MarcoPasha
NedenİnsanlıkHepBendeKalıyor,BaşkaKimsesiYokMu?
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
- Adım
- Mehmet
- Cihazım
- Mi 9 SE
- Konular
- 27
- Konu Sahibi Konu Sahibi
Esteğfurullah Hocam. Sizden uzun süre haber çıkmayınca merak ettik Yoğun denemeler, senaryolar denemişsiniz sağolunuz. Buradan çıkarabildiğim sonuç, her şekilde Gcam 7.x ile Atmos ne yazık ki, birlikte çalışmıyorlar. Dolby atmos ile Gcam 6.x kullanmak zorunluğu halen devam etmekte. Atmos'un veya Gcam portlarındaki yeni gelişmeleri beklemek gerekecek.Koçara MarcoPasha dostlar kusura bakmayın. Gerek işten daha çokta telefonda rom yükleyip magisk module kurulum senaryoları yapmaktan foruma girmeye vakit bulamadım. Ama bu sırada da çok şey öğrendim.
Emin olduğum tespit ve sonuçları yazıyorum.
1) MIUI 10 Pie Xiaomi.EU Stabil versiyonuyla aldığım full sistem yedeği geri yükleyip üstüne de MIUI 11 Pie 2 stabil güncellemeyi sırasıyla yükledim. Koçara hocamın verdiği Google Camera 6.2 sürümü ve Google Camera 7.3 stabil Parrot versiyonu yükledim. Buraya kadar herşey tamam. 6.2 sürümü Dolby Digital Plus 6.5, Dolby Atmos ve Viper4AndroidFX beraber sorunsuz çalışıyor. Kesin sonuç.
(Dolby Digital Plus mod değiştirdiğinizde veya örneğin Volume Leveller'i açtığınızda uygulama kendiliğinden kapanıyor. Ama arka planda çalışmaya devam ediyor. Yeniden programı açarak isterseniz tekrar değişiklik yapabilirsiniz.)
2) Google Camera 7.3 versiyonunun kamerası başta sorunsuz çalıştı. Sonra iş video çekmeye gelince kapatıp hata vermeye başladı. Bu esnada 6.2 sürümünü denedim. Onda hala hiçbir sorun yok.
3)Maalesef Dolby Atmos'un ses kalitesinin hastası olsam da modülü kaldırmak zorunda kaldım. Çünkü tercihimi güncel Google Camera 7.3'ten yana kullandım.
4) Telefonda donma takılma yaşayan dostlar; Sıfırdan temiz kurulum yapmama rağmen (Mi6 - EU Pie Stabil son sürüm) donma ve takılmalar yaşadım. Önceden hiç yaşamamıştım. (Eski MIUI 10 Pie full sistem yedeğini kurup üstüne de 2 stabil romu sırasıyla kurarak sorundan kurtuldum. 3 defa denedim. Kesin sonuç.
5) Google Camera 7.3 ile çakışan modül Dolby Atmos'tan ziyade Audio Configuration Database Magisk modülü. Daha doğrusu Mi6 All in MIUI 11 Pie modülü ile Audio Configuration Database Magisk modülü (ACDB) çakışıyor.
Zahmetleriniz ve deneyimlerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim Hocam. Sağolun elinize, emeğinize sağlık.