Yardım (Çözüldü) Bilgisayardan şarj ettikten sonra şarj süresi bozuldu.

taffijun

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
tayfun
Cihazım
mi5 32gb
Konular
2
Merhaba,

10 aylık Mi 5 telefonumu ilk kez kutusundan gelen şarj aletinden başka bir kabloyla şarj ettim ve ilk kez bilgisayara takarak şarj ettim. 4 saatte yaklaşık %40 doldu. Bilgisayardan ettiğim içindir herhalde diye düşündüm fakat eve gidip kendi şarj aletimi taktığımda da 1 saatte %30 dolduğunu fark ettim.

Dün şarjı tamamen sıfırlayıp gece 1'de taktım ve sabah 6'da %93'e ulaşmıştı.

Sorun neden olabilir ve nasıl düzeltilebilir bilen var mı?

Wipe data da işe yaramadı malesef.

Sorun Çözüldü : Orijinal kablo telefona giriş dişlerinden hasar almış. Bilgisayara taktıktan hemen sonra olması hala bir tesadüf mü anlayamıyorum. Yardım eden herkese teşekkürler.

Bu da kablonun hali :
Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

Son düzenleme:

Skorpi

Don't Worry, Be Happy :-)
Yönetici
Co-Admin
Premium Üye
MIUI Expert
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
294
Hocam sizin pil sorununuz olacağını zannetmiyorum zira ben Leeco max 6,33 inç telefonu 1 yıl kullandım ve şu an arkadaş kullanıyor ve pilinde hala sorun yok.
Bende zaten olmaz dedim Üstadım....Türkçemin zayıf olmasından kaynaklanıyor olabilir....8=)haha--haha--

Oyla:

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Bu arada li-ion ve li-po pillerin bir ömrü de var ve bu ömür üretildikleri tarihte başlıyor. Şu an süreleri tam hatırlamıyorum ama galiba çeşitli etmenlerle değişebilmekle beraber ortalama 2 yıl gibi bir şeydi. Yani pili satın aldık ve kullanmadan kutusunda beklettik. 3 yıl sonra ilk defa kullanmak istediğimizde çalışmayan bir pille karşılaşabiliyoruz...

Oyla:

taffijun

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
tayfun
Cihazım
mi5 32gb
Konular
2
Bu arada li-ion ve li-po pillerin bir ömrü de var ve bu ömür üretildikleri tarihte başlıyor. Şu an süreleri tam hatırlamıyorum ama galiba çeşitli etmenlerle değişebilmekle beraber ortalama 2 yıl gibi bir şeydi. Yani pili satın aldık ve kullanmadan kutusunda beklettik. 3 yıl sonra ilk defa kullanmak istediğimizde çalışmayan bir pille karşılaşabiliyoruz...

Bu da aklımızın bir kenarında bulunsun. Bilgi için teşekkürler.

Oyla:
Üst Alt