Yardım (Çözüldü) Bilgisayardan şarj ettikten sonra şarj süresi bozuldu.

taffijun

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
tayfun
Cihazım
mi5 32gb
Konular
2
Merhaba,

10 aylık Mi 5 telefonumu ilk kez kutusundan gelen şarj aletinden başka bir kabloyla şarj ettim ve ilk kez bilgisayara takarak şarj ettim. 4 saatte yaklaşık %40 doldu. Bilgisayardan ettiğim içindir herhalde diye düşündüm fakat eve gidip kendi şarj aletimi taktığımda da 1 saatte %30 dolduğunu fark ettim.

Dün şarjı tamamen sıfırlayıp gece 1'de taktım ve sabah 6'da %93'e ulaşmıştı.

Sorun neden olabilir ve nasıl düzeltilebilir bilen var mı?

Wipe data da işe yaramadı malesef.

Sorun Çözüldü : Orijinal kablo telefona giriş dişlerinden hasar almış. Bilgisayara taktıktan hemen sonra olması hala bir tesadüf mü anlayamıyorum. Yardım eden herkese teşekkürler.

Bu da kablonun hali :
Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

Son düzenleme:

golgeadamm

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Konular
69
wipa all data bile işe yaramadı hocam. arkadaşımdan başka kabloyla da deniyim ama sanmıyorum çünkü bu kablonun hiçbir sıkıntısı yoktu normalde.

Hocam açıkçası bu MIUI'nin yazılımsal bir sorunu gibi. MI5 cihazlarda MIUI 8 kullanan birçok kullanıcı aynı sorunu yaşıyor. O yüzden size tavsiyem:

1- Romu bir değiştirip deneyin. MIUI V7 yükleyin. Sorun çözülürse, MIUI8 yeni güncellemesi gelene kadar MIUI7'de kalın.
2- İsterseniz cihazı açın ve bataryayı çıkartın, 10 saniye kadar beklettikten sonra tekrar bağlayın ve deneyin.
3- Cihazınızı yeniden bilgisayara bağlayan ve kabloyu direkt çekmeden "ÇIKART" deyin sonra çıkartın ve şarj olayını deneyin.
4- Aukey marka bir kablo alıp deneyin. Çünkü bazı uluslararası forumlarda, aynı sorunu yaşayan kişiler, bu kabloyu kullandıklarında sorunlarının çözüldüğünü söylemişler.

Oyla:

taffijun

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
tayfun
Cihazım
mi5 32gb
Konular
2
Hocam açıkçası bu MIUI'nin yazılımsal bir sorunu gibi. MI5 cihazlarda MIUI 8 kullanan birçok kullanıcı aynı sorunu yaşıyor. O yüzden size tavsiyem:

1- Romu bir değiştirip deneyin. MIUI V7 yükleyin. Sorun çözülürse, MIUI8 yeni güncellemesi gelene kadar MIUI7'de kalın.
2- İsterseniz cihazı açın ve bataryayı çıkartın, 10 saniye kadar beklettikten sonra tekrar bağlayın ve deneyin.
3- Cihazınızı yeniden bilgisayara bağlayan ve kabloyu direkt çekmeden "ÇIKART" deyin sonra çıkartın ve şarj olayını deneyin.
4- Aukey marka bir kablo alıp deneyin. Çünkü bazı uluslararası forumlarda, aynı sorunu yaşayan kişiler, bu kabloyu kullandıklarında sorunlarının çözüldüğünü söylemişler.

Detaylı cevap için teşekkürler hocam. Cevabınız üzerine bir kaç sorum olacak.
Telefon delta garantili, herhangi bir rom değişiminde veya batarya çıkarımında bu garanti iptal olur mu? İptal olsa da çok önemi var mı? Bataryayı sökmek kapağı açtıktan sonra eski telefonlardaki gibi basit mi? Çünkü bir kaç video izledim batarya altında iki tarafta yapışkan beyaz bir madde vardı. Uluslararası forumlardan link atabilir misiniz onları da okuyayım. Şu an 3 numarayı da hemen deniyorum.

Düzeltme: 3. maddeyi deneyemedim çünkü Çıkart seçeneğini bulamadım ne bilgisayarda ne telefonda. Çok utanıyorum :D

Son düzenleme:
Oyla:

halilmetekirikkale

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hallil
Cihazım
mi5s
Konular
2

Hocam romla alakalı evet ama bu sadece miui ile alakalı değil.Bende diğe marka telefonlarda da başıma geldi hatta şarja taktığım halde şarj olmayanları bile gördüm.Şu an mi5s kullanıyorum ve birkaç gün önce bunda da benzer bir durum oldu ama sorun çözüldü. taffijun hocam sorununuz düzelecektir düzelmez ise miflash ile temiz kurulum yaparsanız düzelir tabi dediğim gibi şarj adaptörü,usb kablosu ve telefonun şarj girişlerinde oluşabilecek problemleri göz ardı etmemeli.

Oyla:

taffijun

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
tayfun
Cihazım
mi5 32gb
Konular
2
Hocam romla alakalı evet ama bu sadece miui ile alakalı değil.Bende diğe marka telefonlarda da başıma geldi hatta şarja taktığım halde şarj olmayanları bile gördüm.Şu an mi5s kullanıyorum ve birkaç gün önce bunda da benzer bir durum oldu ama sorun çözüldü. taffijun hocam sorununuz düzelecektir düzelmez ise miflash ile temiz kurulum yaparsanız düzelir tabi dediğim gibi şarj adaptörü,usb kablosu ve telefonun şarj girişlerinde oluşabilecek problemleri göz ardı etmemeli.
Yani sorun şarj girişinde değilse mutlaka bir şekilde çözülecektir. Ama girişte bir problem olduysa (taktığım yabancı kablodan ötürü) o zaman ne yapmalıyım sizce? Çare teknik servis mi olur?

Oyla:

golgeadamm

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Konular
69
Detaylı cevap için teşekkürler hocam. Cevabınız üzerine bir kaç sorum olacak.
Telefon delta garantili, herhangi bir rom değişiminde veya batarya çıkarımında bu garanti iptal olur mu? İptal olsa da çok önemi var mı? Bataryayı sökmek kapağı açtıktan sonra eski telefonlardaki gibi basit mi? Çünkü bir kaç video izledim batarya altında iki tarafta yapışkan beyaz bir madde vardı. Uluslararası forumlardan link atabilir misiniz onları da okuyayım. Şu an 3 numarayı da hemen deniyorum.

Öncelikle rica ederim. İnşallah size bir yardımı dokunur. Sorularınıza gelince:
1- Romu değiştirme konusu garantiyi etkiler mi, bu konuda bilgim yok. Cahil cesaretiyle sizi yanlış yönlendirmek istemem. Ama bilgisi olan arkadaşlar mutlaka yazacaklardır.
2- Cihazı açıp bataryayı çıkartmak zor değil. Ama bu durumda cihaz garantiden çıkmış olur.

Bir de 4. seçenekteki kabloyu deneyebilirsin. Onunla ilgili uluslararası forumdaki konu linkini google'da MI5 slow charging diye arama yaparsan rahatça bulabilirsin.

Oyla:

halilmetekirikkale

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hallil
Cihazım
mi5s
Konular
2
Valla Allah hepinizden razı olsun, burada her birinizden yeni bir şeyler öğreniyorum....önceleri bende Cihazı PC'ye bağlayıp, yavaşça Şarj olmasını sağlıyordum...artık bunu ASLA yapmam....Çok sağolun Sayın halilmetekirikkale Üstadım
Hocam pil konusu önemli bir konu aslında,mesela kaliteli piller yaklaşık 500 defa şarjdan sonra %90 verim verebiliyor.Xiaomi ve Leeco firmalarının kullandığı LG piller buna dahil. Öyle zırt pırt şarja takmak pilin ömrünü kısaltıyor en iyi pil ömrü için pili %10 civarında şarja takıp tam şarj olduktan sonra çıkarmak lazım.

Oyla:

taffijun

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
tayfun
Cihazım
mi5 32gb
Konular
2
Öncelikle rica ederim. İnşallah size bir yardımı dokunur. Sorularınıza gelince:
1- Romu değiştirme konusu garantiyi etkiler mi, bu konuda bilgim yok. Cahil cesaretiyle sizi yanlış yönlendirmek istemem. Ama bilgisi olan arkadaşlar mutlaka yazacaklardır.
2- Cihazı açıp bataryayı çıkartmak zor değil. Ama bu durumda cihaz garantiden çıkmış olur.

Bir de 4. seçenekteki kabloyu deneyebilirsin. Onunla ilgili uluslararası forumdaki konu linkini google'da MI5 slow charging diye arama yaparsan rahatça bulabilirsin.

Tamamdır hocam bakayım teşekkür ederim. Rom konusu da forumda tartışılmıştır mutlaka.

Oyla:

halilmetekirikkale

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hallil
Cihazım
mi5s
Konular
2
Yani sorun şarj girişinde değilse mutlaka bir şekilde çözülecektir. Ama girişte bir problem olduysa (taktığım yabancı kablodan ötürü) o zaman ne yapmalıyım sizce? Çare teknik servis mi olur?
Hocam ucuz kablolar zaten sorun,şöyle ki adaptör iyi olsa dahi kablo kalitesiz ise adaptörden çıkan 2 amperlik akımı telefona iletmez ve bu şarj süresini uzatır.Dediğim gibi eğer şarj girişiniz arızalı ise değişim gerekir.Şarj girişini bir kontrol edin pislik falan olmasın.

Oyla:

Skorpi

Don't Worry, Be Happy :-)
Yönetici
Co-Admin
Premium Üye
MIUI Expert
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
294
Hocam pil konusu önemli bir konu aslında,mesela kaliteli piller yaklaşık 500 defa şarjdan sonra %90 verim verebiliyor.Xiaomi ve Leeco firmalarının kullandığı LG piller buna dahil. Öyle zırt pırt şarja takmak pilin ömrünü kısaltıyor en iyi pil ömrü için pili %10 civarında şarja takıp tam şarj olduktan sonra çıkarmak lazım.
500 şarj her 2.5 Günde bir eder 1250 Gün, yani yaklaşık 3,5 Sene....O zamana kadar kim Öle, kim kala....8=)haha--
Belki Xiaomi bu arada 6.44 inch'ten daha Büyük Ekranlı Cihaz çıkarır ve EDGE Köşeli olmazsa eğer, anında Mi Max 2'ye Elveda derim....

Oyla:

halilmetekirikkale

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hallil
Cihazım
mi5s
Konular
2
500 şarj her 2.5 Günde bir eder 1250 Gün, yani yaklaşık 3,5 Sene....O zamana kadar kim Öle, kim kala....8=)haha--
Belki Xiaomi bu arada 6.44 inch'ten daha Büyük Ekranlı Cihaz çıkarır ve EDGE Köşeli olmazsa eğer, anında Mi Max 2'ye Elveda derim....
Hocam sizin pil sorununuz olacağını zannetmiyorum zira ben Leeco max 6,33 inç telefonu 1 yıl kullandım ve şu an arkadaş kullanıyor ve pilinde hala sorun yok.

Oyla:
Üst Alt