Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
İlk kez kullanıyorsan ubuntu. Çünkü yüksek ihtimal masaüstü çevrenden sıkıldın ve yenilikçi birşey arıyorsun. Ubuntunun gnome masaüstü çok başarılıdır tavsiye ederim. Hoşuna gitmezse daha macos e benzeyen ubuntu budgie denenebilir. Ben kişisel olarak uzun süredir manjaro kullanıyorum memnunum. Solus denenebilir gayet güzel çalışıyor.
Linux son kullanıcı için gayet uygundur bu arada. Ekran kartın amd ise en uygun driverlari bulur yükler çünkü amd opensource olarak kullanıyor bütün driverlari. Nvidia için de seçenek bolca var.
Ancak korsan oyun oynayamazsın. Steam oyun kütüphanende steamplay i çalışır hale getirip istediğin her oyunu oynayabilirsin (anticheat kullanan oyunlar hariç , hala bir çözüm bulamadılar) . Mesela indirmek istediğin bir program var. Bunun için cep telefonunda olan gibi app center a girersin programın adını yazarsın ( mesela brave browser) app center yükler hazır hale getirir. Eger app center'da görünmüyor ise açarsın google yazarsın popcorntime for kullandığın linux dağıtımı, oradaki kodu getirip terminale kopyalarsin yine yükler. Hiçbirini yapamadın diyelim girersin programın github sürümüne oradan indirir kurarsın. Zaten birşey yukleyeceksen oldukça rahat edersin. Terminale girip sudo apt ( ya da pacman her distronun kendine ait bir paket yöneticisi var mesela solus için bu eopkg) install whatsapp-web yazarsın sana masaüstü WhatsApp indirir hemen. Kullandıkça daha cok seversin ben bayadir sadece linux kullanıyorum. Memnun olmadığım çok çok az şey var.
Gelen cevaplara dayanarak benim ruh halimi anlayan kişi sizsiniz zannımca... Evet senelerdir aynı şeylerden aıkıldım ve bilgisayar benim ilgi alanım diyebilirim.. sürekli kurcalar yeni teknolojiler dener.. kısacası bişeyler karıştırırım işte ama oyun aynayan birisi değilim.. sadece günlük kullanım işte internet office netflix falan gibğ düşünelimç..olay kişiselleştirilebilir olmalı ve beni bunaltmamalı.. yeni şeyler öğrenmek hoşuma gider...
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Ubuntu yükledim ama bu arayüzü nasıl değiştirebilirim? Onu baştan mı kıruyoruz yoksa kurduktan sonra içinde mi işlem yapıyoruz? Ubuntu ile en net bilgileri nereden edinebilirim?
Gelen cevaplara dayanarak benim ruh halimi anlayan kişi sizsiniz zannımca... Evet senelerdir aynı şeylerden aıkıldım ve bilgisayar benim ilgi alanım diyebilirim.. sürekli kurcalar yeni teknolojiler dener.. kısacası bişeyler karıştırırım işte ama oyun aynayan birisi değilim.. sadece günlük kullanım işte internet office netflix falan gibğ düşünelimç..olay kişiselleştirilebilir olmalı ve beni bunaltmamalı.. yeni şeyler öğrenmek hoşuma gider...
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Ubuntu yükledim ama bu arayüzü nasıl değiştirebilirim? Onu baştan mı kıruyoruz yoksa kurduktan sonra içinde mi işlem yapıyoruz? Ubuntu ile en net bilgileri nereden edinebilirim?
Ubuntu arayüzlerini değiştirmek su anda size zor gelebilir. O nedenle xubuntu (xfce) , kubuntu (de arayüzü) ubuntu budgie gibi farklı masaüstü ortamlariyla direk yuklu olarak gelen distrolari tercih edin
Ya da youtube a linux desktop environments yaz hangisinin tipi hoşuna giderse ubuntu için indir dostum. Mate, cinnamon gibi masaüstü ortamları da var
Hocam bir fikrim yok da niye garanti dışı kalsın yani. Linux içeride daha karmaşık hem günlük kullanıcının kullanacağı bir şey değil linux onun yerine mac os daha uygun.
Hocam bir fikrim yok da niye garanti dışı kalsın yani. Linux içeride daha karmaşık hem günlük kullanıcının kullanacağı bir şey değil linux onun yerine mac os daha uygun.
Ya dostum insanları yanlış bilgilendirmeyin. Ben üniversite bitirme tezimi bile linuxta yazdım 2 yildir windows açmıyorum. Witcher 3 darksouls dota 2 lol bile oynuyorum. Bir insan daha ne yapacak bilgisayarda ?
Ya dostum insanları yanlış bilgilendirmeyin. Ben üniversite bitirme tezimi bile linuxta yazdım 2 yildir windows açmıyorum. Witcher 3 darksouls dota 2 lol bile oynuyorum. Bir insan daha ne yapacak bilgisayarda ?
Siz bunları yapıyorsunuz diye milleti yanlış yönlendiriyorsunuz aslında. Sıradan bir kullanıcı için linux buglarla dolu bir işletim sistemidir. Bunu bütün programcılar bilir ve kabul eder. Sizin alışkanlıklarınız böyle diye doğrusu budur diyemezsiniz. Sizden başka da bunu savunan görmedim zaten.