Xiaomi ile Casperi aynı kefeye koyamazsınız ki zaten. Birisi uluslararası pazara açılmış bir telefon üreticisi. Diğeri ise sadece yurtiçi pazarda bilgisayar satan bir firma. Kıyaslamak abes olur.
Yıl ister 2007 olsun ister 2020 olsun Casper markasının kullanıcılara yaklaşımı ve politikaları her zaman son kullanıcının zararınadır. Adamlar kronik sorunlu cihazları bile garantiye kabul etmiyor, burada insanlar sizi kurtarmaya, ileride sorun yaşamamanız için sizi uyarmaya çalışıyor, siz burada markayı kötülüyorsunuz diyorsunuz. Benim herhangi bir marka ile alıp veremediğim veya kar ortağı olma gibi bir durumum zaten olamaz, tecrübelerimden ve çevremde gördüğüm sıkıntılardan ötürü Casper markasını almayın çünkü montajı, malzeme kalitesi ucuz kötü diyorum, iyi ya alın kullanın o zaman, problemi yaşayacak olan sizsiniz sonuçta, biz değiliz.
Ha bu arada söylemeyi unuttum, yaşayacağınız problem genelde yetersiz soğutma sebebiyle ısınma yönünde olacaktır, bu da birkaç sene sonra makinenin içindeki çiplerin lehimlerini çatlatacak, ve makine arıza vermeye başlayacaktır. Casper da bunun kullanıcı hatası olduğunu ve ücretli anakart değişimi dışında işlem yapamayacağını bildireceklerdir. Bu yorumum burada dursun olur da makineyi alır kullanırsanız (ki inşallah ben yanılırım) haklı olduğumu göreceksiniz.