Çözüldü can not read from port COM3 Hatası - MiFlash Beta

memososisi

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Alp
Cihazım
Xiaomi Redmi 5+
Konular
6
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Stock Rom MIUI11 Android 8.1.0
Telefon Modeli
Xiaomi Redmi 5 Plus
Bootloader Kilidi
Kapalı
Maalesef bu hatayı alıyorum napmalıyım, cihazım Xiaomi Redmi 5 Plus 32 GB. Bootloader kapalıydı, EDL Moda soktum sonunda. Aygıt yöneticisinde böyle görüyor cihazı:

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    32,2 KB · Görüntüleme: 97
  • öö.PNG
    öö.PNG
    20,1 KB · Görüntüleme: 89

Ersinasil

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ersin
Cihazım
Mi 9t
Konular
19
Kardeşimin telefonunu yaparken ilk aynı hatayı aldık. Sonra size yazdığım yolu uygulayın a gördü telefonu. Ve bir bilgisayarda takılı olan maus için Bluetooth aparatı vardı o da çakışma yapıyordu. Onu da çıkarttık. Deneyim oldu bize de. Bi deneyin bakalım. Umarım olur. Ama aynen uygulayın söylediğim yolu.

Oyla:

memososisi

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Alp
Cihazım
Xiaomi Redmi 5+
Konular
6
Kardeşimin telefonunu yaparken ilk aynı hatayı aldık. Sonra size yazdığım yolu uygulayın a gördü telefonu. Ve bir bilgisayarda takılı olan maus için Bluetooth aparatı vardı o da çakışma yapıyordu. Onu da çıkarttık. Deneyim oldu bize de. Bi deneyin bakalım. Umarım olur. Ama aynen uygulayın söylediğim yolu.
siz de daha sonradan mı batarya soketini ana karta taktınız

Oyla:

memososisi

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Alp
Cihazım
Xiaomi Redmi 5+
Konular
6
Bu son uyarım olacak hocam. Eğer bundan sonra aynı sorun için başka konu açarsanız süreli veya süresiz uzaklaştırma alabilirsiniz
tamam özür dilerim
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Evet. Söylediğim şekilde Bi deneyin bakalim
teşekkürler ama soketi taktıktan sonra telefonun açılması lazım, fastboot moda mı aldınız ardından? yoksa mi recovery 3.0 (main menu)'den mi devam ettiniz?

Oyla:

Ersinasil

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ersin
Cihazım
Mi 9t
Konular
19
Bu kadar soru sormak yerine Bi deneseniz mi acab. Defalarca aynı şeyi sormaktan kolay denemek. İzlediğimiz yolu anlattım. Daha denemeden söyle olur böyle olur demek yanlış. Önce Bi deneyin size zahmet :)

Batarya soketini takınca telefon açılmaz. Güç tuşuna basmak lazım telefonu açmak için. Ayrıca telefonu acmayacaksiniz zaten. Tekrar yazmak zorunda bırakmayın.

Oyla:

memososisi

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Alp
Cihazım
Xiaomi Redmi 5+
Konular
6
h
Bu son uyarım olacak hocam. Eğer bundan sonra aynı sorun için başka konu açarsanız süreli veya süresiz uzaklaştırma alabilirsiniz
hocam bir telefonun china stock mu global stock mu olduğunu nereden anlarız

Bu kadar soru sormak yerine Bi deneseniz mi acab. Defalarca aynı şeyi sormaktan kolay denemek. İzlediğimiz yolu anlattım. Daha denemeden söyle olur böyle olur demek yanlış. Önce Bi deneyin size zahmet :)

Batarya soketini takınca telefon açılmaz. Güç tuşuna basmak lazım telefonu açmak için. Ayrıca telefonu acmayacaksiniz zaten. Tekrar yazmak zorunda bırakmayın.
hocam şarja takınca ve batarya soketini ana karta bağlayınca zaten telefon otomatik açılıyor. Onu kastetmiştim. (pcye takıyoruz eğer batarya bağlıysa şarj oluyor)

Oyla:

emrahk

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emrah
Cihazım
Mi 9T Pro
Konular
41
normal fastboot a alıp rom atamıyor musunuz? neden edl moda almaya çalışıyorsunuz cihazı? ayrıca mi flash ın 64bit sürümünü indirin beta ile ne işiniz var

Oyla:

StreX

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ㅤㅤㅤㅤㅤㅤ
Cihazım
ㅤㅤㅤㅤㅤㅤ
Konular
241
normal fastboot a alıp rom atamıyor musunuz? neden edl moda almaya çalışıyorsunuz cihazı? ayrıca mi flash ın 64bit sürümünü indirin beta ile ne işiniz var
Hard brick olmuş cihaz hocam önceki konularına bakabilirsiniz.

Oyla:

memososisi

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Alp
Cihazım
Xiaomi Redmi 5+
Konular
6
fastboota alabiliyorum ama cihaz locked. mecbur edl moddan. edl moda almak basitleşti ama bu sefer can not read from port COM4 diyor. Portu kullanabilecek olan uygulama Chrome. Kapattım. Bu sefer, farklı tepki aldım. Bu sefer dedi ki: Altta device is busy yazısı varken flash durum bölümünde no hello packet tarzı bir yazı. Yani bu sefer no hello packet hatası.

Oyla:
Üst Alt