Ben şimdiye kadar hiç firmware kurmadan bir çok aosp ve miui rom kurdum, denedim. Bir sorun yaşamadım. Bu Firmware kurma nedenini hala tam anlayabilmiş değilim. Firmware dediğimiz bir Miui Rom değil mi, yoksa başka bir şeymi?Cihazınız Redmi Note 9 Pro ise CrDroid desteği devam ediyor geliştirici belirtmedikçe firmware kullanmanıza gerek yok.
Geliştirici CrDroid 8.4 sürümü için Full Clean öneriyor Full Wipe + Rom + Flamebasic Gapss kurun yeterli olacaktır.
Ben şimdiye kadar hiç firmware kurmadan bir çok aosp ve miui rom kurdum, denedim. Bir sorun yaşamadım. Bu Firmware kurma nedenini hala tam anlayabilmiş değilim. Firmware dediğimiz bir Miui Rom değil mi, yoksa başka bir şeymi?
Ben olayı şu şekilde anlıyorum, eğer geliştirici FW kullan demişse, o romdan uzak durmalı.Nejomi hocam firmware konusu şu şekilde;
Firmware başlı başına bir rom değildir bunu kullanma nedeni Recvery de full silme işlemi yaptığımızda sensör, persist, modem, efs, vendor, gibi dosyalar zarar görebiliyor, bu hasar kurulan rom'un istenen düzeyde çalışmasına engel olabiliyor, rom öncesi firmware kullanırsanız gerekli dosyaları restore etmiş oluyorsunuz...
Normalde gerek yok deniyor ama firmware ile işlemci dosyalarının bile restore edilebildiğine bizzat yetkili servis bilglendirmesine şahit oldum.
Full Silme nedir, açıklarmısınız, dahili depolama dahil mi ? Ayrıca hangi Firmware 'yi kullanmak gerekiyor?Nejomi hocam firmware konusu şu şekilde;
Firmware başlı başına bir rom değildir bunu kullanma nedeni Recovery de full silme işlemi yaptığımızda sensör, persist, modem, efs, vendor, gibi dosyalar zarar görebiliyor, bu hasar kurulan rom'un istenen düzeyde çalışmasına engel olabiliyor, rom öncesi firmware kullanırsanız gerekli dosyaları restore etmiş oluyorsunuz...
Normalde gerek yok deniyor ama firmware ile işlemci dosyalarının bile restore edilebildiğine bizzat yetkili servis bilglendirmesinde şahit oldum.
Ben olayı şu şekilde anlıyorum, eğer geliştirici FW kullan demişse, o romdan uzak durmalı.
Bende bugüne kadar hiç FW kullanmadım
Gesendet von meinem Schajomi mit Tapatalk
Ben sık rom değiştirenlerden olmadığım için konu benim için geçerli değil bu durumda, yine de verdiğiniz hayatı bilgiler için çok teşekkür ediyorum hocamSkorpi hocam normalde bende kullanmıyordum fazlaca rom testi yaptığım için fazlaca rom yüklemesi ve recovery işlemleri yapıyorum ve recovery orjinal olmadığı için ufak tefek olsada 3. parti recovery de sorunlar çıkmasına neden oluyor bu durumda sorun yaşamamak için cihazı restore etmek kurtarıcı olabiliyor.
Full Silme nedir, açıklarmısınız, dahili depolama dahil mi ? Ayrıca hangi Firmware 'yi kullanmak gerekiyor?
Evet, aklıma yattı. Full Clean yapıp sistemi yeniden kurmak yararlı olacaktır. Sistem geri yüklemeye yararı olur mu bilmiyorum.Bir ara yapacağım.Ful silme yani Full Wipe yada Full Clean aynı şeyler evet bizim 4 veya 5 wipe tabir ettiğimiz işlem.
Firmware ne kadar güncel ve yeni olursa o kadar iyidir bahsettiğim dosyaları en yeni haliyle restore etmiş oluruz.