- Adım
- Cumhur
- Cihazım
- Mi 11T Pro
- Konular
- 294
- Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam, güncelleme ömrü bitmiş cihazlarda mutlaka Custom rom kullanılmalı, A9 dan A12 ye terfi etmelisiniz, LOS u yüklemenizi sabırsızlıkla bekliyorumSayın hocam,
Mi 6 Xiaomi nin 2017 başında lanse ettiği ve üç sene sonra da fişini çektiği ama benim halâ ilk günkü gibi severek kullandığım efsane bir cihazdır. Biliyorsunuz bir çoğumuzun aşık olduğu miui ara yüzü 12 versiyonuyla birlikte eski işlevini kaybetti. Düzeltme eki 12.5 ve A 12 bazlı 13 versiyonu ile tamamen hantallaştı. ( Yapılan yorumlar hep bu yönde) Yani velhasıl-ı kelam, Miui arayüzü bizim bildiğimiz o eski akıcı ve stabil arayüz değil. Xiaomi de zaten bu yazılım işinde başarılı değil.
Güncellemesi olmayan bir cihaza da hangi miui romu yüklerseniz yükleyin artık eski tadı vermiyor. MiuiTr adlı bir rom yapan Türk geliştirici destek vermeye devam ediyor ama o da kafasına göre modlar eklediği için mi nedir bir türlü stabiliteyi tutturamıyor. Bu yüzden iflah olmaz bir Eu betacı olmama ve Aosp romlara her zaman mesafeli durmama rağmen sistemi yormayan bir rom olan crdroid i test ettim. Eğer yaşadığım hatalar olmasa kesinlikle kalıcı olurdum. Bundan sonra değişik Aosp romlara yönelecek ve ilk olarak ta lineageos 19.1 kuracağım. Bunu söylemesi hiç kolay değil ama hastası olduğum miui arayüzü benim için artık bitmiştir. Çünkü kullandığım cihaz hala bir Amiral gemisi vasfindadır ve özelliklerini kullandırabileceği bir romu hakediyor.
Gesendet von meinem Schajomi mit Tapatalk