Sohbet Bilgisayar Seçimi

nadir0335

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Nadir Kirkit
Cihazım
Mi 9
Konular
28
Yani her yönüyle araştırdım hocam gördüğüm kadarıyla diğer modellere nazaran daha az ısınıyor. Ayrıca herkes casperdan dediğiniz gibi müzdarip fakat excalibur ile bu tabuları yıktıklarını söylüyorlar ve excalibur serisinde sorun yapamadıklarını söylüyorlar.

xm4sk

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kaan
Cihazım
Redmi Note 7
Konular
19
O fiyata monstere bak ayrica ssd olani al hocam.

shuj

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
...
Cihazım
Xiaomi Mi6
Meslek
Fotoğrafçı
Konular
27
O fiyatlara asla Casper alınmaz. MSI ASUS veya MONSTER tavsiye ederim.

nadir0335

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Nadir Kirkit
Cihazım
Mi 9
Konular
28
Arkadaşlar yazdıklarımı okudunuz mu acaba?
i7 9750H işlemci gtx 1650 ekran kartı ve 16 gb ram bir bilgisayarı 6200-6300 civarında dediğiniz marka varsa seve seve alırım tabiki. Varsa link atın hocam o paraya o alınır demeyin lütfen. O işe girecek olursak o paraya masaüstü topla diyen çıkar.

İbobayndr

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
İbrahim
Cihazım
Xiaomi mi 8
Meslek
Mühendis
Konular
6
İlk olarak HDD depolamali alın bence hocam. Alırken ssdli pclere gereğinden fazla değer biçiyorlar. PC aldikdan sonra cd sürücüsü yerine ssd kızağı ve ssd alırsanız garantiye gönderip taktirtabilirsiniz. İşlemciniz iyi bişey olursa kesinlikle ssd tavsiye ederim.

blackshadow

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
#
Cihazım
Redmi Note 7
Konular
22
Casper laptoptan uzak durun tek tavsiyem bu.
2007 de Nirvana TW2 almıştım kronik sorunu olduğu halde kabul etmediler sürekli ekran çipi yandı. Çöp oldu. Sonraki senelerde de benzer sıkıntılar gördüm çevreden.

chnekn

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihan
Cihazım
Xiaomi 14 Ultra
Konular
103
512GB olanı alın bence, hdd'yi ayıca alsanız daha iyi olacaktır. Hatta taşınabilir 3.0 bir hdd alanız daha işlevsel olur.

Bu elektronik tabi ama ben 2 seneden fazla kullandım casper, çalınmasaydı 2 sene daha taş gibi giderdi.

nadir0335

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Nadir Kirkit
Cihazım
Mi 9
Konular
28
Arkadaşlar bir de şunu sormak istiyorum bilem kişiler cevap verirse memnun olurum.
Anakartlarına baktığımda aynı chipset aynı model anakartlar kullanılıyor ki bu anakartı kendileri üretmiyorlar. ekran kartı ve işlemci zira böyle. markalar sadece soğutmasını klavyesini ve tasarımını yapıyorlar. neden casper şuan kötüleniyor acaba? kullanılan malzemeler diğer markalarda da aynıyken sadece tasarım ve marka farklılığı yüzünden 1000-1500 lira fazla vermek saçmalık değil mi?

gmdelite18

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emirhan
Cihazım
Xiaomi 12T
Meslek
Siber Güvenlik Uzm
Konular
25
Arkadaşlar bir de şunu sormak istiyorum bilem kişiler cevap verirse memnun olurum.
Anakartlarına baktığımda aynı chipset aynı model anakartlar kullanılıyor ki bu anakartı kendileri üretmiyorlar. ekran kartı ve işlemci zira böyle. markalar sadece soğutmasını klavyesini ve tasarımını yapıyorlar. neden casper şuan kötüleniyor acaba? kullanılan malzemeler diğer markalarda da aynıyken sadece tasarım ve marka farklılığı yüzünden 1000-1500 lira fazla vermek saçmalık değil mi?
Hocam şimdi şöyle düşünün Vestel'in de telefon modelleri var Xiaomi'nin de. Sonuçta ikisi de android belki işlemcileri de aynı. Ama malzeme kalitesi, marka kalitesi farklı. Ben de eski bir casper laptop kullanıcısıyım. Aynı zamanda tanıdıklarım da Casper laptop kullandılar. Etrafımda şuanda excalibur kullanan da var laptop cayır cayır ısınıyor. Yarın bir gün bir sıkıntı olursa da Monster, MSI,Asus gibi ilgileneceklerini düşünmüyorum. Arkadaşların almamanız tavsiyesinde bulunması da bu yüzdendir tahminimce. Yine de karar sizin. Ayrıca sorunuza cevap vermek de gerekirse 1 TB HDD+SSD olan modeli tercih etmenizde yarar var. Tek başına SSD yeterli olmaz.

nadir0335

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Nadir Kirkit
Cihazım
Mi 9
Konular
28
Hocam şimdi şöyle düşünün Vestel'in de telefon modelleri var Xiaomi'nin de. Sonuçta ikisi de android belki işlemcileri de aynı. Ama malzeme kalitesi, marka kalitesi farklı. Ben de eski bir casper laptop kullanıcısıyım. Aynı zamanda tanıdıklarım da Casper laptop kullandılar. Etrafımda şuanda excalibur kullanan da var laptop cayır cayır ısınıyor. Yarın bir gün bir sıkıntı olursa da Monster, MSI,Asus gibi ilgileneceklerini düşünmüyorum. Arkadaşların almamanız tavsiyesinde bulunması da bu yüzdendir tahminimce. Yine de karar sizin. Ayrıca sorunuza cevap vermek de gerekirse 1 TB HDD+SSD olan modeli tercih etmenizde yarar var. Tek başına SSD yeterli olmaz.
hocam evde 2 monster var onlarla ısınıyoruz :)

Üst Alt