Sohbet Bilgisayar Seçimi

nadir0335

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Nadir Kirkit
Cihazım
Mi 9
Konular
28
İyi forumlar. Arkadaşlar bu hafta casper excalibur g770 laptop alıcam. i7 9750H ve gtx 1650 var. Fakat depolama kısmında karar veremiyorum. 512gb nvme m2 sdd 6200 lira 1 tb hdd+240gb sdd var 6300 lira. sizce hangisini almam daha iyi olur? Yorumlarınızı bekliyorum iyi geceler.

Muradovs

MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Umut Furkan
Cihazım
Mi 9T
Meslek
Bar Şefi
Konular
275
1 TB HDD olan paketi almanız daha iyi olur. SSD aldım fakat anlatıldığı gibi performans göremedim.

assalat

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Assalat
Cihazım
Mi 8 Lite
Meslek
Öğretmen
Konular
23
ayrıca hdd almayacaksan, hdd + ssd olanı al.

nadir0335

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Nadir Kirkit
Cihazım
Mi 9
Konular
28
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam birisi nvme sdd 3000 yazma hızlarına ulaşan bir ssd. Normal sdd'ye göre baya bi hız farkı var o yüzden sormuştum.
ayrıca hdd almayacaksan, hdd + ssd olanı al.
Hocam ayrıca hdd derken 512 gb sdd'ye ek olarak mı diyorsunuz?

assalat

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Assalat
Cihazım
Mi 8 Lite
Meslek
Öğretmen
Konular
23
Hocam birisi nvme sdd 3000 yazma hızlarına ulaşan bir ssd. Normal sdd'ye göre baya bi hız farkı var o yüzden sormuştum.

Hocam ayrıca hdd derken 512 gb sdd'ye ek olarak mı diyorsunuz?
evet. ssd teknolojisi ne kadar gelişmiş olsa da hala hdd kadar güvenli değil depolama için. verilerinizi hdd'de saklamanız gerekecek. 240gb ssd'de işletim sisteminin daha seri çalışması ve basit uygulamalar için yeterli zaten.

mert258

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mert
Cihazım
Mi8
Konular
16
Monster ın notebook larına bakın en kötüsü bile Casper dan iyidir

nadir0335

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Nadir Kirkit
Cihazım
Mi 9
Konular
28
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
evet. ssd teknolojisi ne kadar gelişmiş olsa da hala hdd kadar güvenli değil depolama için. verilerinizi hdd'de saklamanız gerekecek. 240gb ssd'de işletim sisteminin daha seri çalışması ve basit uygulamalar için yeterli zaten.
240 gb sdd de nvme imiş hocam sanırım hızları az çok aynı sanırım.
Casper markasına 6 bin TL vermek wait~~

Hayırlı olsun....
Hocam çok araştırdım ki ben aşırı araştırır ve zor karar veririm. Muadillerine göre fiyatı olarak çok daha düşük ve + ları cidden çok fazla. Siz neden önyargılısınız bu kadar?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Monster ın notebook larına bakın en kötüsü bile Casper dan iyidir
Hocam başlıktan dolayı yanlış anlaşıldıysam affola. Ancak depolama alanında sormuştum. Benim seçtiğim model monstera göre hem daha ucuz hem de rami 16 gb ve depolaması fazla. Ayrıca monster iyi bir laptop değil. Öğrenci evinde kalıyorum 2 tane monster var yeni modelleri. Geceleri kaloriferler sönünce onlarla ısınıyoruz :)

assalat

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Assalat
Cihazım
Mi 8 Lite
Meslek
Öğretmen
Konular
23
240 gb sdd de nvme imiş hocam sanırım hızları az çok aynı sanırım.

Hocam çok araştırdım ki ben aşırı araştırır ve zor karar veririm. Muadillerine göre fiyatı olarak çok daha düşük ve + ları cidden çok fazla. Siz neden önyargılısınız bu kadar?
ben hız olarak söylemedim zaten. ssd tek başına yeterli değil, hdd olması lazım. ssd veri saklamak için güvenli bir seçim değil. O yüzden hdd+ssd olanı almanı tavsiye ederim.

ayrıca casper markası sıkıntılı ürünler üretiyor, arkadaş haklı. türk mallarından vestel'in telefonuyla casper'ın bilgisayarlarının sıkıntıları meşhurdur. :D

mert258

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mert
Cihazım
Mi8
Konular
16
Hocam başlıktan dolayı yanlış anlaşıldıysam affola. Ancak depolama alanında sormuştum. Benim seçtiğim model monstera göre hem daha ucuz hem de rami 16 gb ve depolaması fazla. Ayrıca monster iyi bir laptop değil. Öğrenci evinde kalıyorum 2 tane monster var yeni modelleri. Geceleri kaloriferler sönünce onlarla ısınıyoruz :)
[/QUOTE]
Isınma yapmayan notebook görmedim zaten de parça kalitesi bakımından söyledim 2 sene sonra bataryadan başlayarak tek tek ölüyor Casper bende öyle olmuştu belki memnun olan vardır excalibur serisinden

Üst Alt