Satış Dikkat!! En Ucuz Xiaomi mi5 Nerden Alınır?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Orkun

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Orkun
Cihazım
Mi5
Meslek
öğrenci
Konular
14
5-6 kişi var burada hep birbirini kolluyor :D neden alınmaz garanti + imei yok hadi garantisini geçtim imei attırırsın sonra gün gelir patlar pasaportu olan birine yalvarman gerekir falan filan ama daha ucuzunu bulurum link atarım buraya :D

ByKatre

Kafasına Göre..
Emekli Yönetici
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammed
Cihazım
Mi9 SE
Konular
72
5-6 kişi var burada hep birbirini kolluyor :D neden alınmaz garanti + imei yok hadi garantisini geçtim imei attırırsın sonra gün gelir patlar pasaportu olan birine yalvarman gerekir falan filan ama daha ucuzunu bulurum link atarım buraya :D
Ne alaka ki. Eğer patlarsa IMEI işlemi bir daha yapılamıyor mu?

altanis

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Bülent
Cihazım
Mi Note 2
Meslek
Eğitimci
Konular
30
Ya boş yere laf kalabalığı tüm bunlar.Herkesin bildiği bir gerçek var.Çıkmasına günler kala bu tip telefonlara acaip bir rağbet olur ve ilk ülkeye giren cihazlar haliyle pahalı satılır.Kimse kimseye zorla ürün satmamış ki.Ben de Mi5 siyah cihazı 1700 liraya aldım ilk geldiğinde,şuan cihaz 1550 seviyesinde,neden?Çünkü ilk günkü o heyecan ve kısıtlı stok sorunu bitti.Haliyle ucuzluyor gitgide vfe işin gerçeği gitgide de ucuzlayacak fiyatlar.Bundan 15 gün önce fiyatlar tavandı,almayıp bekleseydiniz şimdi uyguna alırdınız.

anlamli99

TaM35
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Ergin
Cihazım
Mi5 Pro
Konular
6
Konu garip başlamış garip yerlere gitmiş. Resmi satılan , liste fiyatı olan bir kombide bile 500 lira fiyat farkı olabiliyorken satışı resmi olmayan bir ürün için neyi konuşuyoruz ki ! ! !

tr06

m!u!
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
tr
Cihazım
discovery
Konular
36
Niye yapmayım ki? Konuda altında sordular Mi4'mü, Mi4c'mi diye? Orda zaten bu düşüncemi belirttim. Ki forumda az çok beni tanıyan herkes Mi4c'nin tasarımı hakkındaki düşüncemi bilir.
Forumda bu konu hakkında konuşulmuştu zaten, benim de dahil olduğum başlıklar altında. Mi4'ten yana tavır koyduğunuzu gördüm 4c-4s'e karşı.. Burada sıkıntı yok. Sattıysanız cihazı alan kişi şimdi bakıp "çok basit bir cihaz diyor, satarken böyle demedin ama, önce niye yapmadın böyle bir yorum.." gibi bir hayıflanma içerisine girerse diye düşünerek söyledim.

ByKatre arkadaşımız aldığı ilk günden beri zaten hem kamera olarak hem tasarım olarak cihaz hakkındaki düşüncelerini her zaman dile getirmiştir. Her yeri geldiğinde Mi4 ve Mi4C arasında tercihinin Mi4 olduğunu dile getirmiştir. Ancak Mi4C'nin asla kullanılamaz bir cihaz olduğunu da söylememiştir. Tasarım, görecelidir, herkese göre değişir. Mesela ben de hiç beğenmediğim halde, arkadaşım çok beğeniyor ve şu anda çok severek kullanıp böyle bir telefon aldırdığım için bana hergün dua ediyor. Yani cihaz kötü değil ki. Bu sadece 2 cihaz arasında bir tercih meselesi. Mi4S yerine bile Mi4 tercih eden birçok kişi de var forumda. Bu Mi4 ile alakalı bir durum. Cihazı öyle bir yapmışlar ki 2 sene sonra bile bu kadar sevilebiliyor ve yeni çıkartılan cihazlara tercih edilebiliyor.
Niçin böyle birşey yazma gereği duydunuz?

MI 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Benim çıkış noktam, satışa çıkarılmış ürün hakkında "çok basit" cümlesini görmem. Bunu mi5 satan biri dese ona da sorma gereği duyarım. Siz söylediğim sözün neresinde bir açıklamaya izahat olduğunu çıkararak böyle bir şey yazma gereği duydunuz?

Bu aralar ne kadar çok tartışma dilini teşfik edici üslup-tavırlar ve tartışmaya yer aranır hale gelindi buralar.. Ramazan'a veriyorum bu durumu, ben nispeten kendimi bu durumların dışında tutuyorum zira..

Son düzenleme:

ByKatre

Kafasına Göre..
Emekli Yönetici
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammed
Cihazım
Mi9 SE
Konular
72
Forumda bu konu hakkında konuşulmuştu zaten, benim de dahil olduğum başlıklar altında. Mi4'ten yana tavır koyduğunuzu gördüm 4c-4s'e karşı.. Burada sıkıntı yok. Sattıysanız cihazı alan kişi şimdi bakıp "çok basit bir cihaz diyor, satarken böyle demedin ama, önce niye yapmadın böyle bir yorum.." gibi bir hayıflanma içerisine girerse diye düşünerek söyledim.

Benim çıkış noktam, satışa çıkarılmış ürün hakkında "çok basit" cümlesini görmem. Bunu mi5 satan biri dese ona da sorma gereği duyarım. Siz söylediğim sözün neresinde bir açıklamaya izahat olduğunu çıkararak böyle bir şey yazma gereği duydunuz?

Bu aralar ne kadar çok tartışma dilini teşfik edici üslup-tavırlar ve tartışmaya yer aranır hale gelindi buralar.. Ramazan'a veriyorum bu durumu, ben nispeten kendimi bu durumların dışında tutuyorum zira..
Kasasının basitliğini ısrarla vurguladım her yerden zaten ama Çetin hocamında dediği gibi göreceli olabilir. Ben ufaktan mükemmeliyetçi biri olarak siyah Mi4 kullandıktan sonra Mi4c'ye geçme konusunda epey yabancılamıştım kasasını. Ama performansına diyecek sözüm olmadığını da yazdım.

anlamli99

TaM35
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Ergin
Cihazım
Mi5 Pro
Konular
6
Açan arkadaşın serbest satışı olan bir ürün hakkında böyle bir konu açıp uzatılması için dedim. Ben sizlerin yorumlarıyla bu telefona iyice ısındım ve aldım. (bycatre ve chatin sağolsun :) ) Yardımlarınızla daha da geliştiriyorum. O yüzden böyle yoruma çok açık konuları faydalı bulmuyorum. Amacımız ürünlerimizi donatmaya yönelik olmalı. Ticaret ikinci aşaması

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Kolluyor derken? Ne yani haksız yapılan bir eleştiri (ki bu eleştiri boyutunu aşmış suçlamaya varmış) için yapılan eleştirinin haksız olduğunu göstermek ne zamandır kollamak oldu? Adam her fırsatta Mi4C için tasarım anlamında cihazın kötü olduğunu dile getirmişken şimdi sanki cihazı sattığı kişiyi kandırmış gibi bir duruma düşürülmesi haksızlık değil mi? Cihazı alan kişi aldığı cihazı bilmeden mi alıyor? Böyle alıyorsa kimse kusura bakmasın, bu alan kişinin cahilliğidir. Ne aldığını bilip bilmemek, alan kişinin sorumluluğundadır, satan kişinin değil.
Ben de ByKatre 'den bu telefonu alacaktım. Sonra bir arkadaşım telefonu çok beğenmişti, eline sadece 1 tane geleceği için kıramadım ve ona aldık. Üstelik 1070 TL' ya. Çünkü o zamanlar fiyatı buydu hatta daha yüksekti. Cihaz gelince elime aldığımda soğudum cihazdan. Ancak arkadaşımın o kadar hoşuna gittiki hergün bana Çetin abi iyiki bunu aldırdın bana diye memnuniyetini dile getiriyor. Bu yüzden tasarım görecelidir diyorum. Cihazı bu haliyle çok beğenen bir sürü insan var. Ben de daha sonra Mi4 aldım. Ne yani eğer o zaman kendime alsaydım, cihazı beğenmediğim için tutup ByKatre için ağzıma gelenleri mi yazacaktım? Ne münasebet? Burada isimlerin önemi yok. Bu ByKatre olur, Orkun olur, Selduman olur. Ne farkeder?
Özellikle son zamanlarda bizlere karşı garip bir tutum içindesiniz. Ne yaptık ta böyle bir tutum içine girdiniz anlam veremiyorum. İstediğiniz fiyatlara, istediğiniz şartlara uygun bir cihaz alamıyorsunuz diye niçin bizi suçluyorsunuz? Xiaomi Türkiye'ye gelmiyor diye bizim suçumuz ne? Xiaomi ithalat için gerekli evrakları vermiyor diye bizim suçumuz ne? BTK, cihazların ithaline izin vermiyor diye bizim suçumuz ne? Her fırsatta garantili, imei kayıtlı cihaz getiremiyoruz diye bizi suçluyorsunuz.
Aylardır bu forumun bir üyesisiniz. Yazılanları siz de takip ediyorsunuz. Türkiye'de satılmayan bir markadan konuşuyoruz. Bu durumda halen daha neyin garantisini konuşuyorsunuz? Size kimse zorla cihaz satmaya uğraşmıyor. İllaki garantili olacak, imei kaydı resmi olarak yapılmış olacak diyorsanız da bu şekilde cihazlar gelene kadar bekleyeceksiniz. Gelir yada gelmez orası artık sizin sorununuz. Ben 6 senedir Türkiye'de Apple ve LG haricinde hiçbir markanın garantisine güvenmiyorum. Bunun öncesinde ağzım Telpa'dan yana 3 kere fena şekilde yandı. Delta'ya da güvenmiyorum. Mi4'ü alırken de garantisi yokmuş gibi aldım. Çünkü Allah'a şükür okuma yazmam var ve yazılanları, çizilenleri, yapılan şikayetleri okuyup anlayabiliyorum. Buna rağmen aldıysam artık bu beni bağlar. Satan kişiyi bağlamaz. Çünkü satan kişi cihazın Delta garantili olduğunu bas bas bağırıyor.
Mi5'i de çok daha ucuza hatta geliş maliyetine kendi arkadaşlarımdan almak varken, bekleyemediğim için forumdan selduman adlı üyemizin ilanına istinaden gidip ondan aldım. O zamanki şartlarda en uygun fiyata aldığım halde şimdi 200TL daha ucuza alabilmeniz mümkün hale geldi. Ne yapayım, şimdi aldığım arkadaşı kazıkçı diye mi ilan edeyim? Böyle saçmalık olur mu?
Garanti benim umurumda değil. Çünkü biliyorum ki garanti hizmeti veren firmalar maalesef cihaz arızalarını hep kullanıcıya yıkmanın derdindeler. Telpa bile böyle davranıyorsa Delta ne yapsın?
Daha ucuzunu bulur linki atarım diyorsunuz. Bugüne kadar ne forum yönetiminden ne de burada 5-6 kişi birbirini kolluyor diye suçladığınız kişilerden buna engel olan oldu mu?
İmei olayında ise oldukça bilinçsizce yazmışsınız. Bunca zamandır burada, bu konuda birşeyler öğrenmediyseniz yazacak birşey yok.

Lütfen ama lütfen birilerini suçlarken, itham ederken ne yazdığınızı bilerek yazın. Bunları sadece sizin için değil, herkes için yazıyorum.

Sent from my MI PAD using Tapatalk

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Bunu söylerken belliki karşınızdaki kişiyi en basit tabirle sahtekarlıkla itham ettiğinizin, maksadı aştığınızın farkında değilsiniz. Bırakın cihazı alan kişi bunu gördüğünde ve buna karşı birşey yazdığında bunu satan kişi düşünsün. Gerekli cevabı da kendisi versin. Bunun muhatabı ne sizsiniz ne biz. Hiçkimse günümüzde internet ortamında her türlü görsellerini gördüğü, özelliklerini ögrenebildiği, binlerce forumda, sitede, youtube'ta incelemelerini bulabileceği bir cihazı hele de bu cihaz bir telefon ise, aldıktan sonra vay bu nasıl bir cihaz, beni kandırdılar, beni dolandırdılar diyemez. Diyorsa bu öncelikle kendi ayıbıdır. Kimse kimseye zorla birşey satamaz.

Satışa çıkmış bir ürün için çok basit denmesi kimi niçin rahatsız etsin. Herkes her konuda istediği şeyi yazmıyor mu, fikrini beyan etmiyor mu? Özellikle de bunu söyleyen kişi satıcıysa kendi düşüncelerini saklamadığı için nasıl suçlanabilir?

Burada acaba çuvaldız ve iğne ikilisini mi devreye soksak? Haksız yere birini suçlayarak tartışmayı başlatan yada konuyu açıp neyin peşinde olduğu anlaşılamayan, 10 yaşındaki bir çocuğun bile bu kadar saçmalayamayacağı şeyler yazarak en sonunda kendini banlatan ben miyim?

Gelelim sizin sorunuzun yanıtını vermeye. Ben niçin böyle birşeyi yazma gereği duydum?Çünkü sizin bugüne kadar herhangi bir olumsuz yönünüzü, mesajınızı görmemiştim. Herkese karşı saygılı bir şekilde mesajlarınızı yazıyordunuz. Niçin böyle birşey yazma gereği duydunuz ki diye sormamın nedeni de buydu. Belliki ortada bir yanlış anlama var yada birilerinin dolduruşuna gelmişsiniz ve ben de bu yanlışı gidermenin peşindeyim.

Sent from my MI PAD using Tapatalk

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt