Haber Çinden xiaomi getirme devri kapanıyor mu ?

Arkadaşlar xiaomi, türkiye pazarına yakında resmi olarak girecek sanırım, söylenenlere göre ciddi bir çalışma içerisindelermiş.

Buraya kadar herşey normal, şimdi asıl olay şu, xiaomi artık uluslararası rom yükleyip google play servisleri kurulmayacakmış :(

Çinden telefon alıp başka ülkede kullanırsan da güncellemeler çok geç gelecekmiş, xiaomi politikasını değiştirmiş :(

Detaylı anlatım mobilite de var , 35.10 da başlıyor konu.

Eğer bu anlatılanlar doğruysa ucuza telefon alma devri kapanıyor arkadaşlar.

Siz ne düşünüyorsunuz bu konu da ?

Mertal

Eski Mkalkan21 :)
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Redmi 5 Plus
Konular
23
Parayı gören bozuluyor derlerdi de inanmazdım. Eyyy gidi Xiaomi sana da diğer firmalar gibi fiyat eleştirisi vs. yapacağım aklıma gelmezdi. İnşallah söylenenler yanlış olur da çok daha iddialı şeyler yapmaya devam ederler.Ama eğer konuşulanlar doğruysa duyulmamış markaları araştırmaya şimdiden başlamak gerek :)
O zaman forumun ismini de değiştirirler artık

achfighter

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Batuhan
Cihazım
Mi 6, Mi A3
Konular
7
Android sistem için konuşuyoruz, global rom yüklenmeyecek google play kurulmayacak gibi şeylere güler geçerim ben :D
Meizu telefonları hatırlayın hocam. Başka yazılım yüklemek imkansız değil ama o kadar zor ki insanı bezdiriyor.

FireSwords

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Arda
Cihazım
Xiaomi Mi 5S
Konular
3
Meizu telefonları hatırlayın hocam. Başka yazılım yüklemek imkansız değil ama o kadar zor ki insanı bezdiriyor.
Meizu farklı bir konu, ısrarla MediaTek'in çöp işlemcilerini kullandıkları için onlar için AOSP ROM derlemek çok zor. Xiaomi genelde Qualcomm işlemciler kullanıyor, bu telefonlara AOSP ROM geliştirmek mümkün.

Zenex

Zirveye Doğru
Onursal Yönetici
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Baki
Cihazım
OnePlus 7T Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
62
Son kullanıcı için zor olabilir hocam ama imkansız değil hiçbir şey.

Redmi Note 4 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Video kime ait ve hangi kaynağa dayanarak bu yorum yapılmış bilemiyorum ama Google ve Qualcomm ile bu kadar sıkı ilişkiler kurmuşlarken iddia pek mantıklı gelmedi. Her şeyden öte bu Xiaomi'nin Hindistan'ı gözden çıkartması anlamına gelir ki şu anki durumda Hindistan Çin'den bile önemli.

system

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
murat
Cihazım
Mİ 8
Meslek
Oto müzik
Konular
43
Video kime ait ve hangi kaynağa dayanarak bu yorum yapılmış bilemiyorum ama Google ve Qualcomm ile bu kadar sıkı ilişkiler kurmuşlarken iddia pek mantıklı gelmedi. Her şeyden öte bu Xiaomi'nin Hindistan'ı gözden çıkartması anlamına gelir ki şu anki durumda Hindistan Çin'den bile önemli.
Cantara hocam, haberi yapanlar 3. sınıf haberci değiller ama, erdi ve mesut bey donanımhaber den.

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Cantara hocam, haberi yapanlar 3. sınıf haberci değiller ama, erdi ve mesut bey donanımhaber den.
O zaman geri alıyorum hocam. Erdi hocam da Mesut hocam da teyit almadan, güvenilir kaynaklara dayandırmadan bu tarz bir şey söylemezler. Video linkini rica edebilir miyim?

lastreal555

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
Adım
ali
Cihazım
xiaomi mi 4
Konular
48
Arkadaşlar xiaomi, türkiye pazarına yakında resmi olarak girecek sanırım, söylenenlere göre ciddi bir çalışma içerisindelermiş.

Buraya kadar herşey normal, şimdi asıl olay şu, xiaomi artık uluslararası rom yükleyip google play servisleri kurulmayacakmış :(

Çinden telefon alıp başka ülkede kullanırsan da güncellemeler çok geç gelecekmiş, xiaomi politikasını değiştirmiş :(

Detaylı anlatım mobilite de var , 35.10 da başlıyor konu.

Eğer bu anlatılanlar doğruysa ucuza telefon alma devri kapanıyor arkadaşlar.

Siz ne düşünüyorsunuz bu konu da ?
Xiaomi bunu yaparsa tabiri caizse kendi ayağına sıkar. Çünkü xiaomi yi xiaomi yapan öncelikle fiyatıdır. Doğru olmamasını ümit ediyorum. O zaman cazibesini kaybeder. Düz mantık yürütüyorum ve doğru olmayacağını tahmin ediyorum. Çünkü mevcut satış politikasıyla bu yerlere geldi xiaomi. Tabiki bu kadar büyük firmanın arge 'si bunları derinlemesine düşünüyordur. Bence yazılanları yaparsa kaybeder ve diğer firmalardan farkı kalmaz. Ama madalyonun ters tarafından bakarsakta piyasada yer edinmek için ilk etapta f/p politikasını güderek , yer edindikten sonrada fiyatı yükseltebilir, ticarette malesef sık yapılan bir şey bu. Yukarıda belirttiğim gibi çok ama çok büyük yanlış olur bu(bunu duygusal olarak söylemiyorum) , çünkü ticarette birde sürümden kazanma politikası vardır. Bekleyip göreceğiz, umarım xiaomi efsanesi bitmez...

MI MAX 2 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

lastreal555

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
Adım
ali
Cihazım
xiaomi mi 4
Konular
48
Mi Max 3 benin SON telefonum olacak....zaten bir kaç sene sonra da bambaşka bir boyuta geçeceğiz...yakında bununla ilgili konu açacağım İnşallah

Gesendet von meinem Redmi Note 4X mit Tapatalk
Hocam büyük bir merakla bekliyorum :) çok gecikmesin lütfen :)

MI MAX 2 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Buldum ve video'nun ilgili bölümünü izledim hocam. Orada bahsedilen şey Google Play Store sertifikası olmadan uygulama yüklenmemesi. Aşağıdaki bağlantıda bahsetmiştik. Rehber - Google Play Store Cihaz Sertifikalı Değil Hatası ve Çözümü

Erdi hocam ise ayrıntılı olarak bahsetmemiş. Sadece güncellemelerin geç geceğinden veya global rom kurulamayacağından bahsetmiş. Şu anda kendisinde incelemesi için gönderdiğimiz Redmi 5 plus model cihaz bulunuyor. Zannediyorum bu cihazda görmüş olduğu bir eksiklik/fazlalık üzerine böyle bir yorum yapmış. Detaylı incelemesini yayınladığında bizleri de aydınlatır umarım. Fakat tahminim sadece Çin için çıkardığı bazı modellere global rom yayınlanmamış olmasından bahsediyor...

Üst Alt