Hocam ilk olarak batarya performansı düşük oreoya göre. Buglar var. Mesela açık uygulamalar arasında geçiş yaparken alt tarafta siyah bir dikdörtgen beliriyor. Ayrıca açık uygulamalara hızlıca girip değişiklik yaparken ilk dokunmayı algılamıyor. Ayarlarda küçük değişiklikler var. Uygulama bildirimleri daha iyi çalışıyor oreoya göre ama uygulamalarda bildirim sayısı yazmıyor. Yüzle ekran açma oreoya varmıydı dikkat etmemiştim. Eğer yoksa bunda var. Ama çalışmasını pek beğenmedim. Büyük ihtimalle kameranın altta konumlandırmasından kaynaklı.şarj etme konusuna gelince oreo da daha hızlı şarj oluyordu. Şimdi daha yavaş şarj oluyor. Birde bnm kullandığım bazı uygulamalarda anormalikler oluştu bu da büyük ihtimalle Android 9 uyumsuzluğundan kaynaklanıyor. Birazdan tekrar oreoya dönüş yapacağım. Farkettiklerim bunlar.
Bu yüzden Beta ne diye var anlam veremiyorum ki Beta da android 9 bayağı güncelleme alarak denendi kullanıldı. Bu sorunlar da beta kullananların geri bildirimler de eksik kaldığını gösteriyor.
Şarj süresi oreo da bayağı iyi, şuan global 10.0.20.oreo ile 6 saat 7 saat ekran süresi alabiliyorum.
Yüz tanıma bu sürümde mevcut ve inanılmaz derece de memnunum ben. Parmak izinden daha çok kullanıyorum diyebilirim. Şöyle ki zifiri karanlıkda yüzde 30 civarın da ekran parlaklığı ile ekranı kaldırdığında hızlı bir şekilde açıyor. Bence baya başarılı. Mesela tek gözümü kapatıyorum veya gözlerimi kısıyorum açmıyor. Normal bir şekilde baktığımda açıyor. Bahs edilenler gibi kaç tane kendi resimimi gösterdim bayağı da açıcak mı diye de uğraştım açmadı.
Bildirim sorunu yok denecek kadar az sadece whatsapp da çift bildirim gösteriyor, onun dışın da herhangi bir bildirim sorunuyla karşılaşmadım.
Instagram da belli hatalar var düzelmesi gereken, mesela hikayeleri yakınlaştırıyor. Ekran dışına taşıyor yazılar fotoğraflar vs.
Kamera da biraz zayıf kalıyor. Google kamera yükledim mesela bariz şekilde daha iyi fotoğraf çekiyor. Portre modunda donma yapıyor ama normal fotoğrafda baya üstün google kamera.
Güncellememek en mantıklısı gibi geliyor şuan için..
8/256 iyimiş bu arada. 6/128 modelini kullanıyorum bende hız konusunda fark varmı bilgin var mı?
Mi MIX 2S cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi