Soru Custom Rom Önerileri

Xiton

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Uğurcan
Cihazım
M2101K6G
Konular
44
Merhabalar. Bir süredir EU Rom Oreo sürümünü kullanıyorum üstünden uzun zaman geçti ve telefon artık hantallaşmaya başladı. Bunun yanı sıra MIUI arayüzünden artık sıkıldım. Saf Android temalı, Dark Modu olan, uygun Magisk bulup kurup kullanabileceğim, diğer özellikleri çalışan (wifi, şebeke, konum vs.) şarjı iyi olan ve en ama en önemlisi stabil olan bir rom arıyorum. Söylediğim gibi MIUI Custom Rom önermeyin lütfen. Arayüzden sıkıldığım için daha farklı bir rom arıyorum.

Save_Mi

Snowflake
Emekli Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammed
Cihazım
Platina/Courbet
Konular
207
Merhaba hocam, bugün forumda tesadüfen pixel experience plus rom görmüştüm. Twrp si yanında, o konuyu bulursanız romu deneyimleye bilirsiniz.

Oyla:

Xiton

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Uğurcan
Cihazım
M2101K6G
Konular
44
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Merhaba hocam, bugün forumda tesadüfen pixel experience plus rom görmüştüm. Twrp si yanında, o konuyu bulursanız romu deneyimleye bilirsiniz.
Hocam valla ona baktım da emin olamadım ya. Sağda solda Havoc OS ile Crdroid romlarını öneriyorlar ama bilmiyorum. Gerçekten kullanıp bu romlarda deneyim kazanmış birinin yazması umuduyla açtım konuyu. Bu söylediğinizi dikkate alacağım hocam. Forumdaki bilgi sahibi diğer hocalarımın da yazmasını bekleyeyim. Yelpaze biraz genişlesin en sonunda da bir karar verip romu yükleyeyim diyorum.

Oyla:

aknozsoy57

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Akın Özsoy
Cihazım
Note 10 Pro
Meslek
IT Dİzayn Etiket
Konular
15
Hocam valla ona baktım da emin olamadım ya. Sağda solda Havoc OS ile Crdroid romlarını öneriyorlar ama bilmiyorum. Gerçekten kullanıp bu romlarda deneyim kazanmış birinin yazması umuduyla açtım konuyu. Bu söylediğinizi dikkate alacağım hocam. Forumdaki bilgi sahibi diğer hocalarımın da yazmasını bekleyeyim. Yelpaze biraz genişlesin en sonunda da bir karar verip romu yükleyeyim diyorum.
1 sene boyunca crdroid kullandım memnun kaldım bataryası stabilitesidr çok iyi

Oyla:

Save_Mi

Snowflake
Emekli Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammed
Cihazım
Platina/Courbet
Konular
207
Crdroid hiç denedim ancak Havoc bozmadılarsa gayet stabil ve performanslı çalışıyordu. Dediğiniz gibi, diğer romları deneyimleyen hocalarımın tecrübelerini paylaşması güzel olur.

Oyla:

Xiton

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Uğurcan
Cihazım
M2101K6G
Konular
44
1 sene boyunca crdroid kullandım memnun kaldım bataryası stabilitesidr çok iyi
Crdroid öneren çok insan var hocam evet. Şimdi şeyi düşünüyorum. Redmi 5 Plus için Crdroid bile olsa Android 10 yüklemek mantıklı mı? Oreo mu kurulmalı falan çok soru geliyor aklıma. Şimdiden uyarayım sorularımdan dolayı benden bıkarsanız kusuruma bakmayın haha--

Oyla:

Xiton

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Uğurcan
Cihazım
M2101K6G
Konular
44
Bugün tüm gün açtığım konuma bakındım ama başka ne yazan var ne de eden. Bekleyelim bakalım

Oyla:

nosteamv1

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Şevket
Cihazım
Xperia XA
Meslek
Tekniker
Konular
21
Aslında bunun en iyi cevabı sizde ; mesela havoc kurarsınız oreo pie veya 10 minimum 1 hafta denersiniz. Hani böyle deneme yanılma yapma daha iyi bence mesela crdroid önermişler ama senin telefondaki gibi stabil çalışacak mı çalışsa batarya 1 veya 1.5 gün çıkaracak mı? Benim tavsiyem kendinizin deneyip bulmasıdır kısaca. :)

Oyla:

Xiton

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Uğurcan
Cihazım
M2101K6G
Konular
44
Aslında bunun en iyi cevabı sizde ; mesela havoc kurarsınız oreo pie veya 10 minimum 1 hafta denersiniz. Hani böyle deneme yanılma yapma daha iyi bence mesela crdroid önermişler ama senin telefondaki gibi stabil çalışacak mı çalışsa batarya 1 veya 1.5 gün çıkaracak mı? Benim tavsiyem kendinizin deneyip bulmasıdır kısaca. :)
Anladım hocam. Bu dediğiniz mantıklı aslında. Bide bende şöyle bişey oluyor. Bir kere rom atıyorum mesela uzun süre daha telefonla uğraşmıyorum rom mod vs. ile ve sonrasında şimdi de olduğu gibi unutuyorum bazı şeyleri sürekli uğraşmadığım için aklımda da kalmıyor. Mesela diyelim ki crdroid kurdum. Her android sürümüne özel Magisk rom diye bir olay var mı? Direk Magisk in sitesine girip indirebilir miyiz bunu bilmiyorum mesela hocam. Bu durum TWRP için de geçerli. İnsanlara sormaya da çekiniyorum bir yerden sonra şimdi içinden kim bilir ne diyodur bu adam bana diyorum :D

Oyla:

nosteamv1

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Şevket
Cihazım
Xperia XA
Meslek
Tekniker
Konular
21
Anladım hocam. Bu dediğiniz mantıklı aslında. Bide bende şöyle bişey oluyor. Bir kere rom atıyorum mesela uzun süre daha telefonla uğraşmıyorum rom mod vs. ile ve sonrasında şimdi de olduğu gibi unutuyorum bazı şeyleri sürekli uğraşmadığım için aklımda da kalmıyor. Mesela diyelim ki crdroid kurdum. Her android sürümüne özel Magisk rom diye bir olay var mı? Direk Magisk in sitesine girip indirebilir miyiz bunu bilmiyorum mesela hocam. Bu durum TWRP için de geçerli. İnsanlara sormaya da çekiniyorum bir yerden sonra şimdi içinden kim bilir ne diyodur bu adam bana diyorum :D

Yani özel magisk tam anlamadım ama magiskin son veya canary (kararsız) sürümünü flaşlarsanz root olur. Twrp de sizin veya romun istediği Twrp sürümü ne olacaksa onu yüklersiniz.

Oyla:
Üst Alt