Yardım Çağrı Problemi

ironman

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Aytek
Cihazım
Mi 6
Konular
3
Merhabalar;

Direk konuya giriş yapıyorum. Şuanda kullandığım mi 6 cihazımda 1 sorun mevcut. Bu sorun bana gelen aramalar veya benim yaptığım aramalarda ortaya çıkıyor.

Karşıdaki ile bağlantı kuramıyor, çağrı kesiliyor. Yaptığım kontrollerde mesela 4g çeken telefon arama yaparken ya hiç çekmiyor yada sinyal gücü çok fazla azalıyor bağlantı kopuyor.

Bu sorun hep olmuyor ama oluyor sonuçta. Satın aldığım firma ile konuştum bir kaç kişide daha varmış sorun yazılımsalmış. Yeni gelecek güncelleme ile düzelir vs dendi.

Birde hiç 4.5g ibaresi göremedim hep 4g de kalıyor. Turk Telekom hattım.

Yardımlarınızı bekliyorum. Çözüm var mıdır ? Yoksa beklemeli miyim?

ironman

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Aytek
Cihazım
Mi 6
Konular
3
Peki yenisi ile değiştirsem mi ? Yoksa mi 6 hikayesi buraya kadar mı yapsam :) emin olamadım.

Oyla:

Dominikk

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ozan Süner
Cihazım
Xiaomi Mi6
Konular
1
Peki yenisi ile değiştirsem mi ? Yoksa mi 6 hikayesi buraya kadar mı yapsam :) emin olamadım.
Bence yenisi ile değiştirin tabiki, her cihaz arızalı çıkacak diye bir şart yok

Lenovo K53a48 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

ilhan24

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ilhan
Cihazım
mi note 3
Konular
1
Benim redmi note 4 mtk aynı sorun var sürüm 8.5 ayın 7 sinden beri serviste bakalım sonuç ne olucak hevesle aldığım telefon da böyle sorun olması kötü

Oyla:

ironman

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Aytek
Cihazım
Mi 6
Konular
3
Dominikk

Telefonunuz servisten gelince bilgi verebilir misiniz ? Düzelip düzelmediği ile ilgili.

Ben yarın cihazı iade edeceğim. Yenisini isteyeceğim, onda sorun olup olmadığını sizlere aktarıcam.

Oyla:

Dominikk

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ozan Süner
Cihazım
Xiaomi Mi6
Konular
1
Anlaştık, ben düzeleceğini sanmıyorum. Servise 2 defa gitti yapılmadı. Bu problem çok azınlıkta insanda var ve benim genel olarak gördüğüm pek çözümü ile ilgili bilgili kimsenin olmaması. Bu videoyu çekene kadar kimse bir şey anlamiyordu söylediğimden.

Oyla:

ironman

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Aytek
Cihazım
Mi 6
Konular
3
Merhaba, cihazı yenisiyle değiştirme yoluna gittik satıcı arkadaş ile konuştuktan sonra. Yeni cihaz bugün elime ulaştı ve miui 8.5 ile devam ettim. 9 a yükseltmedim. Gün boyunca konuşmalar yaptım ve aramalarımda kontrol ettiğim kadarıyla sorun hiç oluşmuyor. Miui 9 ile gelen bir problem olduğu aşikar gibi artık.
Güncelleme yapmadan 8.5 ile devam edeceğim sorunsuz çağrılar ile :) bilgilendirmek istedim.

Oyla:

dalileon

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Umut
Cihazım
Mi5 Pro
Meslek
Front-End Developer & Web Design Expert
Konular
7
Mi6 heryerde 4g cekmemesi dogal, bazi bantlari desteklemiyo merkrzde iyi ceker

Bence bu durumun operatörlerin çekim gücüyle ilgisi var. Bu durumu en iyi Turkcell kullanan biri deneyimleyebilir. Çünkü Vodafone ve TurkTelekom'un internetleri her yerde iyi çekmiyor ve hızları da Turkcell'in gerisinde.

Oyla:

Dominikk

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ozan Süner
Cihazım
Xiaomi Mi6
Konular
1
Bence bu durumun operatörlerin çekim gücüyle ilgisi var. Bu durumu en iyi Turkcell kullanan biri deneyimleyebilir. Çünkü Vodafone ve TurkTelekom'un internetleri her yerde iyi çekmiyor ve hızları da Turkcell'in gerisinde.
Katmiyorum, o eksidendi hocam. Şimdi 3 operatorde köyde ve şehirde çekiyor. Ayrica en iyi turkcell kullanan deneyimleyebilir ne demek? Sizin karşılaştırma şansınız oldu mu? Turkcell den turk telekom a geçen biri olarak pek bir fark görmedim çekim açısından. İnternetleri de turkcell e göre daha hızlı bence yani en azindan türk Telekom un.

Oyla:

dalileon

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Umut
Cihazım
Mi5 Pro
Meslek
Front-End Developer & Web Design Expert
Konular
7
bende telefonu aldığımdan beri hiç 4.5g yada 4g yazmadı LTE açık olmasına rağmen.Üstelik iyi çeken bir yerde olmama rağmen.

Xiaomi Mi6'da 4.5G Sorunu Yok
Yazılımda 4.5G diye bir format olmadığı için bildirim çubuğunda 4G olarak yazıyor olabilir. Örneğin ben eski bir HTC kullanıcısı olarak 3.5G yazısı hiç görmedim ama 3.5G hıındaydı internetim. Çünkü HTC buçuklu değerleri yazılımda farklı şekilde göstermeyi tercih ediyordu. Şimdiye dek gördüğüm tek buçuklu değer Huawei'de oldu. Burada esas konu Xiaomi yazılım geliştiricilerinin bildirim çubuğuna 4.5G veya LTE yazdırıp yazdırmadığı. Genelde buçuklu olanlar ara teknoloji olduğundan sadece 4G olarak göstermiş olabilirler. Aşağıda paylaştığım incelemeye bakarsanız hem operatörler arası internet hız farklarını hem de Mi6'da 4.5G sorunu var mı, yok mu daha iyi görürsünüz.

Oyla:

Dominikk

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ozan Süner
Cihazım
Xiaomi Mi6
Konular
1
Xiaomi Mi6'da 4.5G Sorunu Yok
Yazılımda 4.5G diye bir format olmadığı için bildirim çubuğunda 4G olarak yazıyor olabilir. Örneğin ben eski bir HTC kullanıcısı olarak 3.5G yazısı hiç görmedim ama 3.5G hıındaydı internetim. Çünkü HTC buçuklu değerleri yazılımda farklı şekilde göstermeyi tercih ediyordu. Şimdiye dek gördüğüm tek buçuklu değer Huawei'de oldu. Burada esas konu Xiaomi yazılım geliştiricilerinin bildirim çubuğuna 4.5G veya LTE yazdırıp yazdırmadığı. Genelde buçuklu olanlar ara teknoloji olduğundan sadece 4G olarak göstermiş olabilirler. Aşağıda paylaştığım incelemeye bakarsanız hem operatörler arası internet hız farklarını hem de Mi6'da 4.5G sorunu var mı, yok mu daha iyi görürsünüz.

Operatörün çekim gücüyle internet verisi hızı arasında fark var hocam. Yani sizin tel çekmiyordur ayrı internet hızı yavaştır ayrı.
Ayrıca eğer illa test yapılacaksa pek çok farklı noktadan bir çok farklı zamanda test yapılarak sonuca bakılması gerektiğini düşünüyorum.

Yine de görüşünüze saygım var ama hala katılmıyorum...

Oyla:
Üst Alt