Çözüldü can not read from port COM3 Hatası - MiFlash Beta

memososisi

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Alp
Cihazım
Xiaomi Redmi 5+
Konular
6
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Stock Rom MIUI11 Android 8.1.0
Telefon Modeli
Xiaomi Redmi 5 Plus
Bootloader Kilidi
Kapalı
Maalesef bu hatayı alıyorum napmalıyım, cihazım Xiaomi Redmi 5 Plus 32 GB. Bootloader kapalıydı, EDL Moda soktum sonunda. Aygıt yöneticisinde böyle görüyor cihazı:

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    32,2 KB · Görüntüleme: 97
  • öö.PNG
    öö.PNG
    20,1 KB · Görüntüleme: 89

memososisi

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Alp
Cihazım
Xiaomi Redmi 5+
Konular
6
tam
mi 5 kullanıcıları cevaplasa daha iyi olur o cihazda farklı bir durum söz konusu değilse normal global yükleyince sorunsuz açılması gerek
tamamdır bu arkadaş da benimle aynı şeyi yapmış: Recovery - Redmi 5 Plus Bootloop , Main Menu de kalma, Brick Telefon Kurtarma
o da global yüklemiş, inşallah olur.
anlamayan arkadaşlar için: Benim telefonum zaten globalmış, sanırım ben clean all and lock dedikten sonra yeterli vakit beklemediğim için cihaz brick oldu. Şimdi china rom attım ama ingilizce seçsek bile neredeyse her şey çince. Ben de şimdi global rom yükleyeyim diyorum.

Oyla:

emrahk

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emrah
Cihazım
Mi 9T Pro
Konular
41
tam

tamamdır bu arkadaş da benimle aynı şeyi yapmış: Recovery - Redmi 5 Plus Bootloop , Main Menu de kalma, Brick Telefon Kurtarma
o da global yüklemiş, inşallah olur.
Tamamdir. Hadi insallah sorunsuz normale dönsün telefonunda rahatlayalim
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Benim telefonum zaten globalmış, sanırım ben clean all and lock dedikten sonra yeterli vakit beklemediğim için cihaz brick oldu.
bu durumda edl modda yanlış rom yüklemeye çalıştığınız için mi hata alıyor muşsunuz? çözümü net belirtelim ki ihtiyacı olan arkadaşlara yardımı dokunsun

Son düzenleme:
Oyla:

memososisi

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Alp
Cihazım
Xiaomi Redmi 5+
Konular
6
Tamamdir. Hadi insallah sorunsuz normale dönsün telefonunda rahatlayalim

bu durumda edl modda yanlış rom yüklemeye çalıştığınız için mi hata alıyor muşsunuz? çözümü net belirtelim ki ihtiyacı olan arkadaşlara yardımı dokunsun
yok hocam cihaz kurtulursa cihazdan yazacağım buraya. şu an romu kurdum, cihazın açılmasını bekliyorum. Umarım bu miui sürümü bu cihazda desteklenmiyor hatası almam.
evet ya ben bu hatayı yapmışım: Çözüldü - This MIUI version can`t be installed on this device" sorunu.

Ekli dosyalar

• ddlladladldld.PNG
    ddlladladldld.PNG
    19,2 KB · Görüntüleme: 16
Oyla:

StreX

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ㅤㅤㅤㅤㅤㅤ
Cihazım
ㅤㅤㅤㅤㅤㅤ
Konular
241
Oyla:

emrahk

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emrah
Cihazım
Mi 9T Pro
Konular
41
ben hala herşey sorunsuz çalışıyor demesini bekliyorum arkadaşın ancak o zaman rahatlayacağız :) ve açık bir şekilde yaşadığı sorunu nasıl çözdüğünü de anlatırsa iyi olur

Oyla:

StreX

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ㅤㅤㅤㅤㅤㅤ
Cihazım
ㅤㅤㅤㅤㅤㅤ
Konular
241
ben hala herşey sorunsuz çalışıyor demesini bekliyorum arkadaşın ancak o zaman rahatlayacağız. ve açık bir şekilde yaşadığı sorunu nasıl çözdüğünü de anlatırsa iyi olur
Hocam,kullandığı cihaz için hard brick olduğu zaman yetkili hesaba gerek yok,buraya kadar işlemlerin zaman almasının sebebi işlemleri düzgün yapamamış olmasından kaynaklıydı,işlem başarılı bir şekilde tamamlanınca zaten(hard brick düzelince)rom atmak kolay,daha güncel bir cihaz olsaydı arka kapağın yapıştırmasını sök,edl moda al,yetkili hesap gerekiyor,tekrar kapatmaya çalış yapıştırıcı gerek vs vs vs,bence şanslıydı kendileri :)

Oyla:

emrahk

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emrah
Cihazım
Mi 9T Pro
Konular
41
Hocam,kullandığı cihaz için hard brick olduğu zaman yetkili hesaba gerek yok,buraya kadar işlemlerin zaman almasının sebebi işlemleri düzgün yapamamış olmasından kaynaklıydı,işlem başarılı bir şekilde tamamlanınca zaten(hard brick düzelince)rom atmak kolay,daha güncel bir cihaz olsaydı arka kapağın yapıştırmasını sök,edl moda al,yetkili hesap gerekiyor,tekrar kapatmaya çalış yapıştırıcı gerek vs vs vs,bence şanslıydı kendileri :)
anladığım kadarıyla ya edl moda düzgün alınamadı cihaz yada edl modda çin romu atması gerekiyordu ama global atmaya çalışıyordu. yapamamasının sebebi buydu sanırım

Oyla:

StreX

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ㅤㅤㅤㅤㅤㅤ
Cihazım
ㅤㅤㅤㅤㅤㅤ
Konular
241
anladığım kadarıyla ya edl moda düzgün alınamadı cihaz yada edl modda çin romu atması gerekiyordu ama global atmaya çalışıyordu. yapamamasının sebebi buydu sanırım
Edl moddan düşmüştü bir ara cihaz hocam,bir de bilgisayar da bazen problem yaratabiliyor maalesef.Kendi bilgisayarımda defalarca kez attım ama bazı bilgisayarda aynı işlemleri yaparken sorun yaşadım.

Oyla:

emrahk

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emrah
Cihazım
Mi 9T Pro
Konular
41
Edl moddan düşmüştü bir ara cihaz hocam,bir de bilgisayar da bazen problem yaratabiliyor maalesef.Kendi bilgisayarımda defalarca kez attım ama bazı bilgisayarda aynı işlemleri yaparken sorun yaşadım.
evet bende 2 kez yaşadım ilkinde çok bilgi sahibide değildim sabaha kadar pc nin cihazı görmesi için uğraşıp hardbrick oldu zannederek vazgeçmiştim. sonra eski dandik bir pc de bir kerede rom atıp kurtarmıştım cihazı :) sürekli sorunsuz kullandığım usb portu bile geçenlerde aynı şekilde cihazı görmemeye başladı ve port değiştirerek çözdüm sorunu. nereden problem çıkacağı hiç belli olmuyor

Oyla:

memososisi

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Alp
Cihazım
Xiaomi Redmi 5+
Konular
6
Geçmiş olsun,bundan sonra umuyorum cihaza müdahele ederken daha dikkatli olursunuz,çünkü bu kısma gelene kadar her şeyi baştan sarma yaptınız.
Allah hepinizden binlerce kez razı olsun, telefon çalışıyor sorunsuzca. IMEI vs. de gitmedi. Global stock rom'u rahatlıkla kurdum. Çok teşekkür ederim.

Can not read from port COM3 hatasının çözümü için MiFlash 2016 versiyonunu kullanmanız ve ayrıca EDL moda almanız, cihazın EDL moddan çıkmaması için de diğer usb ya da şarj kablolarını sökmeniz gerekli ve sadece telefon usb kablosunun bağlı olması gerekli. Ben PC şarjdayken yaptığım ve Mi Flash 2016 versiyonunu kullanmadığım içinmiş.

evet bende 2 kez yaşadım ilkinde çok bilgi sahibide değildim sabaha kadar pc nin cihazı görmesi için uğraşıp hardbrick oldu zannederek vazgeçmiştim. sonra eski dandik bir pc de bir kerede rom atıp kurtarmıştım cihazı :) sürekli sorunsuz kullandığım usb portu bile geçenlerde aynı şekilde cihazı görmemeye başladı ve port değiştirerek çözdüm sorunu. nereden problem çıkacağı hiç belli olmuyor
sorunun çözümü şu: Arkaplanda Chrome,Steam vs. hiçbir şey açık kalmasın sadece flash programı olsun, aygıt yöneticisini de kapatın zaten refreshlediğinizde COM3 ya da COMx olarak gözükür (x sizin portunuz) + sadece telefon usb kablosu olsun, mouse usb'si falan da takılı olmasın + son olarak pc şarjdayken flaşlamayın. Ben Mi Flash 2016 64 Bit sürümünü kullandım. Bence başka sürüm kullanmayın, hepsini denedim, hello packet hatası verdi.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Oyla:
Üst Alt