Sohbet Bir daha asla Xiaomi marka telefon almayacağım özetle yazıyorum

SerkanTTZ

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Serkan
Cihazım
Mi 11
Konular
7
Bu aşağıda yazacağım servis ve garanti rezaletini ''benim başıma gelmez'' diye okuyacağınıza çok eminim ama bir gün mutlaka bunu yaşayacaksınız. Buna neredeyse eminim çünkü Xiaomi marka telefonunların model farketmeksizin karşılaştığı problemler oldukça benzer hatta aynısı.

Xiaom Mi11 telefonum bir daha hiçbir şekilde açılmamak üzere aniden kapandı. Telefonumu ertesi gün 14 Şubat tarihinde GENPA teknik servisine bıraktım. Yaklaşık 1 hafta içinde telefonun anakartının garanti kapsamında değişeceğini bildirdiler. Bugün itibariyle tam 1 ay geçti üzerinden. İade talebimi ilettim buna rağmen Genpa'daki müşter temsilcisi telefonun anakartının onarılabileceğini firmanın iade talebim yerine onarım yapıp gönderebileceklerini buna hakları olduğunu anlattı. Tabiki kabul etmedim. Servis süresi 20 iş günü çoktan geçmişti çünkü.

Sonraki süreci aynen yazıyorum

-GENPA'yı arıyorum hala Xiaom Türkiye'den iade hakkında onay beklediklerini söylüyorlar
- Xiaomi Türkiye'yi arıyorum onlar da ''servis kaydınızın detaylarını biz göremeyiz'' deyip geçiştiriyorlar

GENPA'ya bana bu dediklerinizi yazılı olarak iletir misiniz diyorum bunu yapamayacaklarını söylüyorlar çünkü şirket yasal yükümlülüklerini yerine getirmediğini ve bunun herhangi bir mahkeme sürecinde kanıt olacağını biliyor.
Xiaomi Türkiye de aynı şekilde davranıyor. Sürekli olarak ''işlemleriniz hızlandırmak için talebinizi iletiyoruz'' diye geçiştirip müşteriyi idare ediyorlar.

Sonuç olarak 1 aydır telefonum elimde yok yedek telefon da gönderemeyeceklerini söylediler. Zaten yedek telefon da istemiyorum artık. Bir an evvel bu markadan kurtulmak istiyorum.

Internette arıyorum birçok Xiaomi marka telefonun anakart problem var hatta bu problemle çok fazla karşılaşıldığı için bir internet sitesi sırf bu yanan anakartlar için onarım sitesi açmış. Benim gibi birçok insanın aynı problemi var. Telefonu garanti altında olanın da problemi bahsettiğim gibi garanti kapsamında da olsa çözülemiyor 1 aydır telefonum elimde yok.

2 gün evvel e devlet üzerinden Tüketici Mahkeme Heyetine başvuruda bulundum. Onlar da aldığı kararı en fazla 6 ay içinde uygulayabiliyorlarmış. 6 ay! Çıldırmamak elde değil.

Ben ilk defa bir Xiaom marka bir telefon kullandım ve bir daha bedava verseler dahi bu markayı asla kullanmam. Siz de ucuz ve diğer markalara göre daha iyi özellikleri var diye kalkıp bu telefonu alıyorsunuz benim gibi. İnanın enin de sonunda pişman olacaksınız. Bu markanın telefonları hakkında adresine bakın aklınızı oynatırsınız birçok sorunla cebelleşiyor telefonlar.

m11 şuan yasal olarak Türkiye'deki en iyi telefonu. Onda bile konser ortamında video çekerken ses tam anlamıyla ''pırt''lıyor. Düzgün bir video kaydı almak imkansız. Dedim tek sorun olsun ama sonunda anakart yandı.

Gerçekten Apple Samsung boşuna bu kadar tutulmuyor diyorum. Kendim bildim bileli bu iki markayı kullanıyordum. Bir daha asla bu iki markadan şaşmayacağım.

Save_Mi

Snowflake
Emekli Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammed
Cihazım
Platina/Courbet
Konular
207
Bu aşağıda yazacağım servis ve garanti rezaletini ''benim başıma gelmez'' diye okuyacağınıza çok eminim ama bir gün mutlaka bunu yaşayacaksınız. Buna neredeyse eminim çünkü Xiaomi marka telefonunların model farketmeksizin karşılaştığı problemler oldukça benzer hatta aynısı.

Xiaom Mi11 telefonum bir daha hiçbir şekilde açılmamak üzere aniden kapandı. Telefonumu ertesi gün 14 Şubat tarihinde GENPA teknik servisine bıraktım. Yaklaşık 1 hafta içinde telefonun anakartının garanti kapsamında değişeceğini bildirdiler. Bugün itibariyle tam 1 ay geçti üzerinden. İade talebimi ilettim buna rağmen Genpa'daki müşter temsilcisi telefonun anakartının onarılabileceğini firmanın iade talebim yerine onarım yapıp gönderebileceklerini buna hakları olduğunu anlattı. Tabiki kabul etmedim. Servis süresi 20 iş günü çoktan geçmişti çünkü.

Sonraki süreci aynen yazıyorum

-GENPA'yı arıyorum hala Xiaom Türkiye'den iade hakkında onay beklediklerini söylüyorlar
- Xiaomi Türkiye'yi arıyorum onlar da ''servis kaydınızın detaylarını biz göremeyiz'' deyip geçiştiriyorlar

GENPA'ya bana bu dediklerinizi yazılı olarak iletir misiniz diyorum bunu yapamayacaklarını söylüyorlar çünkü şirket yasal yükümlülüklerini yerine getirmediğini ve bunun herhangi bir mahkeme sürecinde kanıt olacağını biliyor.
Xiaomi Türkiye de aynı şekilde davranıyor. Sürekli olarak ''işlemleriniz hızlandırmak için talebinizi iletiyoruz'' diye geçiştirip müşteriyi idare ediyorlar.

Sonuç olarak 1 aydır telefonum elimde yok yedek telefon da gönderemeyeceklerini söylediler. Zaten yedek telefon da istemiyorum artık. Bir an evvel bu markadan kurtulmak istiyorum.

Internette arıyorum birçok Xiaomi marka telefonun anakart problem var hatta bu problemle çok fazla karşılaşıldığı için bir internet sitesi sırf bu yanan anakartlar için onarım sitesi açmış. Benim gibi birçok insanın aynı problemi var. Telefonu garanti altında olanın da problemi bahsettiğim gibi garanti kapsamında da olsa çözülemiyor 1 aydır telefonum elimde yok.

2 gün evvel e devlet üzerinden Tüketici Mahkeme Heyetine başvuruda bulundum. Onlar da aldığı kararı en fazla 6 ay içinde uygulayabiliyorlarmış. 6 ay! Çıldırmamak elde değil.

Ben ilk defa bir Xiaom marka bir telefon kullandım ve bir daha bedava verseler dahi bu markayı asla kullanmam. Siz de ucuz ve diğer markalara göre daha iyi özellikleri var diye kalkıp bu telefonu alıyorsunuz benim gibi. İnanın enin de sonunda pişman olacaksınız. Bu markanın telefonları hakkında adresine bakın aklınızı oynatırsınız birçok sorunla cebelleşiyor telefonlar.

m11 şuan yasal olarak Türkiye'deki en iyi telefonu. Onda bile konser ortamında video çekerken ses tam anlamıyla ''pırt''lıyor. Düzgün bir video kaydı almak imkansız. Dedim tek sorun olsun ama sonunda anakart yandı.

Gerçekten Apple Samsung boşuna bu kadar tutulmuyor diyorum. Kendim bildim bileli bu iki markayı kullanıyordum. Bir daha asla bu iki markadan şaşmayacağım.
Hocam öncelikle yaşadığınız bu durum için gerçekten üzüldüm çok geçmiş olsun. Bu yaşadığınız hadiseler herkesin başına gelebilecek türden, netice de bir elektronik cihaz kullanıyoruz bu cihazın arıza yapmayacağının garantisi yok. Sizi servis mağdur etmiş ve hakem heyetinin de etkisinin bu denli az olması pek anlaşılabilir değil. Malesef türkiye de işleyiş bu şekilde. Umarım sorununuz bir an önce çözülür.

AdeLa

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ender
Cihazım
iPhone 14 Pro
Meslek
Teknik Servis
Konular
22
Oncelikle gecmis olsun, maalesef xiaomi cizgisinden tamamen cikmis durumda.
Anakarttan tutun, ekran sorunlarina kadar bitmek bilmez çileler cikariyor. Ustune de garantili cihazlarin, garantiden sonuc alamama durumu var. İnsanlar haklarini mahkemede aramak ile ugrasmak yerine servisten duzgunce servisten hizmet alabilse, firma adina cok daha iyi bir gelisim olacaktir.
Son zamanlarda gonderdigim 3 adet samsung, biri anakart degisimi olmak uzere maksimum 1.5 hafta icinde elime ulasti.
Yine son zamanlarda gonderdigim bir adet telefon, bir adette apple watch sifir degisim yapilarak elime 2 haftada geldi.
Ama bu hizmeti xiaomiden almak imkansiz bir durum.
Mi11 serisi gibi amiral cihazlarda bile guncelleme ile hardbrick olmasi durumu veya anakartin poweric hatasi cikarmasi durumu cidden akil almaz. Kendi kullandigim mi11 de bile bu sorun cikarmi acaba diye aklima gelmiyor ve korkmuyor degilim.
Gunumuzdeki telefon ve garanti standartlarina gore xiaomi cok geride kalmis bir firma diyebilirim, sadece olanlara deginmek istedim.
Tekrardan gecmis olsun..

Halim66

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Halim
Cihazım
Redmi Note 10s
Konular
16
xiaomi izlediği politika ile 2 3 seneye kalmaz kepenk indirir türkiyede.
ne cihaz
ne satış sonrası iyi değil .

cihaz alırken araştırmak şart .hangi marka olursa olsun.
kronik oluyor bazı modeller.

trsalgado

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
ali
Cihazım
s4
Konular
19
Xiaomi eski Xiaomi değil uzak durmakta fayda var.

SerseristyLe

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Gökhan
Cihazım
Mi 10 T
Konular
46
O kadar Xiaomi cihaz aldım başıma bu tarz sıkıntı gelmedi artık OnePlus serisine geçiş yaptım her iki markadanda memnunum ancak sonraki nesillerde Xiaomi tercih etmeyeceğim kesin cihaz sorunlarından dolayı değil yurt dışı cihaz tercih ettiğim ve RSa kilidi olduğu için şuan OnePlus karar kıldım böyle devam ancak hala çevremde xioami kullanıcı sayısı çok olduğu için hem onlara hemde forumda destek isteyen kişilere yardımcı olabilmek amacıyla forumda aktif olmaya çalışıyorum

burucu08

Ne olursan ol önce saygılı ol
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Barış
Cihazım
Redmi k60/Mi8se
Konular
95
Ben cidden şanslıyım galiba dediğiniz sorunlarin hiçbiri ile karşılaşmadım ayriyetten garantiye de gitti batarya değiştirdiler 2 ay gala bitmesine garantinin 1 gün içinde halloldu ben Xioami oldum olası sevdim çünkü fp ürünler ama tabi param olsa gider Sony alırım eskiden Sony kullanıyordum ama şuan zaten tr de satışları yok bana göre en iyi mobil cihaz Sony dir ama fiyatida tabi tuzlu :) 2000$ xioami cihaz çöplüğü yaratmaya devam ettikçe adam olmaz günde 2 tane telefon çıkarıyorlar

Halim66

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Halim
Cihazım
Redmi Note 10s
Konular
16
Ben cidden şanslıyım galiba dediğiniz sorunlarin hiçbiri ile karşılaşmadım ayriyetten garantiye de gitti batarya değiştirdiler 2 ay gala bitmesine garantinin 1 gün içinde halloldu ben Xioami oldum olası sevdim çünkü fp ürünler ama tabi param olsa gider Sony alırım eskiden Sony kullanıyordum ama şuan zaten tr de satışları yok bana göre en iyi mobil cihaz Sony dir ama fiyatida tabi tuzlu :) 2000$ xioami cihaz çöplüğü yaratmaya devam ettikçe adam olmaz günde 2 tane telefon çıkarıyorlar
sony kullanmıştık 5 6 sene önce bir iki arkadaşımla
kronikti cihazlar
şimdi nasıl bilmiyorum
arkadaş 2 kere ekran değiştirdi vs

tabi teknolojide öncelik şans
aynı çamaşır makinesi alıyoruz
biri 2 senede bozuluyor
biri 10 senede
biri 20 senedir çalışıyor

burucu08

Ne olursan ol önce saygılı ol
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Barış
Cihazım
Redmi k60/Mi8se
Konular
95
sony kullanmıştık 5 6 sene önce bir iki arkadaşımla
kronikti cihazlar
şimdi nasıl bilmiyorum
arkadaş 2 kere ekran değiştirdi vs

tabi teknolojide öncelik şans
aynı çamaşır makinesi alıyoruz
biri 2 senede bozuluyor
biri 10 senede
biri 20 senedir çalışıyor
Benim eskiden z2 vardı valla muslukta yıkıyorum telefonu zamanının en iyi teknolojilerini barındırıyordu hatta 4 k kameralarda ilklerden bir telefon idi zaten beni cezbeden Sony de ekran kamera çok fena epey den bakın Sony in son telefonuna 13 pro Max dan iyi foto çekiyor internette karşılaştırmaları var

kafeinsiz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
E
Cihazım
Poco X7 Pro
Konular
12
Maalesef Xiaomi Türkiye distribütörü için çok yanlış bir seçim yaptı. Yurtiçi Xiaomi cihaz almamak en doğrusu. Türkiye içinde amiral gemisi cihaz alacak olsam Samsung tercih ederim her zaman.

Üst Alt