Yardım (Çözüldü) Bilgisayardan şarj ettikten sonra şarj süresi bozuldu.

taffijun

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
tayfun
Cihazım
mi5 32gb
Konular
2
Merhaba,

10 aylık Mi 5 telefonumu ilk kez kutusundan gelen şarj aletinden başka bir kabloyla şarj ettim ve ilk kez bilgisayara takarak şarj ettim. 4 saatte yaklaşık %40 doldu. Bilgisayardan ettiğim içindir herhalde diye düşündüm fakat eve gidip kendi şarj aletimi taktığımda da 1 saatte %30 dolduğunu fark ettim.

Dün şarjı tamamen sıfırlayıp gece 1'de taktım ve sabah 6'da %93'e ulaşmıştı.

Sorun neden olabilir ve nasıl düzeltilebilir bilen var mı?

Wipe data da işe yaramadı malesef.

Sorun Çözüldü : Orijinal kablo telefona giriş dişlerinden hasar almış. Bilgisayara taktıktan hemen sonra olması hala bir tesadüf mü anlayamıyorum. Yardım eden herkese teşekkürler.

Bu da kablonun hali :
Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

Son düzenleme:

halilmetekirikkale

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hallil
Cihazım
mi5s
Konular
2
Hocam cihazla uyumlu şarj aleti kullanamak her zaman için tavsiye edilendir.Bilgisayarda mecbur kalmadıkça şarj etmemenizi tavsiye ederim çünkü normal şarj aletleri 1.5 ila 3 amper arası akım verirken bilgisayar 0.5 amper akım verir.Sizin cihazınız akıllı şarj özellikli normalde 1.5 saatte şarj plması gereken telefonunuz bilgisayarda 8 ila 10 saat arası şarj olabilir tabi şarj esnasında telefonla oynarsanız bu süre daha da uzar.Gelelim şarj sıkıntısına cihazı kapatın 10 dakika kadar bekleyin ve açın orjinal şarj aletiyle deneyin düzelmesi lazım.

Oyla:

taffijun

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
tayfun
Cihazım
mi5 32gb
Konular
2
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam cihazla uyumlu şarj aleti kullanamak her zaman için tavsiye edilendir.Bilgisayarda mecbur kalmadıkça şarj etmemenizi tavsiye ederim çünkü normal şarj aletleri 1.5 ila 3 amper arası akım verirken bilgisayar 0.5 amper akım verir.Sizin cihazınız akıllı şarj özellikli normalde 1.5 saatte şarj plması gereken telefonunuz bilgisayarda 8 ila 10 saat arası şarj olabilir tabi şarj esnasında telefonla oynarsanız bu süre daha da uzar.Gelelim şarj sıkıntısına cihazı kapatın 10 dakika kadar bekleyin ve açın orjinal şarj aletiyle deneyin düzelmesi lazım.

Haklısınız bunca süredir dikkat ediyordum ilk kez mecburiyetten dolayı başka bir kabloyla bilgisayara takmak zorunda kaldım.

Cihazı kapattıktan sonra 10 dakika beklememin sebebi nedir? Çünkü dün şarjı bittikten 1 saat sonra kapalı bir şekilde şarja takmıştım. Acaba düşündüğünüz şeyi sağlamış oluyor mu öyle? Şu an yapayım dediğinizi de.

Ekleme: Denedim sorun düzelmedi malesef.

Son düzenleme:
Oyla:

halilmetekirikkale

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hallil
Cihazım
mi5s
Konular
2
Haklısınız bunca süredir dikkat ediyordum ilk kez mecburiyetten dolayı başka bir kabloyla bilgisayara takmak zorunda kaldım.

Cihazı kapattıktan sonra 10 dakika beklememin sebebi nedir? Çünkü dün şarjı bittikten 1 saat sonra kapalı bir şekilde şarja takmıştım. Acaba düşündüğünüz şeyi sağlamış oluyor mu öyle? Şu an yapayım dediğinizi de.
Hocam cihazda akıllı şarj olduğu için bazen oluyor böyle şeyler bende de oldu telefon şarj olurken hala bilgisayardaymış gibi şarj oluyor.Böyle olduğunda ben kapatıp açınca düzeliyor.

Oyla:

taffijun

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
tayfun
Cihazım
mi5 32gb
Konular
2
Hocam cihazda akıllı şarj olduğu için bazen oluyor böyle şeyler bende de oldu telefon şarj olurken hala bilgisayardaymış gibi şarj oluyor.Böyle olduğunda ben kapatıp açınca düzeliyor.
Anladım malesef aklı bilgisayarda kalmış benimkinin düzelmek istemiyor :)

wipe data yapsam işe yarar mı sizce?

Oyla:

halilmetekirikkale

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hallil
Cihazım
mi5s
Konular
2
Oyla:

taffijun

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
tayfun
Cihazım
mi5 32gb
Konular
2
Oyla:

Skorpi

Don't Worry, Be Happy :-)
Yönetici
Co-Admin
Premium Üye
MIUI Expert
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
294
Valla Allah hepinizden razı olsun, burada her birinizden yeni bir şeyler öğreniyorum....önceleri bende Cihazı PC'ye bağlayıp, yavaşça Şarj olmasını sağlıyordum...artık bunu ASLA yapmam....Çok sağolun Sayın halilmetekirikkale Üstadım

Oyla:
Üst Alt