Soru CrDroid Romu kimler neden kullanıyor?

Skorpi

Don't Worry, Be Happy :-)
Yönetici
Co-Admin
Premium Üye
MIUI Expert
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
294
Sayın hocam,
Mi 6 Xiaomi nin 2017 başında lanse ettiği ve üç sene sonra da fişini çektiği ama benim halâ ilk günkü gibi severek kullandığım efsane bir cihazdır. Biliyorsunuz bir çoğumuzun aşık olduğu miui ara yüzü 12 versiyonuyla birlikte eski işlevini kaybetti. Düzeltme eki 12.5 ve A 12 bazlı 13 versiyonu ile tamamen hantallaştı. ( Yapılan yorumlar hep bu yönde) Yani velhasıl-ı kelam, Miui arayüzü bizim bildiğimiz o eski akıcı ve stabil arayüz değil. Xiaomi de zaten bu yazılım işinde başarılı değil.
Güncellemesi olmayan bir cihaza da hangi miui romu yüklerseniz yükleyin artık eski tadı vermiyor. MiuiTr adlı bir rom yapan Türk geliştirici destek vermeye devam ediyor ama o da kafasına göre modlar eklediği için mi nedir bir türlü stabiliteyi tutturamıyor. Bu yüzden iflah olmaz bir Eu betacı olmama ve Aosp romlara her zaman mesafeli durmama rağmen sistemi yormayan bir rom olan crdroid i test ettim. Eğer yaşadığım hatalar olmasa kesinlikle kalıcı olurdum. Bundan sonra değişik Aosp romlara yönelecek ve ilk olarak ta lineageos 19.1 kuracağım. Bunu söylemesi hiç kolay değil ama hastası olduğum miui arayüzü benim için artık bitmiştir. Çünkü kullandığım cihaz hala bir Amiral gemisi vasfindadır ve özelliklerini kullandırabileceği bir romu hakediyor.
Hocam, güncelleme ömrü bitmiş cihazlarda mutlaka Custom rom kullanılmalı, A9 dan A12 ye terfi etmelisiniz, LOS u yüklemenizi sabırsızlıkla bekliyorum

Gesendet von meinem Schajomi mit Tapatalk

Koçara

Eğitime adanmış bir ömür...
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Avni Ataver
Cihazım
Xiaomi 13 Pro
Meslek
Eğitimci
Konular
45
Koçara hocam sizin için bulduğum Android 12 AOSP romlar;

Pixel Experience ROM
AOSP OS +
ArrowOS
CrDroid OS 8.4
Lineage OS 19.1
Alâkanız için teşekkürler hocam. Ne var ki ben Lineageos 19.1 sürümünü bulup pc ye attım. Bayramda gelen giden çok olduğu için fırsat bulamıyorum ama bayram sonu yükleyip test edeceğim.
Paylaştığınız diğer romları da fırsat buldukça inceleyeceğimden emin olabilirsiniz.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam, güncelleme ömrü bitmiş cihazlarda mutlaka Custom rom kullanılmalı, A9 dan A12 ye terfi etmelisiniz, LOS u yüklemenizi sabırsızlıkla bekliyorum

İnşallah hocam. Bayram sonu ilk işim olacak.

Son düzenleme:

Skorpi

Yönetici
Co-Admin
Premium Üye
MIUI Expert
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
294
Birini aradığım zaman çağrı sırasındaki dıııt sesi hiç gelmiyor. Numara taşıma ses tonu kapalıydı, açtım ama o ses de gelmiyor. Karşı taraf cevaplayana kadar hiç ses yok yani. Forumda aradım ama bu soruna dair herhangi bir şey de bulamadım.
MIUI'ye geçip denedim sorun yok. CrDroid' e döndüm yine aynı.​
Bayram da bu işi çözdüm, ben Turkcell kullanıyorum ve aradığım turkcell lilerde bu sorun devam ediyor, Vodafone ve diğer operatörü aradığımda hem dıt dıt, hemde diğer alışık olduğumuz sesler sorunsuz. Bu durumda 2 şık Söz konusu ya rom değişecek yada operatör ama bu beni rahatsız etmediğinden, Crdroid e devam tabiki

LionKing17

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
S
Cihazım
Xiaomi Mi 9TPro
Konular
5
Bayram da bu işi çözdüm, ben Turkcell kullanıyorum ve aradığım turkcell lilerde bu sorun devam ediyor, Vodafone ve diğer operatörü aradığımda hem dıt dıt, hemde diğer alışık olduğumuz sesler sorunsuz. Bu durumda 2 şık Söz konusu ya rom değişecek yada operatör ama bu beni rahatsız etmediğinden, Crdroid e devam tabiki

Hocam sorun romda değil, Android 12'de. Android 12 ile birlikte bu problem ortaya çıktı. Eğer Volte'yi kapatırsanız sorun ortadan kalkıyor fakat HD Ses kalitesi de gidiyor. Dediğiniz gibi Turkcell'den Turkcell'i Volte açık şekilde ararsanız problem oluyor. Yani arayan ve aranan her iki tarafta da Volte aktifse arama sırasındaki dııtt sesi gelmiyor. Eğer bir tarafın volte aktif değilse dııt sesi geliyor. Eğer deneme şansınız varsa Turkcell'den diğer operatörleri arayın fakat her iki tarafta da volte aktif olsun. Eğer başka operatörde volte aktifken ses gelirse demek ki sadece Turkcell'den Turkcell'e aramalarda yapıyordur.

Skorpi

Yönetici
Co-Admin
Premium Üye
MIUI Expert
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
294
Hocam sorun romda değil, Android 12'de. Android 12 ile birlikte bu problem ortaya çıktı. Eğer Volte'yi kapatırsanız sorun ortadan kalkıyor fakat HD Ses kalitesi de gidiyor.
Aynen öyle oluyor
Dediğiniz gibi Turkcell'den Turkcell'i Volte açık şekilde ararsanız problem oluyor. Yani arayan ve aranan her iki tarafta da Volte aktifse arama sırasındaki dııtt sesi gelmiyor.
Evet, gelmiyor
Eğer bir tarafın volte aktif değilse dııt sesi geliyor.
Evet, geliyor
Eğer deneme şansınız varsa Turkcell'den diğer operatörleri arayın fakat her iki tarafta da volte aktif olsun.
Maalesef kim başka operatörde, bilmiyorum ama dün bir yakınımı aradım, her türlü ses geldi, Vodafonedaymış, voltenin ne olduğunu bildiğini sanmıyorum
Eğer başka operatörde volte aktifken ses gelirse demek ki sadece Turkcell'den Turkcell'e aramalarda yapıyordur.
Bakınız yukarıya...

Kısacası sorun benim açımdan çözülmüştür ve sorun teşkil etmemektedir. Size verdiğiniz açıklamadan dolayı çok teşekkür ederim, iyi Bayramlar

ELVD

Premium Üye
Premium Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ikon
Cihazım
xpr
Konular
205
Skorpi hocam sizin cihaz için tam AOSP ve daha temiz gibi görünüyor.

Mi Max 3 için güncel romlar;

Skorpi

Yönetici
Co-Admin
Premium Üye
MIUI Expert
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
294
Skorpi hocam sizin cihaz için tam AOSP ve daha temiz gibi görünüyor.

Hocam, teşekkür ederim de, bana niye başka bir rom tavsiyesinde bulunma ihtiyacı hissettiğinize bir anlam veremedim, ben Crdroid den oldukça memnunum, bir sorunum yok ve arayış içinde değilim

Koçara

Eğitime adanmış bir ömür...
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Avni Ataver
Cihazım
Xiaomi 13 Pro
Meslek
Eğitimci
Konular
45
giggle~~Skorpi hocam sizin cihaz için tam AOSP ve daha temiz gibi görünüyor.

Sayın hocam siz Aosp rom sevdalısısınız belli. Ne var ki " Mi candır Miui canan, EU Beta cihazın damarlarında dolaşan kandır." mottosunun mucidi Skorpi hoca, Xiaomi lerin efendisine güncelleme desteği devam etseydi halâ Aosp rom kullanır mıydı ben biraz şüpheliyim doğrusu.
Kendisini fazla zorlamamak lazım diye düşünüyorum. yn~~giggle~~

Skorpi

Yönetici
Co-Admin
Premium Üye
MIUI Expert
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
294
Sayın hocam siz Aosp rom sevdalısısınız belli. Ne var ki " Mi candır Miui canan, EU Beta cihazın damarlarında dolaşan kandır." mottosunun mucidi Skorpi hoca, Xiaomi lerin efendisine güncelleme desteği devam etseydi halâ Aosp rom kullanır mıydı ben biraz şüpheliyim doğrusu.
Kesinlikle Miui de kalırdım hocam tabiki ama şu an Crdroid ile çok mutluyum, hem A12, hemde Miui den çok daha fazlası mevcut, cihazım için bugüne kadar en iyi rom

ELVD

Premium Üye
Premium Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ikon
Cihazım
xpr
Konular
205
Hocam, teşekkür ederim de, bana niye başka bir rom tavsiyesinde bulunma ihtiyacı hissettiğinize bir anlam veremedim, ben Crdroid den oldukça memnunum, bir sorunum yok ve arayış içinde değilim

Skorpi hocam Koçara hocam değiştirin demiyorum ki, bu romlar da var elinizin altında bulundurun amacı ile sizlerle paylaştım, yine yanlış anlaşıldım galiba 😭

Üst Alt