Yardım Custom ROM yükleyince pil/şarj sorunu

dzynn

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Ozi
Cihazım
Mi Max 2
Konular
4
Merhaba Greeshan ve EU Rom hariç hangi romu yüklersem yükleyeyim pil sorunu yaşıyorum. Yani diyelimki şarjım %52 bu pil seviyesinde 1 saat boyunca oynuyorum ve pil seviyesi hala aynı hiç değişmiyor ama teefonu kapatıp recovery mod'a girdiğim zaman şarj %45 e düşmüş oluyor. Telefonu açıp şarja takıyorum 1 saat şarj oluyor ama hala %45 gösteriyor. Ama Recovery mod'a girip şarja taktığım zaman şarj dolmaya seviye yükselmeye başlıyor. Telefonun şarjı bitti diyelim kapalı, şarja takıyorum 1 saat geçiyor ama hala kabloyu çıkarıp açmak istediğim zaman pil boş deyip açılmıyor. Şarj kablosunu takıp recovery mod'a girdiğim zaman şarj %1 den dolmaya başlıyor seviye yükseliyor. 7.1 sürümlü romlarda, 8.1 sürümlü romlarda ve 9 sürümlü romların hepsinde yaşadım. Sadece Greeshan ve EU rom'da bu sorunu yaşamıyorum. Max 2'm 32 GBlik model. Akla sığmayacak yöntemler denedim hiç biri olmadı. Pil kalibrasyonu bile yaptım ama şarj seviyesi ilerlemedikten veya düşmedikten sonra birşey değişmiyorki. Gözüme takılan tek ayrıntı şu oldu, şarja taktığım zaman led bildirim ışığı Custom ROM'ların hiç birinde yanmıyor ve ayarlara girip Pil ayarlarına baktığım zaman (şarj kablosu takılı ve sağ üstte şarj oluyor simgesini gösterdiği halde) Şarj Olmuyor yazıyor.

En ufak bi fikri olan var mı acaba?

Konuyu uzun bi şekilde cohci52 hocamla çözmeye çalıştık ama yine de bir konu açıp sizin de fikirlerinizi yardımlarınızı almak istedim.

dzynn

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Ozi
Cihazım
Mi Max 2
Konular
4
yok zip uzantılı olan değil
tgz olması lazım uzantının
fastboot rom diyolar
direk bilgisayardan kurulan rom

bu galiba bizimki. şu an bakamıyorum.

Maalesef hocam bunun içinde de vendor yok. rar indirdiğimle aynı şeyler çıktı içinden :)

Oyla:

Çirkin kral

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet Can
Cihazım
Mi Max 2
Konular
28
Hocam konuyu dagıtmadan kısa bir soru sormak istiyorum, MIUI tabanlı custom romlarda da aynı sorun var değil mi yoksa sadece aosp romlar mıydı?

Oyla:

Ironsides

Süper Üye
Yönetici
Moderatör
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Not Found
Cihazım
Poco X3Pro
Meslek
Mod
Konular
320
Hocam, kafama takildi. Ne kadar kernel varsa kurdum. Aosp romlari denedim kurdum. Hatta suan hardrock caf v4 pro kerneli kurdum. İslemci hizini 3.0 ghz yaptim. Hepsindede sarj aldi cihaz. hic bir sorunda yok. Bazen cihazlarin seri farklari oluyor, kullabilan parcalari degisebiliyorlar. Stok romda calisip customda calismamasi bunla aciklanabilir. Kullanilan parcanin herhangi bi dosyasi custom ile gelmiyordur. Yoksa her rom ve kernelde sarj aldi. Hee bi pixel romun son surumunde cihaz botloopda kaldi.

Oyla:

furkan5977

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
furkan
Cihazım
XİAOMİ Mİ 8 SE
Konular
20
Hocam konuyu dagıtmadan kısa bir soru sormak istiyorum, MIUI tabanlı custom romlarda da aynı sorun var değil mi yoksa sadece aosp romlar mıydı?
Hocam mi8se içim custom rom haricinden aosp rom önerebilir misiniz

Oyla:

mhmtsyk

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mehmet
Cihazım
Mi6
Konular
12
Valla bende buna benzer bir konu açacaktım ki siz açmışsınız.
Arkadaşlar benim sorunum da şu mi6 cihaz kullanıyorum global betada iken xiaomitool programı ile once twrp yükledim ardından format data yaparak eu beta romu kurdum ancak bundan sonra cihazin pili tam anlamıyla sapıttı. Pil 10-20 arasına düşünce cihaz kapanıyor ve şarja bağladığımda 0 dan şarj etmeye başlıyor.ayrıca pili çabuk tukeniyor.ne yapmamı önerirsiniz.

Oyla:

Arkines

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Akın
Cihazım
Mi 9T
Meslek
muhasebe
Konular
2
Oyla:

furkan5977

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
furkan
Cihazım
XİAOMİ Mİ 8 SE
Konular
20
konuyu ne güzel dağıttın ya... clap~~clap~~

sen bu indirdiğini miflash ile tekrar kur
ne var ne yok temizlet garanti olsun
teşekkür ederim ama konuyla bağlantılı değil mi hocam aosp rom önerisi alıyorum dimii hi~~hi~~

Oyla:

Skorpi

Süper Üye
Onursal Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
295
Merhaba Greeshan ve EU Rom hariç hangi romu yüklersem yükleyeyim pil sorunu yaşıyorum. Yani diyelimki şarjım %52 bu pil seviyesinde 1 saat boyunca oynuyorum ve pil seviyesi hala aynı hiç değişmiyor ama teefonu kapatıp recovery mod'a girdiğim zaman şarj %45 e düşmüş oluyor. Telefonu açıp şarja takıyorum 1 saat şarj oluyor ama hala %45 gösteriyor. Ama Recovery mod'a girip şarja taktığım zaman şarj dolmaya seviye yükselmeye başlıyor. Telefonun şarjı bitti diyelim kapalı, şarja takıyorum 1 saat geçiyor ama hala kabloyu çıkarıp açmak istediğim zaman pil boş deyip açılmıyor. Şarj kablosunu takıp recovery mod'a girdiğim zaman şarj %1 den dolmaya başlıyor seviye yükseliyor. 7.1 sürümlü romlarda, 8.1 sürümlü romlarda ve 9 sürümlü romların hepsinde yaşadım. Sadece Greeshan ve EU rom'da bu sorunu yaşamıyorum. Max 2'm 32 GBlik model. Akla sığmayacak yöntemler denedim hiç biri olmadı. Pil kalibrasyonu bile yaptım ama şarj seviyesi ilerlemedikten veya düşmedikten sonra birşey değişmiyorki. Gözüme takılan tek ayrıntı şu oldu, şarja taktığım zaman led bildirim ışığı Custom ROM'ların hiç birinde yanmıyor ve ayarlara girip Pil ayarlarına baktığım zaman (şarj kablosu takılı ve sağ üstte şarj oluyor simgesini gösterdiği halde) Şarj Olmuyor yazıyor.

En ufak bi fikri olan var mı acaba?

Konuyu uzun bi şekilde cohci52 hocamla çözmeye çalıştık ama yine de bir konu açıp sizin de fikirlerinizi yardımlarınızı almak istedim.
Hocam sanırım bu sorun Kernelle alakalı...geliştiricilere bu durumu bildirin ve EU Beta kullanmaya devam edin bence, kafanız rahat olur

Gesendet von meinem Mi Max 3 mit Tapatalk

Oyla:

Wisenky

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
aldous
Cihazım
mi
Konular
23
Hocam öncelikle bataryanız telefonu aldığınız ilk batarya mı ? Ve ne kadar süredir kullanılan bir batarya ?

Oyla:

mharun

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Harun
Cihazım
Mi A3
Meslek
Medya Koordinatörü
Konular
3
twrp girip "Advanced" yazan(ben yanlış yazmadıysam) buradan batarya istatistiklerini wipe yapın.
çözümü bu.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

file manager - data - sistem -- sistemin içinde batterystats.bin
bunu delete yapın

bu şekilde tam anlatımı

Son düzenleme:
Oyla:
Üst Alt