Sohbet Birisi tarafından size her gün 86.400₺ para veriliyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

aliasaf

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Bilinmiyor
Cihazım
Bilinmiyor
Konular
125
Bir banka hesabınız var. Birisi tarafından size her gün 86.400₺ para veriliyor. Yalnız bu parayı o gün içerisinde kullanmanız gerekiyor. Ertesi güne aktarma yapılamıyor, paranın hepsini de çekemiyorsunuz, giden para da geri gelmiyor. Ve size deniliyor ki bu parayı işletirseniz yani doğru yerlere yatırım yaparsanız ileride çok kârlı bir kazanç sağlamış olursunuz. Yok eğer doğru yere harcamazsanız, gereksiz yerlere harcarsanız zararlı çıkmış olacaksınız. Ne yaparsınız?

İşte bu örnekte olduğu gibi Allah, her gün bize 86.400 saniye zaman veriyor. Giden zaman da geri gelmiyor. Biz bu zamanı var oluş amacımız için kullanıp kendimize değer katmak için çabalarsak ilerisi için kazançlı bir iş yapmış oluruz. Eğer ki boş, gereksiz şeylere harcarsak hem zararlı çıkmış olacağız hem de pişman olmuş olacağız.

Müslümanın ömrü bir ibadettir. Yatması, kalkması, yemesi, içmesi, çalışması... Allah için yaptığımız her iş birer ibadettir bizim için. Bize düşen de bize bahşedilen bu muazzam cevheri doğru şekilde kullanmaktır. Allah bizleri zamanın kıymetini bilen kullarından eylesin...

Ömür sermayesi pek azdır, lüzumlu işler pek çoktur...
Çok güzel anlatmışsınız elinize sağlık

Metin

(:
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Metin Çınar
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
131
Ne yaparsak yapalım pişman öleceğiz, yaptıklarımız / yapmadıklarımız için.. Keşke yapsaydım, keşke yapmasaydım.. İnanç kısmı ayrı, kişiden kişiye değişir.. Yani herkes kafasına göre :) en azından benim için öyle :D

Eyüp Batuhan

M.K. Atatürk
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Eyüp Batuhan
Cihazım
Mi 10T
Konular
81
İnanç konusunda herkesin kendi hür kararıdır. İslam'ı tercih ediyorum lakin kadınlar arka planda olduğu için biraz rahatsızım ama hak dini olması için deliller yeterlidir. Allah gönlümüze göre versin.

KingMan

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
YuSuF02
Cihazım
Uçak
Konular
24
Ne yaparsak yapalım pişman öleceğiz, yaptıklarımız / yapmadıklarımız için.. Keşke yapsaydım, keşke yapmasaydım.. İnanç kısmı ayrı, kişiden kişiye değişir.. Yani herkes kafasına göre :) en azından benim için öyle :D
Herkesin bir hatası vardır Allah ıslah etsin Affetsin

uwentallos

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yusuf
Cihazım
Note 9S
Konular
7
İnanç konusunda herkesin kendi hür kararıdır. İslam'ı tercih ediyorum lakin kadınlar arka planda olduğu için biraz rahatsızım ama hak dini olması için deliller yeterlidir. Allah gönlümüze göre versin.
İslamda asla kadınlar arka planda değildir.Her meale bakıp inanmayın bazıları düz çeviridir.Tefsir okuyun

SelaMi9

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Selami
Cihazım
Mi 9
Konular
0
Değerli bir yazı

Koçara

Eğitime adanmış bir ömür...
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Avni Ataver
Cihazım
Xiaomi 13 Pro
Meslek
Eğitimci
Konular
47
Tartışma zannımca yanlış bir mecrada ilerliyor beyler... Dini konularda sohbet meali her zaman olabilir lâkin kesin hüküm fetva konusudur ve o da ehil kişilerin tasarrufundadır.
Zira Nahl süresi 16. Ayette şöyle buyuruyor yüce yaradan...
"... Eğer bilmiyorsanız ilim sahiplerine sorunuz."
Kaldı ki herkesin inancı kendinedir. Sorgulamak yada yargılamak ta kimsenin haddi olmamalı.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt