Yardım Asla gitmeyen Android Sistemi şarj yeme sorunu.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
190
İyi forumlar.

Bu sorunumu yazma niyetinde değildim esasen. Sonuçta internette tonla konu var çözümle ilgili ama sorun da burada: hiçbir çözüm işe yaramadı.

En basit çözümden en farklısına her şeyi denedim. Verileri temizlemek, format atmak, GMS için doze modülü yüklemek, Google hesabı içinden bazı ayarları kapatmak, otomatik güncelleme ayarını devredışı bırakmak, olabildiğince az Google servisi kullanmak vs.

Artık sinirim bozuluyor. Ekran süresi az gelmiyor ama bunun üstesinden gelirsem daha fazla süre alabilirim diye düşünüyorum.

Hangi özelliğin/uygulamanın buna yol açtığını da öğrenmek için GSam gibi uygulamalar yükledim ama hiçbiri sonuca götürmedi.

Son çare buraya yazıyorum. Kesin çözüm olabilecek bir şey var mı bu konuda?

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

kadir34

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa oğuz
Cihazım
Note 6 pro 4 64
Meslek
Satış danışmanı
Konular
68
Android 10 Miui 12
Miui Pro rom beta note 6 Pro cihaz

Ekli dosyalar

• Screenshot_2020-05-24-03-14-53-547_com.miui.securitycenter.jpg
    Screenshot_2020-05-24-03-14-53-547_com.miui.securitycenter.jpg
    218,4 KB · Görüntüleme: 38
Oyla:

Tipix

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Android
Cihazım
Xiami.
Konular
5
Sizin istatistik süreler çok karışık hocam sarjdan sonra sanırım süreler sifirlanip ayara girmiyor bi önceki mesajinizda %70 iken hemen akabinde şarj %80 oluyor ve %70 olan sarji neden sarj edesiniz sizin durumlarda bir gariplik seziyorum anlamadim birsey açıkçası
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Kullandığınız sürüm rom nedir?

Sizin istatistik süreler çok karışık hocam sarjdan sonra sanırım süreler sifirlanip ayara girmiyor bi önceki mesajinizda %70 iken hemen akabinde şarj %80 oluyor ve %70 olan sarji neden sarj edesiniz sizin durumlarda bir gariplik seziyorum anlamadim birsey açıkçası

Kullandığınız sürüm rom nedir?
O sira zaten sarj oluyodu farklar o yuzden resimde zaten sarj oluyor gosteriyo simge. İlk resimde 70 iken 2. Resimde 80 o yuzden gozukuyor en son fotoda sarjdan cektim resim

Ekli dosyalar

• Screenshot_2020-05-24-04-24-58-546_com.android.settings.jpg
    Screenshot_2020-05-24-04-24-58-546_com.android.settings.jpg
    197,6 KB · Görüntüleme: 34
Oyla:

Caner19

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Caner
Cihazım
Redmi note 8
Konular
6

O sira zaten sarj oluyodu farklar o yuzden resimde zaten sarj oluyor gosteriyo simge. İlk resimde 70 iken 2. Resimde 80 o yuzden gozukuyor en son fotoda sarjdan cektim resim
Sarjdayken yada 100 de 100 olmadan çektiğiniz zaman istatistikler böyle çıkması ziraa çok normal, sarji %5 lere düşürüp sonra %100 de 100 yapip tam dolumdan sonra fisden cikarip cihazi yeniden başlat yapin istatistikler o zaman sağlıklı olacak, sizin istatistik maşallah pugb %50 leri gecik ekran %17 lerde mi neydi bu değerleriniz doğru değil sizin yanıltıcı

Oyla:

abdew

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Recep
Cihazım
Mi 10T Pro
Konular
2
Bu sorun yüzünden bir daha xiaomi telefon almadım. Kullandığım bütün xiaomi cihazlarda vardı bu problem.

Oyla:

Ironsides

Süper Üye
Yönetici
Moderatör
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Not Found
Cihazım
Poco X6Pro
Meslek
Mod
Konular
320
İyi forumlar.

Bu sorunumu yazma niyetinde değildim esasen. Sonuçta internette tonla konu var çözümle ilgili ama sorun da burada: hiçbir çözüm işe yaramadı.

En basit çözümden en farklısına her şeyi denedim. Verileri temizlemek, format atmak, GMS için doze modülü yüklemek, Google hesabı içinden bazı ayarları kapatmak, otomatik güncelleme ayarını devredışı bırakmak, olabildiğince az Google servisi kullanmak vs.

Artık sinirim bozuluyor. Ekran süresi az gelmiyor ama bunun üstesinden gelirsem daha fazla süre alabilirim diye düşünüyorum.

Hangi özelliğin/uygulamanın buna yol açtığını da öğrenmek için GSam gibi uygulamalar yükledim ama hiçbiri sonuca götürmedi.

Son çare buraya yazıyorum. Kesin çözüm olabilecek bir şey var mı bu konuda?

Sorunun kaynağı cihaz boş durumdayken harcadığı güç. Cihazınızın kerneli işlemcilerin minimum çalışma saati hızlarını yüksek tutuyorlar.

Örneğin elimden Redmi Note 8 için bende bu durumdan müzdariptim. Custom kernel kurarak işlemcilerin En düşük çalışma saat hızlarını 1000mhz dan 300mhz ye düşürdüm. Ve android sistemi şarj sorununu çözdüm. Hemde bir kaç kez romu silip baştan kurdum ki çözüm kesin sonuç veriyormu diye.

Not : Sadece kernel kurmak durumu çözmüyor. Hem eu, hemde mi room da denendi Kernel sahipleri genelde çalışma saatlerine dokunmaz, bu hakkı bizlere bırakır. Bazı kerneller de ise cihaz boş durumdayken tüm işleri tek çekirdeğe yönlendir seçeneği var. Buda bir çözüm. Ama elimde ki note 8 kernelleri çok verimli değil. Bende direk minumum çalışma saatlerini kıstım.

Son düzenleme:
Oyla:

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
190
Sorunun kaynağı cihaz boş durumdayken harcadığı güç. Cihazınızın kerneli işlemcilerin minimum çalışma saati hızlarını yüksek tutuyorlar.

Örneğin elimden Redmi Note 8 için bende bu durumdan müzdariptim. Custom kernel kurarak işlemcilerin En düşük çalışma saat hızlarını 1000mhz dan 300mhz ye düşürdüm. Ve android sistemi şarj sorununu çözdüm. Hemde bir kaç kez romu silip baştan kurdum ki çözüm kesin sonuç veriyormu diye.

Not : Sadece kernel kurmak durumu çözmüyor. Hem eu, hemde mi room da denendi Kernel sahipleri genelde çalışma saatlerine dokunmaz, bu hakkı bizlere bırakır. Bazı kerneller de ise cihaz boş durumdayken tüm işleri tek çekirdeğe yönlendir seçeneği var. Buda bir çözüm. Ama elimde ki note 8 kernelleri çok verimli değil. Bende direk minumum çalışma saatlerini kıstım.

Bu gece Miroom Beta'yı deneyeceğim. Miroom Beta'da da çözüm olmazsa kernel da denerim. Kernelsız olmuyor diyorsunuz, sizce hangisini kurayım? Kernel olmadan kısamıyoruz herhalde?

Oyla:

Ironsides

Süper Üye
Yönetici
Moderatör
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Not Found
Cihazım
Poco X6Pro
Meslek
Mod
Konular
320
Bu gece Miroom Beta'yı deneyeceğim. Miroom Beta'da da çözüm olmazsa kernel da denerim. Kernelsız olmuyor diyorsunuz, sizce hangisini kurayım? Kernel olmadan kısamıyoruz herhalde?

Hocam, mi room veya eu rom kernelleri düzenlemeye açık değil. Saat hızlarını malesef değişemiyorsunuz.

Hocam ilginç olan şudur ki. Telefonu bir haftadır yeni aldım. İlk kez bu gün android system 7 saattir çalışıyor görünüyor ve ekran daha çok batarya harcamış. Daha önce hiç böyle olmamıştı. Ne hikmetse bu gün doze moda girmiyor. Sistem hep uyanık. Sorun saat çarpanlarının yüksekliği değil bence, sorun derin uyku moduna girmemesi.

Sizin dediğiniz durum farklı. Bu durum için önce fabrika ayarlarına dönünüz. Eğer android sistemi hala çok şarj tüketiyorsa benim dediğim yöntem işe yarar.

Oyla:

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
190
Hocam, mi room veya eu rom kernelleri düzenlemeye açık değil. Saat hızlarını malesef değişemiyorsunuz.
AOSP tabanlı romları kullanmak gerekiyor o zaman? Veya farklı MIUI tabanlı romlar. Tavsiyeniz varsa alırım hocam. :D

Oyla:

Ironsides

Süper Üye
Yönetici
Moderatör
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Not Found
Cihazım
Poco X6Pro
Meslek
Mod
Konular
320
AOSP tabanlı romları kullanmak gerekiyor o zaman? Veya farklı MIUI tabanlı romlar. Tavsiyeniz varsa alırım hocam. :D

Custom Miui tabanada oluyor hocam. Yeterki uygun kerneli bulun. Ben mesela şuan eu roma kernel kurdum ve yukarda resimleri attım size.

Oyla:

Yanniak

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Aykut
Cihazım
Xiaomi Redmi 7
Konular
6
Hocam bluetooth wifi paylaşımı bunların hepsinin kapalı olduğundan emin olun özellikle konum hizmetleri çok iyi inceleyin tüm google konumlarınızı durdurun cihazı bul konumu bile hepsini didik didik inceleyin illa bi yer de açık kalan bi şeyler vardır

Moderatör tarafında düzenlendi:
Oyla:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt