Çözüldü CustoMIUIzer "Telefonunuz Tamamen Yeniden Başlayıncaya Kadar Bekleyin" Hatası.

Buse S. Ada

Nefsine öğretmen vicdanına öğrenci ol
Emekli Yönetici
Premium Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Buse
Cihazım
RN 11 Pro
Meslek
Eticaret Yönetimi
Konular
157
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Xiaomi.eu Beta 20.3.26 (MIUI 11)
Telefon Modeli
Redmi Note 8 4/64
Bootloader Kilidi
Açık
Merhaba değerli hocalarımız,

Birkaç gündür Magisk Modüller hakkında neler yapabileceğimi araştırır iken Magisk'te Edxposed modüllerinin nelere yaradığını okurken CustoMIUIzer programında çeşitli telefon özelleştirme seçenekleri olduğunu okudum ve telefonuma ilk önce Riru Core sonrasında ise EdXposed Sandhook ve Manager APK kurdum (Direkt yüklemede sorun yaşattığı için github üzerinden güncel varyasyonları indirdim.)

Telefonuma EdXposed modülünü kurup CustoMIUIzer ile ayarları denemeye başladım. Anında uygulama yapmadığı için birkaç kez kapatıp açma ile varolan ayarlarimin uygulanmış olduğunu gördüm.

İlk 2 rebootta "cihazımı bul beklenmedik şekilde sonlandı" hatası aldım.

3. Reboot öncesi ekran/ekran kilidi bildirimlerini değiştirdikten sonra tekrar reboot ettiğimde "Uygulamaların acilmasi için telefonunuzun tamamen yeniden başlamasını bekleyin" hatası geldi, uygulamaları açamadığım gibi eu betada asla karşıma çıkmayan "ayarlar/hesap makinesi vb. Durduruldu" hatasını almaya başladım.

CustoMIUIzer içerisinde mi bir hata yaptım yoksa kullandığım EdXposed modülünden mi kaynaklandı anlam veremedim. Mecburi olarak format data yapmak zorunda kaldım temkinli olduğum için hepsini clouda yedekledim.

Kullanıcıları/işin ehli olan hocalarımız fikirlerini sunarlar ise sevinirim. Ogrenmeden bırakmak yerine çözümünü bulup başka bir şey öğrenmiş olmayi tercih ederim. Belki bu başlık sayesinde başka sorunları da çözebiliriz. :))

Edit: modül adını Edxposed olarak düzenledim, yanlış yazmışım :)
Edit2 (Çözüldü): Edxposed sürümünü değiştirdim. SandHook'tan Yahfa'ya geçtim. Sorun yok. Birazdan eu-miroom betalar arası rom geçişi yapacağım. İlk sandhook kurar sorunlarını saptar, sonrasında tekrar yahfaya geçerim. :)

Son düzenleme:

Buse S. Ada

Emekli Yönetici
Premium Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Buse
Cihazım
RN 11 Pro
Meslek
Eticaret Yönetimi
Konular
157
EU Betada safety net de geçiyor hocam. O açıdan bir sorun yaşamadım ama ayarlarına tam vakıf olmadığım için bozduk galiba :)))
Aslında sorun çıkmaması lazım. Ben de denemiştim miroom 11.0.8 de sorun yoktu. Sadece magiskte SafetyNet geçmiyordu. 5,6 gün önce kaldırdım. Çok ta Extra bir şey yok. Miui de zaten çoğu var Ufak tefek özellikler farklı.

Oyla:

ZENGİN

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mustafa
Cihazım
Mi 13
Meslek
Eğitim Yöneticisi
Konular
9
EU Betada safety net de geçiyor hocam. O açıdan bir sorun yaşamadım ama ayarlarına tam vakıf olmadığım için bozduk galiba :)))
Bilemedim hocam mi Room magisk 20.4 ile geldiği için ondan geçmedi. Hatta magisk tümden kaldırıp 19.3 ile denedim gene geçmedi. Ben aşağıdaki üç uygulamayı yükledim sonra CustoMIUIzer i sorun yoktu.

Ekli dosyalar

• IMG_20200525_214551.jpg
    IMG_20200525_214551.jpg
    236,2 KB · Görüntüleme: 11
Son düzenleme:
Oyla:

Buse S. Ada

Emekli Yönetici
Premium Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Buse
Cihazım
RN 11 Pro
Meslek
Eticaret Yönetimi
Konular
157
Doğrudur hocam, ben modülleri direkt telefona indirmeden magiske yüklemeye çalıştığım vakit hata almıştım. Install failed diye bir şey diyordu. Zip dosyalarını internette geliştiricinin github sekmesinden alarak yükleyip magiske import ettiğimde ise edxposedda sıkıntı yaşamadım. (Aynı uygulamaları yüklemişiz.)

Şimdi bu geceki ödevim customiuzer'da tüm ayarların ne anlama geldiğini oturup tek tek incelemek. Belki bundan da şahane bir içerik yazısı çıkar muadil konu yoksa. en sevdiğim drunk~~clap~~inlove~~
Bilemedim hocam mi Room magisk 20.4 ile geldiği için ondan geçmedi. Hatta magisk tümden kaldırıp 19.3 ile denedim gene geçmedi. Ben aşağıdaki üç uygulamayı yükledim sonra CustoMIUIzer i sorun yoktu.
Ç

Oyla:

Pegasus__

..::FreeDoom::..
Emekli Yönetici
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ömer
Cihazım
Mi 9T - Davinci
Konular
51
Merhaba güncel olarak kullanmaktayım. bahsettiğiniz hataları almadım şimdiye kadar.

Aşşağıya görselleri bırakıyorum.

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Oyla:

muhammed540

...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M
Cihazım
Samsung s20 FE
Konular
353
Bazıları yaşamış bazıları yaşamamış. Mesela ben de cihazı bul uygulaması hatası alıyordum. Hatta ara sıra da şebeke olmuyordu. Cihazdan cihaza değişiyor mu acaba?

Oyla:

Buse S. Ada

Emekli Yönetici
Premium Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Buse
Cihazım
RN 11 Pro
Meslek
Eticaret Yönetimi
Konular
157
Değerli hocam cevabınız için teşekkür ederim. Galiba Sandhook'un garezi var.. ben de Yahfa deneyerek tekrar günceleme yapacağım.. Saygılar :)
Merhaba güncel olarak kullanmaktayım. bahsettiğiniz hataları almadım şimdiye kadar.

Aşşağıya görselleri bırakıyorum.

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ben cihazı bul hatasını aldım ayarları uyguladıktan sonra settings/mi health/calculator hatalarını da almaya başladım hocam.
Bazıları yaşamış bazıları yaşamamış. Mesela ben de cihazı bul uygulaması hatası alıyordum. Hatta ara sıra da şebeke olmuyordu. Cihazdan cihaza değişiyor mu acaba?

Oyla:

xm4sk

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kaan
Cihazım
Redmi Note 7
Konular
19
Cihazı bul hatası ne oluyor tam olarak?

Kendi fikrim yazılıma zorla mudahale edilemsinden crash veriyor kullandığınız geliştirici rom, buradaki çoğu kişi eu rom'a stabil der ama ben yaptığım testlerde stabilliğini göremedim ne yazık ki.
Ha birde sistem dilini değiştirip deneyebilirsiniz hata verecek mi vermeyecek mi diye.

Oyla:

Buse S. Ada

Emekli Yönetici
Premium Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Buse
Cihazım
RN 11 Pro
Meslek
Eticaret Yönetimi
Konular
157
Language ve input kısmından English us sectigimde de aynı sonucu aldım hocam. Katılıyorum bir de diğer türünü birazdan miroom kurarak deneyeceğim.
Cihazı bul hatası ne oluyor tam olarak?

Kendi fikrim yazılıma zorla mudahale edilemsinden crash veriyor kullandığınız geliştirici rom, buradaki çoğu kişi eu rom'a stabil der ama ben yaptığım testlerde stabilliğini göremedim ne yazık ki.
Ha birde sistem dilini değiştirip deneyebilirsiniz hata verecek mi vermeyecek mi diye.

Oyla:

Pegasus__

..::FreeDoom::..
Emekli Yönetici
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ömer
Cihazım
Mi 9T - Davinci
Konular
51
Language ve input kısmından English us sectigimde de aynı sonucu aldım hocam. Katılıyorum bir de diğer türünü birazdan miroom kurarak deneyeceğim.

Belirmekte fayda var. Sizinde dediğiniz gibi ""SandHook" sürümünün sıkıntıları var. Birçok versiyonunu daha önce test ettiğimde "EdXposed" kurulumunda hata alıyordum. "Yahfa" sürümü hata vermiyor. rom değiştirmeden önce "Yahfa" sürümünü denemenizi tavsiye ederim.

Oyla:

Buse S. Ada

Emekli Yönetici
Premium Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Buse
Cihazım
RN 11 Pro
Meslek
Eticaret Yönetimi
Konular
157
Deniyorum şimdi :)
Belirmekte fayda var. Sizinde dediğiniz gibi ""SandHook" sürümünün sıkıntıları var. Birçok versiyonunu daha önce test ettiğimde "EdXposed" kurulumunda hata alıyordum. "Yahfa" sürümü hata vermiyor. rom değiştirmeden önce "Yahfa" sürümünü denemenizi tavsiye ederim.

Oyla:
Üst Alt