Sohbet Bilgisayar Seçimi

chnekn

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihan
Cihazım
Xiaomi 14 Ultra
Konular
103
Isı konusunu arkadaşlar masaüstü yada sıradan dizüstü bilgisayarlar ile kıyaslıyorlar galiba, "cayır cayır yanıyor" dan kasıt nedir? Bu tip performans cihazlarında yükteyken 80-90 dereceler gayet normal hatta 100 dereceye kadar problem değil. Markayla bir alakası yok yani, işin doğası bu şekilde. Bu tip cihazlar ayrıca soğutma altlığı ile kullanılırsa daha iyi olacaktır. Kasalar genelde alüminyum olduğu için dış kasanın çok ısınması da normal, alüminyum ısıyı çok hızlı yayan bir madde, özellikle alüminyum kullanılmasının sebebleri var.

nadir0335

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Nadir Kirkit
Cihazım
Mi 9
Konular
28
Isı konusunu arkadaşlar masaüstü yada sıradan dizüstü bilgisayarlar ile kıyaslıyorlar galiba, "cayır cayır yanıyor" dan kasıt nedir? Bu tip performans cihazlarında yükteyken 80-90 dereceler gayet normal hatta 100 dereceye kadar problem değil. Markayla bir alakası yok yani, işin doğası bu şekilde. Bu tip cihazlar ayrıca soğutma altlığı ile kullanılırsa daha iyi olacaktır. Kasalar genelde alüminyum olduğu için dış kasanın çok ısınması da normal, alüminyum ısıyı çok hızlı yayan bir madde, özellikle alüminyum kullanılmasının sebebleri var.
Aynen haklısınız hocam aynı fikirdeyim her laptop markası aşağı yukarı aynı ısınıyor. Tüm parçalar toplama olduğu halde neden excalibur hâlâ kötüleniyor anlamış değilim cidden. monster da aynı şekilde acer de dell de. Excalibur neden kötüleniyor.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Şuan aynı fiyata monster buldum fakat depolaması 480 gb ssd. excalibur mu monster mı cidden çok kararsızım.

Son düzenleme:

shuj

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
...
Cihazım
Xiaomi Mi6
Meslek
Fotoğrafçı
Konular
27
Arkadaşlar yazdıklarımı okudunuz mu acaba?
i7 9750H işlemci gtx 1650 ekran kartı ve 16 gb ram bir bilgisayarı 6200-6300 civarında dediğiniz marka varsa seve seve alırım tabiki. Varsa link atın hocam o paraya o alınır demeyin lütfen. O işe girecek olursak o paraya masaüstü topla diyen çıkar.

İş sadece almakla bitmiyor aldıktan sonra sağlanan kaliteli destek önemli . Birçok arkadaşım monster kullanıyor hiç bir sıkıntı yaşamadı. 6 ayda bir ücretsiz temizletmeye yolluyorlar. Bu linktekinin ram 8. Sırf oyun için almıyorsan yetecektir ileride takviye yaparsın.

chnekn

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihan
Cihazım
Xiaomi 14 Ultra
Konular
103
Aynen haklısınız hocam aynı fikirdeyim her laptop markası aşağı yukarı aynı ısınıyor. Tüm parçalar toplama olduğu halde neden excalibur hâlâ kötüleniyor anlamış değilim cidden. monster da aynı şekilde acer de dell de. Excalibur neden kötüleniyor.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Şuan aynı fiyata monster buldum fakat depolaması 480 gb ssd. excalibur mu monster mı cidden çok kararsızım.

Hocam adı çıkmış 9'a inmez oldu 8'e hesabı. Evet bundan 8-10 yıl öncesinde çok sorunlu bir markaydı ama hep rekabetin içindeler, bir yönden helal olsun adamlara. Ben yıllar önce alırken kimsenin lafına bakmadım gittim o zamanlar piyasanın en kral donanımlı modelini, bir kampanya denk getirip çok uygun fiyata almıştım ve uzun süre yoğun kullandım ve beni pişman etmedi. Gittiği güne kadar halen donanım konusunda piyasaya göre iyi bir yerdeydi. Ben memnun kaldım, başkası memnun kalmamış olabilir. Servis konusu sıkıntılı olabilir doğrudur fakat benim servisle işim olmadı, bilemiyorum ama dediğim gibi kullandığım üründen memnun kaldım.

Ayrıca dediğiniz gibi bilgisayarların neredeyse %90'lık kısmı standart malzemelerden oluşuyor, işlemci,bellek,disk,panel, disk sürücü, wifi kartı, Bluetooth kartı, panel beslemesi vs. hangi marka alırsan al içindekiler standart ürünler. Bilgisayarın markası Casper da ola işlemci aynı, MSI de olsa işlemci yine aynı, diğer parçalarda öyle. Ama her markanın bir izlenimi oluyor ve üzerine yapışıyor. Bende mesela Toshiba ürünlerini çöp olarak değerlendiriyordum, bir yıldır kullandığım elime düşeş geçen toshibadan genel anlamda memnunum. Fan biraz gürültülü ve ters tarafa yapılmış, mouse ile kullanırken fanın üflediği hava elini yakıyor. Disk Toshiba marka çok eski olmamasına rağmen ölmek üzere, ben 15-20 yıllık taş gibi çalışan Seagate diskler gördüm.

Servis konusunda Monster markasında baya olumlu yorum gördüm, Casper da ise şikayet çok gibi bilemiyorum birde şöyle birşey var örnek Casper satıyor yılda 500.000 bilgisayar Monster satıyor 50.000 bilgisayar. Doğal olarak Casper markasının şikayetinin çok olması gayet doğal.

Son karar gönlünüze kalmış, gönlünü hangisine kayıyorsa o markayı seçin. En basitinden arkaşlarınıza bir sorun örnek, yeni pc alacak olsanız yine Monster seçermisiniz diye.

blackshadow

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
#
Cihazım
Redmi Note 7
Konular
22
Casperın soğutma tesisatı mühendisliği malzeme kalitesi berbat inanmayan uygun fiyatına aldanıp casper alıp kullansın 2. seneden sonra ölü fiyatına satar. Ben gayet expert bir kullanıcı olduğum halde kronik sorunlu cihazın arkasında durmayan kullanıcı hatası diyen bir firma. Ne alırım ne çevremdekilere aldırırım gidip dell lenovo alın caspera bulaşmayın.

nadir0335

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Nadir Kirkit
Cihazım
Mi 9
Konular
28
Casperın soğutma tesisatı mühendisliği malzeme kalitesi berbat inanmayan uygun fiyatına aldanıp casper alıp kullansın 2. seneden sonra ölü fiyatına satar. Ben gayet expert bir kullanıcı olduğum halde kronik sorunlu cihazın arkasında durmayan kullanıcı hatası diyen bir firma. Ne alırım ne çevremdekilere aldırırım gidip dell lenovo alın caspera bulaşmayın.
siz casperin hangi modeli için yorum yapıyorsunuz? ne zaman kullandınız acaba?

blackshadow

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
#
Cihazım
Redmi Note 7
Konular
22
siz casperin hangi modeli için yorum yapıyorsunuz? ne zaman kullandınız acaba?

Nirvana TW7 modeli vardı bende, 2007 senesinden 2009 a kadar zor bela kullandım. Ekran kartının chipi bozuldu 3 defa reball yaptırdım. Servisi laptopun yarısından fazla ücret istedi sonradan araştırdım ki kronik sorunlu imiş ve kabul etmediler değişimi kullanıcı hatası dediler. Kısacası garanti yalan. Daha sonraki yıllarda çevremde ve nette gördüğüm yorumlardan Casper marka laptoptan memnun olanı görmedim 500 600 lira fazla verip global marka almak gerek kafa rahat olsun.

10 senelik toshiba bile taş gibi çalışırken casper sadece donanımla göz boyuyor ama kalitesi vasatın vasatı.

nadir0335

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Nadir Kirkit
Cihazım
Mi 9
Konular
28
Nirvana TW7 modeli vardı bende, 2007 senesinden 2009 a kadar zor bela kullandım. Ekran kartının chipi bozuldu 3 defa reball yaptırdım. Servisi laptopun yarısından fazla ücret istedi sonradan araştırdım ki kronik sorunlu imiş ve kabul etmediler değişimi kullanıcı hatası dediler. Kısacası garanti yalan. Daha sonraki yıllarda çevremde ve nette gördüğüm yorumlardan Casper marka laptoptan memnun olanı görmedim 500 600 lira fazla verip global marka almak gerek kafa rahat olsun.

10 senelik toshiba bile taş gibi çalışırken casper sadece donanımla göz boyuyor ama kalitesi vasatın vasatı.
Hocam 2007 nerde 2020 nerde 13 sene var arada. Herkes bu tarihler için konuşup casperi yerin dibine sokuyor. Anlamış değilim neden hâlâ devam ediyorsunuz cidden? Excalibur için konuştum ben. Siz kalkıp 13 yıl önceki bilgisayarı söyleyip kötülüyorsunuz. Telefonlardan örnek verecek olursak eğer xiaomi mi 9 kullanıyorum ve amiral gemisi bir cihaz. xiaomiyi şuan överim fakat note 8 olmuş olsa elimde arayüzünde bile kasma olsa övmek yerine dövmeyi tercih ederim. Lütfen gören olursa konuyu leş çöp demek yerine excalibur kullanan kişiler yorum yapsın.

blackshadow

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
#
Cihazım
Redmi Note 7
Konular
22
Hocam 2007 nerde 2020 nerde 13 sene var arada. Herkes bu tarihler için konuşup casperi yerin dibine sokuyor. Anlamış değilim neden hâlâ devam ediyorsunuz cidden? Excalibur için konuştum ben. Siz kalkıp 13 yıl önceki bilgisayarı söyleyip kötülüyorsunuz. Telefonlardan örnek verecek olursak eğer xiaomi mi 9 kullanıyorum ve amiral gemisi bir cihaz. xiaomiyi şuan överim fakat note 8 olmuş olsa elimde arayüzünde bile kasma olsa övmek yerine dövmeyi tercih ederim. Lütfen gören olursa konuyu leş çöp demek yerine excalibur kullanan kişiler yorum yapsın.

Xiaomi ile Casperi aynı kefeye koyamazsınız ki zaten. Birisi uluslararası pazara açılmış bir telefon üreticisi. Diğeri ise sadece yurtiçi pazarda bilgisayar satan bir firma. Kıyaslamak abes olur.

Yıl ister 2007 olsun ister 2020 olsun Casper markasının kullanıcılara yaklaşımı ve politikaları her zaman son kullanıcının zararınadır. Adamlar kronik sorunlu cihazları bile garantiye kabul etmiyor, burada insanlar sizi kurtarmaya, ileride sorun yaşamamanız için sizi uyarmaya çalışıyor, siz burada markayı kötülüyorsunuz diyorsunuz. Benim herhangi bir marka ile alıp veremediğim veya kar ortağı olma gibi bir durumum zaten olamaz, tecrübelerimden ve çevremde gördüğüm sıkıntılardan ötürü Casper markasını almayın çünkü montajı, malzeme kalitesi ucuz kötü diyorum, iyi ya alın kullanın o zaman, problemi yaşayacak olan sizsiniz sonuçta, biz değiliz.

Ha bu arada söylemeyi unuttum, yaşayacağınız problem genelde yetersiz soğutma sebebiyle ısınma yönünde olacaktır, bu da birkaç sene sonra makinenin içindeki çiplerin lehimlerini çatlatacak, ve makine arıza vermeye başlayacaktır. Casper da bunun kullanıcı hatası olduğunu ve ücretli anakart değişimi dışında işlem yapamayacağını bildireceklerdir. Bu yorumum burada dursun olur da makineyi alır kullanırsanız (ki inşallah ben yanılırım) haklı olduğumu göreceksiniz.

Son düzenleme:

Ryzou

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Önder
Cihazım
K20 PRO
Konular
0