Çekiliş --- 10 kişiye Çeşitli Hediyeler ---

Hot.Coffee

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kadir
Cihazım
Xiaomi Mi 5
Konum
İzmir
Katılım
12 Ağustos 2016
Konular
14
Mesajlar
147
Tepkime puanı
35
Puanları
28
Bilgelik Vadisi | Antalya
Bilgelik Vadisi, turizmin cenneti Antalya'da bulunmasına rağmen çoğu Antalyalı tarafından bile bilinmeyen doğal bir güzellik. Yaklaşık 600 metre yüksekliğinde uçurumlardan meydana gelen bu kanyonun tabanından ise turkuaz rengiyle Köprüçay Nehri akmakta. Bu vadi henüz hiçbir turizmci tarafından keşfedilmediği için herhangi bir ulaşım yolu bulunmamakta, sadece yaya olarak orman yollarından ulaşılabilmektedir.

Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir
 

PURE

PORTAKAL
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Buğra Çağlar
Cihazım
Mi 9T - DaVinci
Meslek
Tekniker
Konum
Kayseri
Katılım
2 Ocak 2016
Konular
87
Mesajlar
1.236
Tepkime puanı
1.922
Puanları
138
İnsuyu Mağarası - Burdur

Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir


Burdur il merkezine göre güneydoğuda 10 km uzaklıkta bulunmaktadır. Mandıra köyü sınırları içerisindedir. Uzunluğu 597 m ve en geniş yeri 80 m dolayındadır. Birbirine bağlı 9 boşluktan oluşur. Boşluk yanaklarında birikmiş sular gölcükler oluşturmuştur. Gölcükler mağara tabanından geçen karstik bir yer altı akarsuyu ile birbirine bağlıdır.

Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir


Mağara yatay olarak uzanır ve hidrolojik olarak kaynak özelliği taşımaktadır. Yani aktif olup çok dönemli oluşum özelliği taşımaktadır. Jura-Kretase yaşlı kireçtaşları içerisinde oluşmuş bulunan mağara aynı zamanda kırık hatlar üzerinde bulunmaktadır. İnsuyu mağarasının suları aynı fay üzerinde ve kuzeyde bulunan Kızılin mağarasından gelmektedir. Doğu-Batı ve Kuzey-Güney yönlü fay hatlarının kesişme yerinde bulunan mağara ağzından çıkan kaynak suları mağara üzerinde traverten düzlükleri oluşturmuştur.

Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir


İnsuyu mağarasında; karstik yapının zamanla erimesi ve aşınması sonucunda mağara içinde sarkıt ve dikitler meydana gelmiştir. Ayrıca girintili çıkıntılı çeşitli yönlere açılan dehlizler bulunmaktadır.

Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir


Sarkıt ve dikitlerle kaplı mağaranın girişindeki bir faydan çıkan karbonatlı maden suyu mağara içindeki küçük bir yer altı deresinin suyuna karışmaktadır.

Medyaları görmek için kayıt olmalısınız
 

arzuaranci

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Arzu
Cihazım
iphone6
Yaş
30
Konum
Antalya
Katılım
31 Ağustos 2016
Konular
0
Mesajlar
4
Tepkime puanı
2
Puanları
3
Olympos 'de kurulmuştur. M.Ö. 100'de Lykia birliğinin önde gelen ve üç oy hakkına sahip altı şehrinden birisi olmuştur. M.Ö. 78'de Roma komutanı Servilius Isauricus Olympos'u korsanlardan temizleyerek şehri Roma topraklarına katmış ve kent Roma dönemi öncesinde de bilinen tabii gazların yandığı Çıralı'daki Demirci tanrı Hephaistos kültü için inşa edilen açık hava sunaklarıyla da büyük bir ün sahibi olmuştur. Orta Çağın başlarında, M.S. 4., 5. yy yazılı kaynaklarından hıristiyanlaşan Olympos'un ilk piskoposlarına dair bilgi alınsa da kentin 7. yy'dan sonrası şimdilik karanlıktır. Kentte M.S 5. yy ile 7. yy arasına tarihlenebilecek 12 adet Bizans Kilisesi yer almaktadır ki, bu da Hıristiyanlığın ilk yıllarında Olympos'un önemli bir kent olduğunu göstermektedir.
Olympos, içinden geçtiği dereciğin iki yanına yayılmıştır. Kumsaldan da görülen ve mezarların üzerinde bulunan yüksek tepe Olympos'un akropolü olarak adlandırılsa da bu alanda yalnızca orta çağ'a ait bir hisar yer almaktadır.

Olympos SIT alanı kapsamında olduğu için antik alan ve çevresinde yapılaşma yasaktır. Konaklama ağaç evlerde yapılır. Burası gezgincilerin en önemli durağıdır. Ayrıca bölge yakınlarındaki da ilgilenenler için ideal bir bölgedir.
Olimpos , Antalya'ya 100 km. uzaklıkta, Caretta Caretta kaplumbağalarının yavrulama alanı olduğundan sit alanı olarak korunan, genellikle üniversite öğrencilerinin ve sırt çantalı Turistlerin tercih ettiği tatil köyü. Ağaç evleri, çadır mekanı olarak kullanılabilecek açık alanları, Likya Yolu üzerinde bulunması önemli özellikleridir. Beydağları - Olimpos Sahil Milli Parkı sınırları içinde yer alır.
 

Ekli dosyalar

  • 13551622_824073624403967_1997997435_n.jpg
    13551622_824073624403967_1997997435_n.jpg
    67,1 KB · Görüntüleme: 19
  • IMG_8457.jpg
    IMG_8457.jpg
    2,9 MB · Görüntüleme: 20
  • IMG_8517.jpg
    IMG_8517.jpg
    1,6 MB · Görüntüleme: 18
  • IMG_8688.jpg
    IMG_8688.jpg
    2,9 MB · Görüntüleme: 18
  • olympos_ceneviz_kalesi.jpg
    olympos_ceneviz_kalesi.jpg
    402,5 KB · Görüntüleme: 19

lifelock

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Mustafa
Cihazım
Mi4
Yaş
35
Konum
İstanbul
Katılım
2 Ocak 2016
Konular
0
Mesajlar
8
Tepkime puanı
0
Puanları
1
Ihlara Vadisi

'a 40 km uzaklıktadır.

, 'volkanından püskürtülen lavların akarsu aşındırması sonucunda oluşan cemal şekilli bir vadidir. Melendiz çayı, milyonlarca yıllık bir sürecin sonunda, 14 kilometre uzunluğunda ve yüksekliği yer yer 110 metreye ulaşan kanyon görünümlü bu vadiyi meydana getirmiştir. Bu çatlaklardan yol bulan kanyonun bugünkü halini almasını sağlayan Melendiz çayına ilk çağlarda Kapadokya ırmağı anlamına gelen "Potamus Kapadukus" denilmekteydi.

14 km uzunluğunda ki vadi Ihlara'dan başlar, 'de son bulur. Vadinin yüksekliği yer yer 100 –150 m dir. Vadi boyunca kayalara oyulmuş sayısız barınaklar, mezarlar ve kiliseler bulunmaktadır. Ihlara vadisi'nde kiliselerdeki süslemeler 6. yüzyılda başlayarak 13. yüzyılın sonuna kadar devam etmiştir.

Bazı barınaklar ve kiliseler yeraltı şehirlerinde olduğu gibi birbirine tünellerle bağlantılıdır.
 

Ekli dosyalar

  • indir.jpg
    indir.jpg
    12,1 KB · Görüntüleme: 20

muratxiaomi

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
murat
Cihazım
xiaomi mi4
Yaş
39
Konum
mersin
Katılım
10 Ağustos 2015
Konular
13
Mesajlar
89
Tepkime puanı
9
Puanları
8
kayacı vadisi ( doktorun yeri ) tam bir doğa harikası (MERSİN)
 

Ekli dosyalar

  • kayaci004.jpg
    kayaci004.jpg
    44,7 KB · Görüntüleme: 17

oruba

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
özkan
Cihazım
Xiaomi MI4
Meslek
Gazeteci/Müzisyen
Yaş
43
Konum
istanbul
Katılım
19 Nisan 2015
Konular
93
Mesajlar
1.006
Tepkime puanı
221
Puanları
78
Erdemli'nin önemli turizm merkezi olan Kızkalesi Erdemliye 23, Mersin'e 60 km mesafededir. Özellikle yaz aylarında büyük bir canlılığın yaşandığı kasabaya, ulaşım minibüslerle sağlanmaktadır. Kasabada taşıma kooperatifi olduğu için ulaşım problemi yoktur. Günün her anında Mersin ve Erdemli İlçesi'ne ulaşmak mümkündür. Buranın tarihi adı Korykos'tur.
 

Ekli dosyalar

  • 22-06-45-9472-arestemis-kiz-kalesi-2597-950px.jpg
    22-06-45-9472-arestemis-kiz-kalesi-2597-950px.jpg
    512,1 KB · Görüntüleme: 13
Son düzenleme:

siranusta

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Mi 5sPlus'lu
Cihazım
Masum Köylü
Katılım
1 Haziran 2014
Konular
98
Mesajlar
576
Tepkime puanı
34
Puanları
28
Bu sadece başlangıç.

GÖBEKLİ TEPE

Dünyada insanlık tarihini değiştiren tapınak. Yirmiye yakın tapınak olduğu ondokuz senede altı tanesinin gün yüzüne çıktığı biliniyor. Günümüzden tam 12.000 yıl önce yapılmış bu tapınaklar dünyanında ilk tapınağı En eski yapıttan 7500 yıl daha eskiye ait:Göbeklitepe bu zamana kadar bilinen en eski yapıt ve tapınaktan 7500 yıl daha eskiye ait. Göbeklitepe'nin keşfine kadar bilinen en eski tapınak ise Malta'da bulunmakta ve 5000 yaşında. Ayrıca Stonehenge'den 7000, Mısır piramitlerinden ise 7500 yıl daha yaşlı.

BALIKLIGÖL
Hz. İbrahimin ateşe atıldığı yer.
Balıklı göl Urfanın Güneybatısında yer alıp, devrin zalim Babil hükümdarı Nemrut tarafından Hz. İbrahim mancılıkla ateşe atıldığı sırada oluşmuştur. Allah tarafından peygamberlik görevi verildikten sonra putlarla mücadele eden Hz. İbrahim Nemrutun dikkatini çekmiş ve Hz. İbrahime düşman olmuştur. Rivayete göre Nemrut bir gece rüyasında yıldız görür. Bu rüyadan çok etkilenen Nemrut rüyasını yorumlatır.

Rüya yorumcuları o yıl dünyaya gelecek erkek çocuğunun hükümdarlığı elinden alacağını söylüyorlar. Bunun üzerine Nemrut o sene doğan tüm erkek çocukları öldürtme emri veriyor. Hz İbrahimin babası bu emri duyarak doğum yapmak üzere olan hanımını mağraya götürüyor. Ve hanımı orada doğum yaptıktan sonra evladını orada bırakarak köye geliyor.

Bir müddet sonra gittiğinde bakıyorki evladı yaşıyor ve bir ceylan tarafından besleniyor. Yaradan rabbim yaşatmak istediğinde her şekilde yaşatıyor.

HARRAN

Şehrin adının ilk geçtiği buluntular MÖ 2250 yıllarına ait Ebla'da bulunan çivi yazılıtabletlerdir. Bu tabletlerde şehir "Ha-ra-an" olarak adlandrılmaktadır. MÖ 2. binyıl başlarına tarihlenen ve Kültepe'yle Mari'de bulunan çivi yazılı tabletlerdeyse kentin adı "Har-ra-na" veya "Ha-ra-na" diye geçmektedir.
Kuran'ı Kerim'de adı geçen Nuh'un kavmi olarak kabul edilen ve ehli kitaptan sayılan Sabii'lerin ana vatanı olarak kabul edilir.Harran'ı n en çok ilgi çeken yanı, bindirme tekniğinde yapılmış külah biçimindeki konik kubbeli evleridir. Kubbeli evlerin tarihi, M.Ö. VI. bine kadar gitmektedir. Kubbeli ev geleneği, Mezopotamya, Transkafkasya ve Ege'de M.Ö. III. bine kadar devam ettirilmiştir.

HALFETİ
Halfeti Şanlıurfa ilinin bir ilçesidir. M.Ö.855 yılında Asur kralı III. Salmanassar tarafından zapt edildiği zaman Şitamrat adını taşıyordu. Yunanlılar bunu değiştirerek Urima adını vermişlerdir. Süryaniler ise Kal’a Rhomeyta ve Hesna the Romaye adlarını kullanmışlardır. Şehir Arapların eline geçtikten sonra Kal’at-ül Rum adı takılmıştır. II. yüzyılda Bizanslıların eline geçince bu kez Romaion Koyla adını almıştır.
1280 yılında Beysari komutasındaki Memluk ordusu tarafından kuşatılmış, sonuç alınamayınca şehirdeki Hıristiyan mahalleleri beş gün süreyle yağmalandı. 1290 yılında bu kez Memluk Sultanı Eşref tarafından feth edildi. Ve son kez Memlükler tarafından tamir edilen şehre Kal’at-ül Müslimin adı verildi. Yavuz Sultan Selim zamanında Osmanlılara geçen şehir, zamanımızda da kullanılan Urumgala ve Rumkale adlarını alarak 1954 yılında ilçe haline getirilmiştir
 

Ekli dosyalar

  • images.jpg
    images.jpg
    25,1 KB · Görüntüleme: 10
  • images (3).jpg
    images (3).jpg
    42 KB · Görüntüleme: 10
  • images (2).jpg
    images (2).jpg
    32,1 KB · Görüntüleme: 10
  • images (1).jpg
    images (1).jpg
    41 KB · Görüntüleme: 10

cihan

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
cihaan
Cihazım
xiaomi mi4
Yaş
30
Konum
balkesir
Katılım
18 Ocak 2016
Konular
4
Mesajlar
22
Tepkime puanı
6
Puanları
3
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.


Burası Balıkesir Değirmen boğası tabiat parkı. bir ilkbahar ayında keşiflerde doğa sanatının aynası su yansıması bizi muhteşemliğiyle etkilemişti. Sudaki bu yansımaya baktığımda normal başımı kaldırıp gökyüzüne bakması gibi .Yerdeki ağaç kökleri olmasa galiba herkes gökyüzü çekmiş gibi zannederler. Belki bunu yazmasam bakanlarda aynı şeyi düşünecekler. Aslında doğanın yansıması hayatımızın bir sanatıdır...
 

erhan52

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
erhan
Cihazım
mi5s
Yaş
33
Konum
ordu
Katılım
18 Mart 2016
Konular
5
Mesajlar
47
Tepkime puanı
6
Puanları
8
Burası da Ordu şehir merkezine 530 mt yükseklikteki Boztepe. Muhteşem Ordu manzarası ve mavinin ve yeşilin buluştuğu yer :)
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
 

Damenda

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Merthan
Cihazım
Xiaomi Mi4
Yaş
24
Konum
Bolu
Katılım
25 Ocak 2016
Konular
3
Mesajlar
27
Tepkime puanı
2
Puanları
3
Ayder Yaylası

350 m. yükseklikteki Ayder yaylası Karadeniz yaylalarının en bilinenidir. Her türlü alt yapı hizmeti tamamlanmış olan yayla kasaba görünümündedir. Zengin flora ve faunasının yanı sıra kaplıcası ile ünlenmiştir.50 C derce sıcaklıkta kaplıca suyu; romatizma, kadın hastalıkları ve mide rahatsızlıklarına şifa olmaktadır. Kaçkar dağlarına tırmanış güzergahında bulunan yayla çevresinde, çengel boynuzlu dağ keçisi, vaşak, ayı, kurt gibi yaban hayvanları yaşadığı ortamda izlenebilir.
 

Ekli dosyalar

  • ayder_1.jpg
    ayder_1.jpg
    58,3 KB · Görüntüleme: 12
Üst Alt