Yardım Çağrı Problemi

ironman

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Aytek
Cihazım
Mi 6
Konular
3
Merhabalar;

Direk konuya giriş yapıyorum. Şuanda kullandığım mi 6 cihazımda 1 sorun mevcut. Bu sorun bana gelen aramalar veya benim yaptığım aramalarda ortaya çıkıyor.

Karşıdaki ile bağlantı kuramıyor, çağrı kesiliyor. Yaptığım kontrollerde mesela 4g çeken telefon arama yaparken ya hiç çekmiyor yada sinyal gücü çok fazla azalıyor bağlantı kopuyor.

Bu sorun hep olmuyor ama oluyor sonuçta. Satın aldığım firma ile konuştum bir kaç kişide daha varmış sorun yazılımsalmış. Yeni gelecek güncelleme ile düzelir vs dendi.

Birde hiç 4.5g ibaresi göremedim hep 4g de kalıyor. Turk Telekom hattım.

Yardımlarınızı bekliyorum. Çözüm var mıdır ? Yoksa beklemeli miyim?

dalileon

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Umut
Cihazım
Mi5 Pro
Meslek
Front-End Developer & Web Design Expert
Konular
7
Katmiyorum, o eksidendi hocam. Şimdi 3 operatorde köyde ve şehirde çekiyor. Ayrica en iyi turkcell kullanan deneyimleyebilir ne demek? Sizin karşılaştırma şansınız oldu mu? Turkcell den turk telekom a geçen biri olarak pek bir fark görmedim çekim açısından. İnternetleri de turkcell e göre daha hızlı bence yani en azindan türk Telekom un.

Lenovo K53a48 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

O zaman çekim gücü azaldığı yerlerde neden 3g veya E (Edge)'ye düşüyor? İnternet veri bağlantısı için şöyle diyebilirim: Bulunduğunuz yerde operatörünüzün kullanıcılarının yarattığı veri yoğunluğu hızı etkiler. Baz istasyonu sayısı da önemli ki ne kadar çok varsa o kadar çok yoğunluk baz istasyonlarına dağıılır. Ama telefondaki çekim gücünde problem varsa Turkcell ile ve 2 telefonla test edin. Ben bu telefonda 4.5G sorunu yaşamıyorum.

Oyla:

Dominikk

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ozan Süner
Cihazım
Xiaomi Mi6
Konular
1
O zaman çekim gücü azaldığı yerlerde neden 3g veya E (Edge)'ye düşüyor? İnternet veri bağlantısı için şöyle diyebilirim: Bulunduğunuz yerde operatörünüzün kullanıcılarının yarattığı veri yoğunluğu hızı etkiler. Baz istasyonu sayısı da önemli ki ne kadar çok varsa o kadar çok yoğunluk baz istasyonlarına dağıılır. Ama telefondaki çekim gücünde problem varsa Turkcell ile ve 2 telefonla test edin. Ben bu telefonda 4.5G sorunu yaşamıyorum.
Bizde yaşamıyoruz zaten. Hız önemli, ama dert değil. Konu başlığındaki asıl önem arz eden konu telefonun çağrı sırasında hattan düşmesi ve görüşmenin yapılamaması. Zaten ağırlıklı yorumlar da buna gelmiş.

Ama sizin İstediğiniz yere dönecek olursak bu testin hala pek çok yerde ve farklı zamanlarda yapılması gerektiğini düşünüyorum.

Konuya hakim arkadaşlar daha net cevaplar vereceklerdir. İyi geceler dilerim.

Oyla:

dalileon

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Umut
Cihazım
Mi5 Pro
Meslek
Front-End Developer & Web Design Expert
Konular
7
Bu arada çağrı sırasında kesinti nadiren bende de oluyor. Belki betada düzeltilmiştir ama 3. parti temaları yükleyemediğim için stable rom kullanıyorum şu an. Aynı sorun olunca konuya bakayım dedim, kimseye çözüm üretemeden 4g muhabbeti yapmışız :D

Oyla:

ironman

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Aytek
Cihazım
Mi 6
Konular
3
4.5G, 4G falan bence çok takılanacak bir problem değil. Ama bir telefon için arama yapamama yada gelen aramayı açamama baya büyük problem :) o yüzden konunun amacı çağrı problemi lütfen ona odaklanalım.

Miui 9 kullanıp bu sorunu yaşayan arkadaşlar, eğer bir güncelleme gelirde sorun çözülürse buraya yazmanızı rica edeceğim. Sonuçta sorun yazılımsal gibi duruyor.

Son düzenleme:
Oyla:

ilhan24

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ilhan
Cihazım
mi note 3
Konular
1
3 gün önce cihazım geldi çağrı sorunu düzelmiş gibi şuan için gayet güzel çalışıyor elektronik parça değişimi yapmışlar formda öyle yazıyor fakat telefonun kasasında yamulma var nasıl yaptılarsa geri yollucam yılbaşından sonra

Oyla:

gozdemir

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Gökay
Cihazım
Xiaomi Mi 6
Konular
9
Biraz geç cevap oldu ama hastaydım pek uğrayamadım foruma kusura bakmayın
İnşaat yaptığım bazı yerlerde (kırsal) internet h çekiyor fakat aynı yerde uçak moduna alıp kapatınca 4g ye geri dönüyor yazılımsal bir sorun gibi geldi

Oyla:

sfdemir

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
furkan
Cihazım
xiaomi mi6
Konular
4
Anlaştık, ben düzeleceğini sanmıyorum. Servise 2 defa gitti yapılmadı. Bu problem çok azınlıkta insanda var ve benim genel olarak gördüğüm pek çözümü ile ilgili bilgili kimsenin olmaması. Bu videoyu çekene kadar kimse bir şey anlamiyordu söylediğimden.

Cihazınız hangi firma garantisinde
[doublepost=1514586047,1514586019][/doublepost]
Anlaştık, ben düzeleceğini sanmıyorum. Servise 2 defa gitti yapılmadı. Bu problem çok azınlıkta insanda var ve benim genel olarak gördüğüm pek çözümü ile ilgili bilgili kimsenin olmaması. Bu videoyu çekene kadar kimse bir şey anlamiyordu söylediğimden.

Oyla:

Dominikk

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ozan Süner
Cihazım
Xiaomi Mi6
Konular
1
[doublepost=1514586047,1514586019][/doublepost]
Delta Servis,
3 kez 10 gündür orada cihaz.

Bu sefer arayıp ileri derece test yapmak için izin istediler. Tamam dedim, konuşma esnasında benim telimi kullandıklarını söylediler 2-3 sefer şebekenin gidip geldiğini cihazin donduğunu gördüklerini belirttiler.

Halen bekliyorum

Oyla:

mahmutbk77

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mahmut
Cihazım
Redmi note 3
Konular
15
xiaomide gördüğüm kadarıyla gelen güncellemeler bu gibi sorunları düzeltmiyor mi 5s ve redmi note 3 de deneyimlediğim kadarıyla

Oyla:

sfdemir

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
furkan
Cihazım
xiaomi mi6
Konular
4
Delta Servis,
3 kez 10 gündür orada cihaz.

Bu sefer arayıp ileri derece test yapmak için izin istediler. Tamam dedim, konuşma esnasında benim telimi kullandıklarını söylediler 2-3 sefer şebekenin gidip geldiğini cihazin donduğunu gördüklerini belirttiler.

Halen bekliyorum

Cİhazı aldığınıza pişmanmısınız?

Oyla:
Üst Alt