmayacağım, ama forumda aktiv olarak kalacağım. Elimden geldiğince Xiaomi ve Androidle alakalı konular açacağım ve ya yardım edeceğim.