Merhabalar,Uzun bir süre android 10 kullanıp batarya performansını beğenmeyip rom arayışına girdim,Bu kısa maceramı sizinlede paylaşmak istedim

,Belki benim gibi beğenmeyip sürüm düşürmek isteyen olursa bilgisi olur,Android 10 Miuı 11.0.1.0 sürümüne OTA'ya paket tanıtarak geçtim ,2 gün çok rahat giden şarjım bir günü kurtarmamaya başladı ,Bende bunun üzerine sürüm düşirmeye karar verdim, ilk önce bootloader kilidini açmak icin başvuru yaptım 168 saat verdi,Bu 168 saat sürecindede "RESMİ" romlara baktım,Hindistan,endonezya,Global ve EEA(avrupa) romlarına,Uzun uzun okuyup changeloglarında bakıp kendime en ideal sürümün (EEA Android 9 Miuı 10.4.5.0) olduğuna karar verdim,Tgz uzantılı romumu resmi kaynaklardan indirip MiFlashtool üzerinden Flaşladım,İlk gün o bataryadaki %100 ifadesi düşmek bilmedi saatlerce kullandım,Sonrasında kullanım alışkanlıklarıma göre şekillendi,Android 10'un artıları olmasına rağmen en büyük eksikliği batarya optimizasyonudu bence,Şuan Miuı 10.4.5.0 sürümünde şarjım 3 gün çok rahat gidiyor,Eğer benim gibi batarya odaklı takılan arkadaşlar varsa tavsiye ederim çok stabil.Batarya tablomda şu şekilde an itibariyle
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
%29 şarjla tablo bu şekilde,Sürüm düşürmek isteyen arkadaşlar deniyebilir

Edit: 3 gün için 8 saat az diyen arkadaşlar olabilir,Bunu son şarj edildiği süreyi kısaltıp ekran oranına vurursanız,Ekran açık oranını 13-14 saatlere çektiğinizde son şarj süresi kısaldığında hemen hemen gene 2 gün çok rahat çıkartıyor,16 saat alıp 2gün 4 saat kullandım