Telefonun Bölge ayarlarındaki yaklaşık 213 ülkeyi tek tek bölge olarak seçip face id (yüz tanıma) ile yüksek ses içerip içermediğini kontrol ettim. Ayrıntılı bilgileri ( hangi ülkede reklam daha çok hangisinde az ya da hangi ülkede hangi programlar telefona otomatik olarak yükleniyor) daha sonra excelde hazırlayıp eklerim. Şimdilik kabaca yüz tanıma ile ses durumlarını paylaşıyorum.
Mi 8 Global Stable 10.0.3.0
Face id ( Yüz tanıma olan Bölgeler) :
Fransa, hindistan, honkong, endonezya, malezya, katar, rusya, singapur, güney kore, tayvan, tayland, vietnam, ispanya, polonya, azerbaycan, kırgızistan, belarus, danimarka, moldova, moğolistan, belçika, gürcistan, hollanda, birleşik krallık, nepal, özbekistan, tacikistan, yunanistan, kazakistan, bengladeş, türkmenistan, italya, ermenistan,
Sesi hem yüksek hem de face id olan bölgeler:
Hindistan, azerbaycan, gürcistan, ermenistan, tacikistan, moldova, moğolistan, kırgızistan, belarus, singapur, tayvan, tayland, vietnam, endonezya,
Ben azerbaycan ve gürcistanı tercih ediyorum. Sürekli reklam bildirimi gelmiyor telefona. Yalnız bu bölgelerde de mi app yok. Uygulamalar ve gps de sorunsuz çalışıyor.
Hindistan kadar rezalet bir bölge görmedim. Neredeyse kamerayı açarken bile reklam gelcek telefona.
Avrupa ülkelerinde ses düzeyleri düşük. Muhtemelen kısıtlamalardan dolayı.
Aslında face id olsa en güzeli Türkiye. Hem tema uygulaması hem mi app uygulaması mevcut hem de ses yüksek.