Satış Dikkat!! En Ucuz Xiaomi mi5 Nerden Alınır?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

SetMeFree

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Ahmet Alpay
Cihazım
mi4 LTE
Konular
12
Satışı olmayan bir malın rakamını getiren arkadaşın aldığı riskler belirler.
Telefon almadan önce biraz araştırıcaksın. Herşey rakamsal boyut değildir. Satan kişinin Güvenilir olması, Sattıktan sonraki işlemlerde yada bir aksilikte malının arkasında olması önemlidir.
Ben yurtdışından gerek kendim, gerek posta ile telefon getirdim. Ama hiç bir zaman ticaret amaçlı yapmadım, bana göre Riskli ve ben bu riski göze almadım. Alan arkadaşların istedikleri fiyatlara'da saygım var.

tr06

m!u!
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
tr
Cihazım
discovery
Konular
36
Bunu söylerken belliki karşınızdaki kişiyi en basit tabirle sahtekarlıkla itham ettiğinizin, maksadı aştığınızın farkında değilsiniz. Bırakın cihazı alan kişi bunu gördüğünde ve buna karşı birşey yazdığında bunu satan kişi düşünsün. Gerekli cevabı da kendisi versin. Bunun muhatabı ne sizsiniz ne biz. Hiçkimse günümüzde internet ortamında her türlü görsellerini gördüğü, özelliklerini ögrenebildiği, binlerce forumda, sitede, youtube'ta incelemelerini bulabileceği bir cihazı hele de bu cihaz bir telefon ise, aldıktan sonra vay bu nasıl bir cihaz, beni kandırdılar, beni dolandırdılar diyemez. Diyorsa bu öncelikle kendi ayıbıdır. Kimse kimseye zorla birşey satamaz.

Satışa çıkmış bir ürün için çok basit denmesi kimi niçin rahatsız etsin. Herkes her konuda istediği şeyi yazmıyor mu, fikrini beyan etmiyor mu? Özellikle de bunu söyleyen kişi satıcıysa kendi düşüncelerini saklamadığı için nasıl suçlanabilir?

Burada acaba çuvaldız ve iğne ikilisini mi devreye soksak? Haksız yere birini suçlayarak tartışmayı başlatan yada konuyu açıp neyin peşinde olduğu anlaşılamayan, 10 yaşındaki bir çocuğun bile bu kadar saçmalayamayacağı şeyler yazarak en sonunda kendini banlatan ben miyim?

Gelelim sizin sorunuzun yanıtını vermeye. Ben niçin böyle birşeyi yazma gereği duydum?Çünkü sizin bugüne kadar herhangi bir olumsuz yönünüzü, mesajınızı görmemiştim. Herkese karşı saygılı bir şekilde mesajlarınızı yazıyordunuz. Niçin böyle birşey yazma gereği duydunuz ki diye sormamın nedeni de buydu. Belliki ortada bir yanlış anlama var yada birilerinin dolduruşuna gelmişsiniz ve ben de bu yanlışı gidermenin peşindeyim.

Sent from my MI PAD using Tapatalk

Öncelikle kelâmlarımı muhatabına aktarırken imâlarda bulunmam, direk söylerim. "Sahtekarlık" gibi bir düşünce aklıma dahi gelmedi, bunu nası anlayabildiniz, şaşırdım. Maksadı aşmak ifadesi orada, yazdığınız yerde dursun. Ben çeşitli yorumlardan zaten biliyorum mi4-4c'ye olan bakışı. Ama "çok basit" diye küçümseyici üsluba karşı, niye böyle bir cümle sarfettiniz gbi düşünerek, satılan ürün hakkında böyle konuşması beni tetikledi. Mi5 olsa veya başka birisi olsa yine farketmez. Kişiler değil buradaki hedef. Herkes fikirlerinde özgür. Ket vuracak değilim, yahut sen niye böyle dedin vs gibi bir "ahlak zabıtalığı" vazifesini de üstelenecek değilim. Çuvaldızdan kastınız... Benim herhangi bir taştırma mahiyetinde sayılacak bu sarfettiğim cümle dışında bir yönümü gördünüz mü? Konuyu açan arkadaşın üslubu, yakşalımı vs ortada zaten, ona cevap vermek dahi lizuma mugayir.

Bu forumda belli bir seviye var. Yardıma ihtiyacı olan insanlara karşılıksız yardım etmek için çaba gösteren, rehber niteliğindeki içerikleriyle bilgiyi esirgemeyip paylaşan; bilgiyi,yardımı paraya tahvil etmeden, bilmeyenlere karsılıksız yardımcı olarak kaynaklık-rehberlik vazifesi misyonunu ilkeleştirecek çapta görev icraa eden insanlar var. Bunu hep taktir ettim, diğer platformlarda gördüğümüz kişisel çıkar,rant vs kaygısının hakim olmadığı; kibir, riya saçan parazitlerin görülmediği, çamurlaşmış bir düzeye inmediği, belli bir saygı, seviye ve olgunluğun hakimiyetini sürdürdüğü bir istikamette olduğunu bu forumun bilenlerdenim. Size hatta geçen gün mesaj atacaktım, hocam nasılsınız pek giremiyosunuz galiba foruma, diye. Ve hatta, youtube'da ki bir kaynak videonuza bir yorumda hakaret gördüm, bir de "bu nası video, nası açılış" minvalinde eleştiriden ziyade çamur atmak,çekememek bağlamında sayılabilecek bir yorumu daha gördüm. Bunun üzerine kendi kendime, insanlar ne acaip, iyiliksiz diye söyledim.

Hayırlı ve bereketli ramazanlar, Allah'ın selamı üzerinize olsun.

Son düzenleme:

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Öncelikle kelâmlarımı muhatabına aktarırken imâlarda bulunmam, direk söylerim. "Sahtekarlık" gibi bir düşünce aklıma dahi gelmedi, bunu nası anlayabildiniz, şaşırdım. Maksadı aşmak ifadesi orada, yazdığınız yerde dursun. Ben çeşitli yorumlardan zaten biliyorum mi4-4c'ye olan bakışı. Ama "çok basit" diye küçümseyici üsluba karşı, niye böyle bir cümle sarfettiniz gbi düşünerek, satılan ürün hakkında böyle konuşması beni tetikledi. Mi5 olsa veya başka birisi olsa yine farketmez. Kişiler değil buradaki hedef. Herkes fikirlerinde özgür. Ket vuracak değilim, yahut sen niye böyle dedin vs gibi bir "ahlak zabıtalığı" vazifesini de üstelenecek değilim. Çuvaldızdan kastınız... Benim herhangi bir taştırma mahiyetinde sayılacak bu sarfettiğim cümle dışında bir yönümü gördünüz mü? Konuyu açan arkadaşın üslubu, yakşalımı vs ortada zaten, ona cevap vermek dahi lizuma mugayir.

Bu forumda belli bir seviye var. Yardıma ihtiyacı olan insanlara karşılıksız yardım etmek için çaba gösteren, rehber niteliğindeki içerikleriyle bilgiyi esirgemeyip paylaşan; bilgiyi,yardımı paraya tahvil etmeden, bilmeyenlere karsılıksız yardımcı olarak kaynaklık-rehberlik vazifesi misyonunu ilkeleştirecek çapta görev icraa eden insanlar var. Bunu hep taktir ettim, diğer platformlarda gördüğümüz kişisel çıkar,rant vs kaygısının hakim olmadığı; kibir, riya saçan parazitlerin görülmediği, çamurlaşmış bir düzeye inmediği, belli bir saygı, seviye ve olgunluğun hakimiyetini sürdürdüğü bir istikamette olduğunu bu forumun bilenlerdenim. Size hatta geçen gün mesaj atacaktım, hocam nasılsınız pek giremiyosunuz galiba foruma, diye. Ve hatta, youtube'da ki bir kaynak videonuza bir yorumda hakaret gördüm, bir de "bu nası video, nası açılış" minvalinde eleştiriden ziyade çamur atmak,çekememek bağlamında sayılabilecek bir yorumu daha gördüm. Bunun üzerine kendi kendime, insanlar ne acaip, iyiliksiz diye söyledim.

Hayırlı ve bereketli ramazanlar, Allah'ın selamı üzerinize olsun.

Bu düşünceleri taşıdığınızı çok iyi biliyorum. Bu nedenle ortada bir yanlış anlama ve maksadı aşma olduğunu düşünüyorum.
Benim için, birisine "cihazı sattığınız kişiye de bunu söylediniz mi" demek, o kişinin o düşüncesini, cihazı sattığı kişiden gizlediğini düşündüğünüz manasına gelir. Eğer bu düşünce cihazın bir kusuru ise, otomatik olarak o satıcının, sattığı cihazın bu kusurunu alıcıdan gizlediği sonucu ortaya çıkar. Satılan birşeyin kusurunu gizlemek sahtekarlık değil midir?
Kaldı ki ortada böyle birşey yok. Satıcı bu kusuru (bunun aslında bir kusur olmadığını da cihazı severek kullanan kişilerden örnekler vermeye çalışarak göstermeye çalıştım) her fırsatta dile getirmiştir.
Aleykümselâm.

Sent from my MI PAD using Tapatalk

sw33tking

Offical Developer
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ömer Faruk K
Cihazım
Redmi 6 Pro
Meslek
Technician
Konular
90
chatin_62 hocam,

Bence konu çok uzadı.
"Delinin biri Kuyuya Taş Attı, 40 Kişi Çıkarmaya Çalışıyor" Hesabına Döndü.
Burada Kim Kimin Ne Olduğunu Bilmiyor Mu?
Biliyor...
O Yüzden Konuyu Kapatın Gitsin.
Şu Ramazan Gününde Kimsenin Kalbi Kırılmasın..
Çünkü Çok Gereksiz Şeyler Ortaya Atılıyor...
Yok Derseniz Siz Bilirsiniz...

Taurus

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Serdar
Cihazım
Mi Note 3
Konular
4
sw33tking arkadaşıma katılıyorum.
Gerçekten inanılmaz uzadı konu ve insanları rahatsız ediyor. Konunun kapatılması gerektiğini düşünüyorum. Herkese sevgiler, saygılar.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt