Ben basit bir yöntem önereyim; Her uygulama için güncelleme hakkında bilginiz olsun istiyorsanız Aurora Store ve F-Droid için Google Play Store'da kullandığınızdan farklı bir hesap açın, bu hesabıda sadece Aurora Store ve F-Droid için kullanın, açtığınız bu hesapda daha önce indirdiğiniz uygulamaları rahatlıkla göreblirsiniz.
Evet böylece olur da Gmail hesabı engellenirse en azından sadece bu iki mağaza için açtığım Gmail hesabı engellenmiş olur. Eğer engellenmezse de bu mağazada oturum açtığımda yüklediğim tüm uygulamalar aynı Google Play Store'da olduğu gibi gözükür.
Swift Backup hiç kullanmadım, bilemiyorum. Playstore ve Aurora Store konusunda yürüttüğünüz varsayımlar üzerinden kesin bir yargıya varamam, çünkü spekülasyondan öteye geçemez. Bahsettiğim SDmaid Pro ile tüm sistem uygulamalarının ve kurmuş olduğunuz tüm uygulamaların ( Playstore, Aurora Store, F-Droid dahil ) arkaplanda çalışmalarını ve otomatik olarak başlamalarını engellemeniz mümkündür.
Hem
Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir
hem de
Peocawe hocamızın
açtığı konudan yaptığım çıkarım şu: 1.Google hesabınızı bağlamadan uygulama indirmek isterseniz Aurora Store tam size göre oluyor. (Bazen bir rom kurup bir uygulamayı kontrol etmek istiyorsunuz. Play Store'da mecburen gmail hesabını play store'a bağlayıp uygulamayı indirmek zorunda kalıyorsunuz. Burada ise direkt uygulamayı indirebiliriz.)
2.Bazen Play Store, Netflix gibi uygulamalarda ''bu cihazda kullanılamaz.'' şeklinde bir yazı çıkarıp uygulamayı indirtmiyor. Fakat Aurora Store ile bununda önüne geçebilirsiniz.
3.Aurora Store'da kara liste diye bir seçenek var bu ne işe yarıyor anlamadım.
Peocawe hocam sizin bir bilginiz var mı? Eğer herhangi bir uygulamayı seçip kara listeye eklediğimizde izleyicileri engelliyorsa o zaman şahane. Fakat engellemiyorsa Aurora Store'un havasının çoğu burada sönümleniyor demektir.
Çünkü bu durumda şu uygulama sizi şu izleyiciler ile takip ediyor diyor ama engellemek adına hiçbir hamle yapmıyor demektir.