Soru Custom Rom Önerileri

Xiton

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Uğurcan
Cihazım
M2101K6G
Konular
44
Merhabalar. Bir süredir EU Rom Oreo sürümünü kullanıyorum üstünden uzun zaman geçti ve telefon artık hantallaşmaya başladı. Bunun yanı sıra MIUI arayüzünden artık sıkıldım. Saf Android temalı, Dark Modu olan, uygun Magisk bulup kurup kullanabileceğim, diğer özellikleri çalışan (wifi, şebeke, konum vs.) şarjı iyi olan ve en ama en önemlisi stabil olan bir rom arıyorum. Söylediğim gibi MIUI Custom Rom önermeyin lütfen. Arayüzden sıkıldığım için daha farklı bir rom arıyorum.

Xiton

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Uğurcan
Cihazım
M2101K6G
Konular
44
Yani özel magisk tam anlamadım ama magiskin son veya canary (kararsız) sürümünü flaşlarsanz root olur. Twrp de sizin veya romun istediği Twrp sürümü ne olacaksa onu yüklersiniz.
Yani şöyle hocam bu Magisk olayı o roma özel mi oluyor? Yoksa yüklediğimiz herhangi bir custom roma Magisk in sitesinden girip indirip TWRP'den flashlayabiliyor muyuz? TWRP konusunda ise Crdroid'in kendi sitesinde haliyle hangi TWRP veya Orangefox sürümünü kuracağım yazmıyor. Nerede vardır onu da bilmiyorum ne yazık ki

Oyla:

nosteamv1

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Şevket
Cihazım
Xperia XA
Meslek
Tekniker
Konular
21
Cihaza özel magisk sürümü diye birşey yok zaten onu yapan adam işlemcileri farklı telefonlarda çalışsın diye yapmış. Twrp de ise ister Orangefox ister pitchblack istersen de skyhawk farketmez bunlar orjinal twrpyi baz alarak özelleştirme eklerler. Tema yazı tipi vb başka bir albenisi yok yine iş görür.

Oyla:

Xiton

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Uğurcan
Cihazım
M2101K6G
Konular
44
Cihaza özel magisk sürümü diye birşey yok zaten onu yapan adam işlemcileri farklı telefonlarda çalışsın diye yapmış. Twrp de ise ister Orangefox ister pitchblack istersen de skyhawk farketmez bunlar orjinal twrpyi baz alarak özelleştirme eklerler. Tema yazı tipi vb başka bir albenisi yok yine iş görür.
Anladım. Tek uymayan şey sürümü olabilir belki? Yani başka eski veya yeni bir sürümü uyar kurduğun uymazsa onu kurarsın çok çok?

Oyla:

nosteamv1

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Şevket
Cihazım
Xperia XA
Meslek
Tekniker
Konular
21
Anladım. Tek uymayan şey sürümü olabilir belki? Yani başka eski veya yeni bir sürümü uyar kurduğun uymazsa onu kurarsın çok çok?

Genel olarak zaten cihazın konusunu iyice incelersen eğer farklı rom kurulumu için farklı veya o roma ait twrp vermişlerdir. Ona göre kurarsınız.

Oyla:

Xiton

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Uğurcan
Cihazım
M2101K6G
Konular
44
Genel olarak zaten cihazın konusunu iyice incelersen eğer farklı rom kurulumu için farklı veya o roma ait twrp vermişlerdir. Ona göre kurarsınız.
TWRP konusu da okey hocam bununla ilgili bir konu daha var onu da sorayım. Standard wipe işlemlerinin yanı sıra izlediğim videolarda wipe yaparken vendor u da seçiyorlar. Vendor ne oluyor tam olarak? Ne için gerekli? Soruyorum çünkü bizim forumda kurulumu anlatırken vendor olmuyor (yani sanırım)

Oyla:

nosteamv1

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Şevket
Cihazım
Xperia XA
Meslek
Tekniker
Konular
21
TWRP konusu da okey hocam bununla ilgili bir konu daha var onu da sorayım. Standard wipe işlemlerinin yanı sıra izlediğim videolarda wipe yaparken vendor u da seçiyorlar. Vendor ne oluyor tam olarak? Ne için gerekli? Soruyorum çünkü bizim forumda kurulumu anlatırken vendor olmuyor (yani sanırım)

Hocam vendor dediğin genelde sensörlerin ve diğer dosyaların olduğu kısımdır. Bununla ilgili bilgiyi romu açana sormanız daha iyi olur (yükleyeceğin romun yani) ama ben kendi cihazımda vendor wipe yapmıyorum tamamen romun yapımcısına kalmış bir olay wipe yapıp yapmamak :)

Oyla:

Xiton

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Uğurcan
Cihazım
M2101K6G
Konular
44
Doğru hocam haklısınız angel~~ Bu arada Crdroid yüklemeye karar verdim. Changeloglarını, değişiklikleri vs. okudum bi aklıma yattı gibi deneyelim bakalım. Olmadı başka bi rom bulur yine geçerim artık. Peki vendor u wipe yapmak herhangi bir koşulda bir sorun çıkarır mı?

Oyla:

nosteamv1

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Şevket
Cihazım
Xperia XA
Meslek
Tekniker
Konular
21
Doğru hocam haklısınız angel~~ Bu arada Crdroid yüklemeye karar verdim. Changeloglarını, değişiklikleri vs. okudum bi aklıma yattı gibi deneyelim bakalım. Olmadı başka bi rom bulur yine geçerim artık. Peki vendor u wipe yapmak herhangi bir koşulda bir sorun çıkarır mı?

Güzel seçim hocam da onu daha deneyimli arkadaşlara sorun ben yapın derim sorun çıkar yapmayın derim yanlış olur o yüzden birşey demeyeyim :)

Oyla:

muhammed540

...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M
Cihazım
Samsung s20 FE
Konular
353
Xda'da ana konusuna baktım. Vendor silin diye bir şey demiyor.
cache, system, & data silin (veya sadece cache & system silin. Bunu tavsiye etmiyoruz).

Oyla:

Xiton

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Uğurcan
Cihazım
M2101K6G
Konular
44
Güzel seçim hocam da onu daha deneyimli arkadaşlara sorun ben yapın derim sorun çıkar yapmayın derim yanlış olur o yüzden birşey demeyeyim :)
Hocam Vendor'u sildim bişey olmadı valla Crdroid kurdum şu an hani iyi gibi ama PE yi de denemek istiyorum
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Xda'da ana konusuna baktım. Vendor silin diye bir şey demiyor.
cache, system, & data silin (veya sadece cache & system silin. Bunu tavsiye etmiyoruz).
Anladım hocam. Bizim cihaz için geliştirici desteğini çekmiş PE nin sitesinden baktım da bu kötü olmuş ya

Oyla:
Üst Alt