Soru CrDroid Romu kimler neden kullanıyor?

acerhizm

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Bedirhan
Cihazım
Note 9 Pro
Konular
15
Çoğu aosp romda derin uyku sorunu olabiliyor ama geceden sabaha en fazla %20 şarj azalanı görmüştüm :)
Bu romun üzerine sleppy kernel yükleyip kullanın bence.
Hocam CrDroid kernel değiştirme desteği sunuyor mu? Ben değiştirdiğimde açılış vermemişti.

Lucas.Rintaro

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Lucas
Cihazım
Redmi Note 10 P
Konular
17
Hocam CrDroid kernel değiştirme desteği sunuyor mu? Ben değiştirdiğimde açılış vermemişti.
Redmi Note 10 Pro'da değişiyor hocam. Aslında uyumlu olan kernel ile hepsinde değişir. Geliştiriciler kernel kaynaklı sorunlarla uğraşmamak için kernel değiştirmeyin diyor.
Ben sleepy kernel ile bayağı memnun kullanıyordum zamanında.

Tek dikkat edilmesi gereken OOS versiyon değil MIUI versiyon kernel yüklenmeli Crdroid için.

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Mi 9'da bir haftalık Crdroid macerası sonrasında tekrar MIUI dönüşünü gerçekleştirdim...

Diğer cihazlarda çok daha farklı galiba çünkü Mi 9'da hi. bir versiyonu kullanılabilir değil. Öncelikle v8 yükledim. Ama telefondaki kasmalar 4. günde ve farklı kernellerle de geçmedi. v7'yi hiç denemedim ama Mi 9 için hep Android 10 en stabil çalışan versiyondur. Bu nedenle v6 yükledim ama onda da aynı şekilde cihaz kullanılamaz durumda. Açılmayan, yüklenmeyen uygulamalara ek 1.5 saat ekran süresi ile günde 3-4 defa şarj etmek zorunda kalmak en zor olanlarıydı galiba. Her neyse tekrar Crdroid dener miyim, kendi kendime işkence etmek istemediğim sürece cevap kesinlikle hayır ben MIUI ile çok daha mutluyum :)

AAliii

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Ali
Cihazım
POCO X3 PRO
Konular
5
Crdroid Rom'da NFC Sorunu yaşayan oldu mu? Google Pay ile alâkalı bir sorun sanırım. Nfc özelliği stabil çalışmıyor.
Örnek vermek gerekirse, İstanbulKart bakiye sorgulaması yapmak için kartımı uygulamayı açtıktan sonra telefonun arkasına tutuyorum. Bakiye göstermesi gerekirken "Kart Okundu" uyarısı veriyor. Miui tabanlı romlarda bu sorun yok. Bilgisi olan var mı acaba? Sırf bu yüzden rom değiştreceğim az kaldı...
Bu NFC sorunu hakkında yardımcı olacak kimse var mı?

AAliii

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Ali
Cihazım
POCO X3 PRO
Konular
5
Maalesef evet. Bu sorun yüzünden indirme dosyasını bulduğum bütün aosp tabanlı romları yükledim. Ve ne yazık ki onlarda da aynı sorun mevcut. Sadece Miui Tabanlı Romlarda Nfc Sorunu Yok...

Skorpi

Don't Worry, Be Happy :-)
Yönetici
Co-Admin
Premium Üye
MIUI Expert
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
294
Maalesef evet. Bu sorun yüzünden indirme dosyasını bulduğum bütün aosp tabanlı romları yükledim. Ve ne yazık ki onlarda da aynı sorun mevcut. Sadece Miui Tabanlı Romlarda Nfc Sorunu Yok...
Değerli hocam, madem cihazınıza ait tüm AOSP romları denediniz ve hepsinde NFC sorunu var, o halde ısrar etmenize anlam veremiyorum, kalın MIUI romlarda ve keyfinizi sürün....ben olsam en azından öyle yapardım

Gesendet von meinem Schajomi mit Tapatalk

Skorpi

Don't Worry, Be Happy :-)
Yönetici
Co-Admin
Premium Üye
MIUI Expert
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
294
Mi 9'da bir haftalık Crdroid macerası sonrasında tekrar MIUI dönüşünü gerçekleştirdim...

Diğer cihazlarda çok daha farklı galiba çünkü Mi 9'da hi. bir versiyonu kullanılabilir değil. Öncelikle v8 yükledim. Ama telefondaki kasmalar 4. günde ve farklı kernellerle de geçmedi. v7'yi hiç denemedim ama Mi 9 için hep Android 10 en stabil çalışan versiyondur. Bu nedenle v6 yükledim ama onda da aynı şekilde cihaz kullanılamaz durumda. Açılmayan, yüklenmeyen uygulamalara ek 1.5 saat ekran süresi ile günde 3-4 defa şarj etmek zorunda kalmak en zor olanlarıydı galiba. Her neyse tekrar Crdroid dener miyim, kendi kendime işkence etmek istemediğim sürece cevap kesinlikle hayır ben MIUI ile çok daha mutluyum :)
Sevgili hocam, CrDroid maceranızı yakından takip ettim, demekki sizin cihazınızda pek randıman almak mümkün değil, belki diğer AOSP romlardan birisi size keyif verebilir, denemeye devam etmelisiniz, illaki size uyan ve memnun kalabileceğiniz biri çıkacaktır...Mi9 bildiğim kadarıyla artık güncelleme almamaktadır, ya en son MIUI yükleyip, yavaşlamalara ve kasmalara katlanacaksınız yada size uygun bir AOSP rom ile uçuşa geçeceksiniz, tercih ve karar tabiki sizindir...Saygılarımla

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Sevgili hocam, CrDroid maceranızı yakından takip ettim, demekki sizin cihazınızda pek randıman almak mümkün değil, belki diğer AOSP romlardan birisi size keyif verebilir, denemeye devam etmelisiniz, illaki size uyan ve memnun kalabileceğiniz biri çıkacaktır...Mi9 bildiğim kadarıyla artık güncelleme almamaktadır, ya en son MIUI yükleyip, yavaşlamalara ve kasmalara katlanacaksınız yada size uygun bir AOSP rom ile uçuşa geçeceksiniz, tercih ve karar tabiki sizindir...Saygılarımla

Benim cihazım için tam tersi söz konusu hocam. Evolution X, Pixel Plus ve Havoc da denedim fakat Mi9'da hiç biri MIUI kadar akıcı ve performanslı değil maalesef.

Peocawe

Bilgi paylaştıkça güzel.
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cem
Cihazım
OnePlus 6T 128
Konular
115
Benim cihazım için tam tersi söz konusu hocam. Evolution X, Pixel Plus ve Havoc da denedim fakat Mi9'da hiç biri MIUI kadar akıcı ve performanslı değil maalesef.
Mi 9 icin iş yapan geliştiricileri gozden gecirmek gerek hocam. :D

OP 6T'de agustos ayindan beri crdroid v8.x kullaniyorum, en ufak sıkıntı ve takilma yok. Yağ gibi akiyor halen. Custom rom rekorum.

Üst Alt