Bildirim Baloncukları

smyrniankiwi

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kıvanç
Cihazım
Pocophone F1
Konular
27
Merhaba. Derdime daha uygun bir başlık bulamadım. Daha önce de sordum ama arada kaynadı. Belki bir bilen vardır umuduyla konu açıyorum. Almış olduğum ekran görüntüsünde gmail'de okunmamış 2 adet mail var ancak çıkan bildirim baloncuğunda gözüken 1. Aynı durum whatsapp'ta ve diğer uygulamalarda da söz konusu. Whatsapp'ta 1 yazıyor. Giriyorum bakıyorum. 2-3 ayrı kişiden 30-35 mesaj gelmiş. Bu durumda bildirim baloncuklarının hiç bir artı durumu bulunmuyor. Ayarları vs kurcaladım ancak denk gelemedim. IOS'ta böyle bir sorun bulunmamakta. Konu hakkında yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.

Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

Örneğin ben şöyle bir ekran nasıl görebilirim?

tr06

m!u!
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
tr
Cihazım
discovery
Konular
36
Mi4 Marshmallow'da da aynı durum devam ediyor maalesef.

MI 4LTE cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hocam, Mİ4'te whatshapp dışında; arama,mesajlaşma ve diğer çeşitli uygulamalarda (skype,viber,bip.. vs.. gibi) bildirim adedi kadar rakam gösteriyor değil mi? Yani 4 arama, 2 mesaj, skype'dan 5 mesaj.. Gibi değerleri gösteriyor değil mi? Bir tek whatshapp'da diyelim ki 5 ayrı kişiden mesaj gelince 5 değil de, 1 gösteriyor yani.. Böyle ise, sıkıntı whatshapp'da gerçekten.. Diğerleri dediğim gibi ise sorun yok. Mi4c kullanan bir kişi göstermişti forumda whatshapp'da 2 rakamı olarak görmüştüm ayrıca. Ben gm discovery cihazıma mi7 rom yükledim onda hepsinde bu saydıklarımın 1 olarak gösterdiği için diyorum, xiaomi cihazlarda durum izah ettiğim gibi ise sıkıntı yok.

Oyla:

tr06

m!u!
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
tr
Cihazım
discovery
Konular
36
Aynı geçen sefer resimlerini de paylaştığım gibi hocam. Bazı uygulamalarda 1-3-5 v.s. bazılarında 1 yazıyor.

Sent from my MI PAD using Tapatalk
Hocam bazı uygulamalar sıkıntısız diyosunuz. Bazıları ise 1, yani bir tek wsap da durum böyle değil demek ki. Nedir o uygulamalar? Şimdi sorun wsapta mı yoksa mi taraflı mı? Yani neden arkadaşın attığı foto gibi iphone'daki gibi her uygulamada kaçsa kaç rakam belirtilemiyor.. Merak ediyorum çok bunu ve çözülse sevinirim. Anlayanların fikri nedir?

Oyla:

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
İlk yazışmalarımızda da belirtmiştim. Benim hiç umurumda değil. Bu yüzden hiç dikkat etmiyorum. Sadece sizin isteğiniz üzerine bir süre gözlem yapmış ve resimleri paylaşmıştım. Son mesajı yazarken de sadece WhatsApp ikonuna baktım ve 40 küsur mesaj olduğu halde 1 yazdığını gördüm. Bunun üzerine durum aynen devam ediyor diye yazdım.

Oyla:

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Gmail'de de 1 yazıyor. Görünen o ki bildirim ekranında tek satırda yazan uygulamalarda 1 yazıyor. Çok satırlı olanlarda adetli yazıyor.
Yani aşağıdaki gibi alt alta 1'den fazla bildirim yazanlarda kaç bildirim varsa o rakamı yazıyor.

Oyla:

tr06

m!u!
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
tr
Cihazım
discovery
Konular
36
Gmail'de de 1 yazıyor. Görünen o ki bildirim ekranında tek satırda yazan uygulamalarda 1 yazıyor. Çok satırlı olanlarda adetli yazıyor.
Yani aşağıdaki gibi alt alta 1'den fazla bildirim yazanlarda kaç bildirim varsa o rakamı yazıyor.

Hocam teşekkürler. Şu görüntünün ikonlara yansımasını da atsaydınız keşke. Evet gmail'de 10 mail gelse de 10 yazacağı yere 1 yazıyor. Sıkıntı wsapta falan değil hocam, rom'da bence. Ne diye wsapta sıkıntı var diyorlar ya..

Oyla:

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Hocam teşekkürler. Şu görüntünün ikonlara yansımasını da atsaydınız keşke. Evet gmail'de 10 mail gelse de 10 yazacağı yere 1 yazıyor. Sıkıntı wsapta falan değil hocam, rom'da bence. Ne diye wsapta sıkıntı var diyorlar ya..
İkon resimlerine gerek yok ki. Üzerinde 1 yada 3,4,5 v.s. yazıyor işte.
Gmail'de 10 mail gelmesinden bahsetmedim ben sanırım yanlış anlama oldu. 10 mail gelse de bildirim ekranında tek satırda 10 mail geldi yazıyor. Bunun gibi whatsapp'ta da tek bildirim oluyor ve 20 yeni mesaj var yazıyor. İşte böyle bildirimlerde ikon üzerinde 1 yazıyor. Yukarıdaki resimde de görüldüğü gibi 1'den fazla bildirim olanlarda rakam farklı yazıyor. Mesela Tapatalk'tan 3 bildirim var ve üzerinde 3 yazıyor. MiHome'dan 3 bildirim var ve üzerinde 3 yazıyor. Sorun bildirim ekranından kaynaklanıyor sanki.

Oyla:

tr06

m!u!
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
tr
Cihazım
discovery
Konular
36
İkon resimlerine gerek yok ki. Üzerinde 1 yada 3,4,5 v.s. yazıyor işte.
Gmail'de 10 mail gelmesinden bahsetmedim ben sanırım yanlış anlama oldu. 10 mail gelse de bildirim ekranında tek satırda 10 mail geldi yazıyor. Bunun gibi whatsapp'ta da tek bildirim oluyor ve 20 yeni mesaj var yazıyor. İşte böyle bildirimlerde ikon üzerinde 1 yazıyor. Yukarıdaki resimde de görüldüğü gibi 1'den fazla bildirim olanlarda rakam farklı yazıyor. Mesela Tapatalk'tan 3 bildirim var ve üzerinde 3 yazıyor. MiHome'dan 3 bildirim var ve üzerinde 3 yazıyor. Sorun bildirim ekranından kaynaklanıyor sanki.

Hocam uzayıp gidiyor bu konu böyle kusura bakmayın. Şimdi anladım.. Bildirim ekranında yani attığınız foto'da 2 tane uygulamadan bildirim gelmiş, 3 er tane.. Ve alt alta sıralanmış şekilde ayrı ayrı bildirim mesajlarını dizmiş. Bildirim ekranındaki yansıyan bu görüntünün ana ekrandaki ikonlarındaki rakamsal değeri ise 3.. Buraya kadar tamam. İşte sıkıntı burda. Whatshapp'da diyelim 4 mesaj geldiğinde, sizin attığınız görsele yansıması tek bir satırda, 4 mesaj var. Şeklinde çıkıyor. Yani bunlar gibi 4 mesajı alt alta göstermiyor. Ve bu yüzden 1 olarak gösteriyor 4 mesaj gelse de wsap ikonunda.. Olayı çözdük hocam sayenizde. Bu neden böyle veya neden halletmezler bilemiyorum. Ama çözümü olur mu? Düşünüyorum wsap'da çok bildirim alır kullanıcılar ve dolayısıyla bildiirm ekranında alt alta onlarca bildirim olacak bu görseldeki uygulamar gibi verilse ve yansıması da wsap ikonunda 10 vs.. gibi olacak 1 değil de. Kısaca böyle mi halletmeye çalışmışlar? Saçma gelebilir ama böyle düşündüm.

Oyla:

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Evet aynen böyle gibi görünüyor.

Mesela bir başka uygulama Backupall. Bildirim çubuğunda 2 bildirim var ve ikon üzerinde de 2 yazıyor.

Bazen WhatsApp'ta 100 tane mesaj oluyor yada Gmail'de okunmamış 50 tane mesaj. Bildirim çubuğu ne hale gelir? MiHome bile 15-20 tane bildirim verdiği oluyor diye bildirimini kapattım. Sizin için açmıştım. Görünen o ki ikon üzerindeki sayılar, bildirim çubuğundaki bildirim sayısı gibi duruyor. Bunun yerine okunmamış mesaj sayısı ikon üzerinde gösterebilirler mi, işte orası beni aşıyor.

Oyla:

tr06

m!u!
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
tr
Cihazım
discovery
Konular
36
Evet aynen böyle gibi görünüyor.

Mesela bir başka uygulama Backupall. Bildirim çubuğunda 2 bildirim var ve ikon üzerinde de 2 yazıyor.

Bazen WhatsApp'ta 100 tane mesaj oluyor yada Gmail'de okunmamış 50 tane mesaj. Bildirim çubuğu ne hale gelir? MiHome bile 15-20 tane bildirim verdiği oluyor diye bildirimini kapattım. Sizin için açmıştım. Görünen o ki ikon üzerindeki sayılar, bildirim çubuğundaki bildirim sayısı gibi duruyor. Bunun yerine okunmamış mesaj sayısı ikon üzerinde gösterebilirler mi, işte orası beni aşıyor.

Hocam teşekkürler. Olayın nedenini çözdük ya orası mühim.. Benim aklıma zaten o geldi, size belirttim yukarıdaki mesajda. Saçma gelebilir dedim ama büyük ihtimalle nedeni de o. Mesaj-mail uygulamaları, bildirim panelinde alt alta dizilince amazon gibi uzayacağı düşünülerek tek bir satırda toplam mail,mesaj sayısını belirtmişler. Burayı anlarım, mantıklı da.. Fakat ikonlara bildirim panelindeki misal "toplam 50 mesaj var" ibaresinde yazan o toplam rakamı yansıtmak - 50 diye - programsal açıdan zor olmasa gerek, kendim de web programlamadan bildiğim için söylüyorum. Çok basit bir şey ikonlara o rakamları vermek 1 yazmak yerine.. Ama önemsemiyorlar galiba ya da sebebini bilemiyorum :) Kafamı kurcalayan bu "sorunun" -benim açımdan tabii- nedenini öğrendiğim için de sevindim. Çözerlerse de bu sorunu ayrıca sevinirim.

Oyla:
Üst Alt