Sohbet Bilgisayar İşletim Sistemi

Derubermensch

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Fahri
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
7
Siz bunları yapıyorsunuz diye milleti yanlış yönlendiriyorsunuz aslında. Sıradan bir kullanıcı için linux buglarla dolu bir işletim sistemidir. Bunu bütün programcılar bilir ve kabul eder. Sizin alışkanlıklarınız böyle diye doğrusu budur diyemezsiniz. Sizden başka da bunu savunan görmedim zaten.
Alakası bile yok. Sıradan kullanıcının elindeki 15 yaşında laptopu bile canavar gibi kullandirir linux. Gayet stabildir. Virüs girmez güncellemelerini düzenli alır bu yüzden bilgisayarınıza res atmanız gerekmez zorunli güncelleme yaptırmaz. Linux istediğiniz herşeyi verir yani. Solidworks kullanmak zorunda olmasam bir saniye bile windows ile vakit harcamam. Benim bilgisayarımda oyunlar windowstan cok daha iyi çalışıyor dotayi linuxta oynuyorum ben. Witcher i da öyle. Ezberler ile konuşuyorsunuz insanları yanlış yonlendiriyorsunuz
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Resmi olarak destekleyen oyun sayısı var orada her oyunda aynı performansı vermeyebilir.
Proton sürümlerini beta olarak kullanarak istediği oyunda istediği verimi alabilir. Proton.db sitesine bakması yeterli. Sekiro gibi bir oyunu bile platinum oynatıyor su anda linux bilgisayarlar. Stadia olsun geforce now olsun herkes oyun streaming bilgisayarlarını linux üzerinde kuruyor. Mesa aco ile inanılmaz bir patlama yapacaklar.

suat6027

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
suat
Cihazım
Mİ8
Meslek
Sınıf Öğretmeni
Konular
24
Alakası bile yok. Sıradan kullanıcının elindeki 15 yaşında laptopu bile canavar gibi kullandirir linux. Gayet stabildir. Virüs girmez güncellemelerini düzenli alır bu yüzden bilgisayarınıza res atmanız gerekmez zorunli güncelleme yaptırmaz. Linux istediğiniz herşeyi verir yani. Solidworks kullanmak zorunda olmasam bir saniye bile windows ile vakit harcamam. Benim bilgisayarımda oyunlar windowstan cok daha iyi çalışıyor dotayi linuxta oynuyorum ben. Witcher i da öyle. Ezberler ile konuşuyorsunuz insanları yanlış yonlendiriyorsunuz

Proton sürümlerini beta olarak kullanarak istediği oyunda istediği verimi alabilir. Proton.db sitesine bakması yeterli. Sekiro gibi bir oyunu bile platinum oynatıyor su anda linux bilgisayarlar. Stadia olsun geforce now olsun herkes oyun streaming bilgisayarlarını linux üzerinde kuruyor. Mesa aco ile inanılmaz bir patlama yapacaklar.
Kardeş anladıpım linuxta iyisin.. ımmmm şey... Şöyle özetleyeyim bende iyi olmak istiyorum:) beni iyi yaparmısın :) (not:konu sahibi olarak konu yumuşasın azcık)

Dip not: sınıf öğretmeniyim, bu konulara meraklıyım.. oyunla işim yok... Günlük işlemler...

assalat

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Assalat
Cihazım
Mi 8 Lite
Meslek
Öğretmen
Konular
23

Kullanıcı deneyimi diye bir şey var hocam.
Program yüklemek istersin onu yüklemek için başka paket yükleyici gerekir. Paket yükleyicisi olanların da ne zaman patlayacağı meçhul. Stabil çalışmaz. Her linux dağıtımında farklı paket yöneticisi olması (varsa tabii).

Windows'ta çift tıklayıp açtığın bir şey için linux'ta saatlerce araştırma yapmak zorunda kalabilirsin. Bu ihtimal hep var.

serhatk55

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serhat
Cihazım
Mi 8
Konular
16
Ubuntu ile başlayın evet illaki zamanla buglar ile karşılaşacaksınız ama gündelik işlerde Windowstan geri kalmazsınız. Ayrıca bugların çıkması linuxu öğrenmenize araştırmanıza aracı olacak. Benim önerim hard diskininiz bir kısmına kurun Windowsu tamamen kaldırmayın. Linux öğrenmek çok eğlenceli zamanla karşılaştığınız hataları terminalden kod girerek çözmeniz vs yüksek haz verir :) belki zamanla kali linux gibi dağıtımlara merak salacaksınız şiddetle linux deneyimi yaşamanızı öneririm :)

MANUPLE

Ctrl + L
Uzman Üye
MIUI Sever
Adım
Netizen
Cihazım
Poco X3 Nfc
Meslek
Yazılım Uzmanı
Konular
39
Size tavsiyem;
Her ihtimale karşı hangi versiyonu kurmak isterseniz windows'un yanında kurun.
OLur ya bakarsınız hoşunuza gitmez veya çeşitli nedenlerden dolayı geri dönmek isterseniz bu durum işinize yarar.

Eğer, windows kurma konusunda deneyim sahibi iseniz istediğiniz gibi kurabilir, sonra isterseniz geri dönebilirsiniz..

Ben ilk önce Ubuntu kurdum, 3-4 ay kadar kullandım, ardından da Ubuntu Mate kurdum.
Şimdilik memnunum, 10 gün kadar önce de işyerinde Pardus kuruldu.

andersin

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ersin
Cihazım
Redmi 5 Plus
Konular
4
Pc iki işletim sistemi kur Windows ve Linux canın sıkılınca 1-2 gün linux takıl geçer. Ubuntu ve Pardus tavsiyemdir.

suat6027

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
suat
Cihazım
Mİ8
Meslek
Sınıf Öğretmeni
Konular
24
Arkadaşlr şuan durum şu... bilgisayarı formatladım pardus kurdum.. ama yorumlar hep ubuntudn yana olduğu için bu gece ubuntuyu indirip kuracağım inşallah.. bu arayüz macos gibi altta panel olan arayüz hangi versiyonda var.. haaa şunu da belirteyim.. windowsun yanına kurmadım çünkü öyle çarpaşık işleri sevmem.. silip tekrar yüklemek zoruma gitmez.. ama hata verirse deli eder :) mi8 ime 3 günde bir farklı bir rom ararım mesela :) sil yükle bende sorun değil kosacası.. ubuntunun hangi versiyonunu indirmem lazım o macos görünüm için? Sanırım baya bi kişiselleştirme de mevcut.. onları bilahare deneye deneye bulurum.. ama öncelik yükleyince şöyle gözüme güzel görünsün :)

suat6027

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
suat
Cihazım
Mİ8
Meslek
Sınıf Öğretmeni
Konular
24

Üstad

Üst Alt