Soru CrDroid Romu kimler neden kullanıyor?

Skorpi

Süper Üye
Onursal Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
297
Evet, aklıma yattı. Full Clean yapıp sistemi yeniden kurmak yararlı olacaktır. Sistem geri yüklemeye yararı olur mu bilmiyorum.Bir ara yapacağım.
Hocam, yeni bir rom yüklediğim de ben her zaman full wipe yapıyorum, dahili depo dahil, önceden SwiftBackup ile tüm uygulamaların yedeğini alıyorum ve yeni romu kurduktan sonra geri yüklüyorum, eskiden Twrp ile full nandroid yedek alıp, geri yükleyebiliyirdum, son 1-1.5 senedir bu mümkün olmuyor, Siz nasıl yedek alıp tüm sistemi geri yüklüyorsunuz

Gesendet von meinem Schajomi mit Tapatalk

Nejomi

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
S
Cihazım
Xiaomi
Konular
6
Hocam, yeni bir rom yüklediğim de ben her zaman full wipe yapıyorum, dahili depo dahil, önceden SwiftBackup ile tüm uygulamaların yedeğini alıyorum ve yeni romu kurduktan sonra geri yüklüyorum, eskiden Twrp ile full nandroid yedek alıp, geri yükleyebiliyirdum, son 1-1.5 senedir bu mümkün olmuyor, Siz nasıl yedek alıp tüm sistemi geri yüklüyorsunuz

Ben 5' li temizleme ( Vendor dahil ) yapıyorum, dahili depolamaya dokunmuyorum. Sonra bir tur attırıp yeniden Recovery Moda geçiyorum. Ardından zip uzantılı Romu kuruyorum. Sonra tekrar bir tur attırıp Recovery Moda geçiyorum. Bu defa Vendor' e ve dahili depolamaya dokunmadan 4' lü bir temizlik yapıyorum ve ardından geri yükleme yapıyorum. Ardından Sistem Reboot yapıyorum, sistem sorunsuz açılıyor.

ELVD

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ikon
Cihazım
xpr
Konular
205
Evet, aklıma yattı. Full Clean yapıp sistemi yeniden kurmak yararlı olacaktır. Sistem geri yüklemeye yararı olur mu bilmiyorum.Bir ara yapacağım.

Nejomi hocam Skorpi hocam olayı bir örnekle açayım;

Yazılımda ''_'' ve ''-'' ikiside bir ayraçtır, örneğin ''murad_ali'' ile ''murad-ali'' gibi, alt tire ( _ ) dediğimiz ayraç yazılımın aslı ise bu yer değiştirmiş yerini tire'ye (-) terk etmiş dönüşmüşse yazılımın hata vermesine yada çalışmamasına neden olur, bunları yazılım sürecini takip eden ve kayıt tutan log dosyası olarak tabir ettiğimiz dosya içinde görmeniz mümkündür, bu hata veya hatalar orjinali ile değiştirilerek hata veya hatalar düzeltilebilir bu işleme restore etmek deniyor.

Konumuz akıllı telefonlarda cihazların çokca hatası bilinçsizce kullanmak, sizleri tenzi ederek birilerini kızdıracağım ama kulaktan dolma bilgi ile yapılan yanlış işlemler akıllı telefon cihazlarının pert olmasına bilinen adıyla tuğla olmasına sebep yaratmaktadır. İşte bu nedenle uğraşmamak adına bazen uzun yolları tercih ediyorum sürçü lisan ettimse affola...

Son düzenleme:

Nejomi

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
S
Cihazım
Xiaomi
Konular
6
Nejomi hocam Skorpi hocam olayı bir örnekle açayım;

Yazılımda ''_'' ve ''-'' ikiside bir ayraçtır, örneğin ''murad_ali'' ile ''murad-ali'' gibi, alt tire ( _ ) dediğimiz ayraç yazılımın aslı ise bu yer değiştirmiş yerini tire'ye (-) terk etmiş dönüşmüşse yazılımın hata vermesine yada çalışmamasına neden olur, bunları yazılım sürecini takip eden ve kayıt tutan log dosyası olarak tabir ettiğimiz dosya içinde görmeniz mümkündür, bu hata veya hatalar orjinali ile değiştirerek hata veya hatalar düzeltilebilir bu işleme restore etmek deniyor.

Konumuz akıllı telefonlarda cihazların çokca hatası bilinçsizce kullanmak, sizleri tenzi ederek birilerini kızdıracağım ama kulaktan dolma bilgi ile yapılan yanlış işlemler akılla telefon cihazlarının pert olmasına bilinen adıyla tuğla olmasına sebep yaratmaktadır. İşte bu nedemle uğraşmamak adına bazen uzun yolları tercih ediyorum sürçü lisan ettimse affola...
Rica ederim değerli kardeşim. Çok yararlı oluyorsunuz. Teşekkür ederim. Aynen devam...

Nejomi

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
S
Cihazım
Xiaomi
Konular
6
Bazen sağ kulağımı sağ elimle tutmak yerine ensemi dolaşıp sol elimle tutmaya çalışmamın nedeni bu 😂🤣😅
Bazen sağ kulağımı sağ elimle tutmak yerine ensemi dolaşıp sol elimle tutmaya çalışmamın nedeni bu 😂🤣😅

Biraz önce dahili depolamadaki dosyalarımı ve sistemin yedeğini harici depolamaya aldıktan sonra telefonu Twrp Recovery Moda aldım ve dahili depolama dahil (Vendor hariç) temizlik yaptım. Ardından geri yükleme yaptım. Sistem sorunsuz açıldı ve sorunsuz çalışıyor.

ELVD

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ikon
Cihazım
xpr
Konular
205
Biraz önce dahili depolamadaki dosyalarımı ve sistemin yedeğini harici depolamaya aldıktan sonra telefonu Twrp Recovery Moda aldım ve dahili depolama dahil (Vendor hariç) temizlik yaptım. Ardından geri yükleme yaptım. Sistem sorunsuz açıldı ve sorunsuz çalışıyor.

Bariz Rahatlama varmı Nejomi hocam

Skorpi

Süper Üye
Onursal Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
297
Ara bilgi veriyorum ama kimse duymasın, çok gizli....Sevgil dostum Sayın Koçara hocam ile bugün bir kaç uzun görüşme yaptım, CrDroid ile ilgili ona bazı SS ler falan attım ve şu an tam olarak hazır olmasa dahi, % 80-85 yükleme aşamasına geldi....MIUI nin sadece alışkanlık olduğunu, farz et ki One Plus aldın, oradaki arayüz farklı ve mecburen alışacaksın, CrDroidi de yeni bir telefon arayüzü gibi düşün, cihaz yepyeni oluyor, akıyor, kasma vs yok, son sürüm Android versiyon kullanıyorsun vs diyerek iknaya çalıştım ve dediğim gibi çok yaklaştım, kendisini en yakın zamanda aramızda göreceğimize en ufak şüphem dahi yok.

Üst Alt